BK MLADA BOLESLAV
11. 1. 2019 | Klára Petrásková

Junioři prohráli v Hradci a dále čekají na první výhru v tomto roce

30., pátek 11. 1. 2019
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r. K r á l o v é - Mladí Bruslaři odjeli v rámci 30. kola DHL extraligy juniorů do Hradce Králové, kde se utkali s juniorkou Mountfieldu. Pevní třetinu odehráli špatně, ale během druhé dvacetiminutovky Bruslaři dokázali vývoj otočit. Jenže Boleslavi se nedařilo při oslabeních a díky nim soupeř do konce třetiny vyrovnal. V té poslední i potom v nájezdech pak byli efektivnější Východočeši, a tak Boleslav odjela z hradecké arény s prázdnou.
Hr. Králové: Vacek – Kukla, Muška, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík – Dominik Šedivý, T. Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Beneš, Budina, Slafkovský, Janda, Poppel.
Ml. Boleslav: Mašek – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Přenosil, Hovorka, Rudolph, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster, Vasilev, Moravčík, Šíma.
Branky a nahrávky: 2. Kukla (Hrabčák), 36. Kukla (Hrabčák, Poppel), 44. Voňka (Slafkovský), 51. Naar (Pěnčík, Dominik Šedivý), 60. Poppel (Muška), 61. Poppel (T. Pinkas) – 22. Houška (Simon, Foerster), 26. Procházka (Moravčík), 52. Foerster (Dotter, Šíma). Rozhodčí: Kratochvíl – Klouda, Zídek. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Komentář

Hned v úvodu utkání jako by si Východočeši vzpomněli na předchozí vysoké výhry nad Boleslaví. Už po pár vteřinách hry se totiž před bránu protlačil Dominik Šedivý a puk jím vyslaný se zastavil na hraně brankové lajny, odkud ho na poslední chvíli vyškrábl hostující bek. O minutu později už ale Hradec skutečně vedl, když rychlou přesilovkovou akci zakončil střelou od modré kapitán Miroslav Kukla.

Mountfield byl směrem dopředu o poznání aktivnější a David Mašek předvedl v bráně nejeden zákrok. Po polovině dvacetiminutovky se do hry výrazněji zapojil také Denis Vacek. Jan Závora totiž pálil z mezikruží, proti další ráně vyšvihl Vacek z pozice ležmo lapačku. Na druhé straně zase těsně kolem tyčky proskákal pokus Tomáše Peričky a sérii jedovatých střel a dorážek musel ještě před sirénou řešit v oslabení Mašek.

Ve druhé části napadalo do sítí více branek, výsledkem ale byl po čtyřiceti minutách nerozhodný stav 2:2. Nejprve totiž dvěma ranami během čtyř minut otočila Boleslav vedení, Hradec však následně zaúřadoval znovu v přesilovce. Ale pěkně popořadě. Jako první se prosadil Matěj Houška, jenž se přesně trefil ke vzdálenější tyči. Následoval ho spoluhráč Radek Procházka, který poslal Boleslav do vedení 2:1 rovněž ranou na delší tyč.

Hradec poté sahal po vyrovnání už při střele Jaroslava Kašpara, proti jeho pokusu z první se ale fantasticky od tyče k tyči rychle přesunul David Mašek a nechal vyniknout svou lapačku. Tento pokus ještě tedy v hostující kleci neskončil, následující přesilovkový už ale ano. Miroslav Kukla předvedl bombu podobnou té z první části a srovnal stav duelu na 2:2.

Závěrečná perioda přinesla hned v začátku další branku a Mountfield se podruhé v zápase dostal do vedení. A znovu to byl obránce, kdo předvedl svůj um. David Voňka vyslal ze své hole zvláštně stočený puk, který se obloučkem snesl do sítě. Domácím se v duelu značně dařily přesilovky, což potvrdili krátce po polovině části.

Další přesnou ránu od modré předvedl další hradecký bek, pod horní tyčku krásně zavěsil Jakub Naar a v tu chvíli byl rozdíl ve skóre už dvougólový. Ale Bruslaři nenechali nic náhodě a za půl minuty snížili. Petr Foerster otřel touš o brankářovu výstroj a nechal zapadnout hrací předmět do sítě. Středočeši si v závěru vyžádali oddechový čas a zahájili power-play bez gólmana, osud klání ale definitivně zpečetila trefa do odkryté klece v podání Petra Poppela.

Východočeši tedy ukořistili za výhru 5:3 tři body, v nadstavbovém prodloužení pak přidali i ten čtvrtý. Už po 33 vteřinách napřáhl na vrcholu levého kruhu znovu Petr Poppel, čímž zajistil, že Hradec se v tabulce dotáhl na rozdíl pouhých dvou bodů od Středočechů.

Ohlasy trenérů

Jiří Janoušek (Mountfield HK): Bylo to z mého pohledu hodně divoké utkání, vstoupili jsme do zápasu tak, jak jsme si představovali. Měli jsme celou první dvacetiminutovku velmi dobrý pohyb a dokázali si vytvořit brankové šance, které jsme ale neproměnili. I přes naši dobrou hru jsme už v první třetině měli několik okének v obraně, kdy nás Boleslav mohla potrestat. Druhá třetina pak z našeho pohledu byla velmi špatná, Boleslav tahala skoro celou třetinu za delší konec a my jsme se štěstím dokázali jít do třetí třetiny v remízovém stavu. Třetí třetina už byla nahoru dolů a bylo zřejmé, že kdo půjde do trháku, tak zápas dotáhne do vítězného konce. To se nakonec povedlo nám. V prodloužení jsme dokázali poněkolikáté rozhodnout a čtyř bodů si dnes nesmírně vážíme. Hráčům patří dík.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Odehráli jsme špatně první třetinu, ve které z naší strany nebylo skoro nic. Ve druhé části jsme už zvýšili pohyb, měli jsme větší snahu a nasazení, dali jsme dva góly. Bohužel, dnes rozhodly oslabení, ve kterých jsme třikrát inkasovali. Nejsme schopni zblokovat střelu, gólman možná může více sledovat kotouč. Soupeř šel ale výhře více naproti. My jsme dvě třetiny bojovali, ale to je málo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.