BK MLADA BOLESLAV
12. 1. 2019 | Štěpán Ondráček

Junioři vezou bod z Havlíčkova Brodu

31., sobota 12. 1. 2019
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
M l. B o l. - Boleslavští junioři prohráli i čtvrtý zápas v novém kalendářním roce. Ze zápasu v Havlíčkově Brodě berou alespoň bod za porážku 2:3 v prodloužení. Domácí tým vedl po první třetině o dva góly, Boleslav srovnala až ve třetí části. Za nerozhodného stavu se šlo do nastaveného času, v němž po dvou a půl minutách rozhodl o výsledku havlíčkobrodský útočník Kulhánek.
Havl. Brod: Král – Dudycha, D. Vacík, Dvořák, Pejchal, Horák, Marek, Kerber – Kulhánek, Cachnín (C), Tecl (A) – Kopic, Vaňous, Fiala – Hromádka, Holenda, Švec – Petržilka, Pártl
Ml. Boleslav: Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška (A), Přenosil, Hovorka, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), Grim (C), Moravčík, Šíma
Branky a nahrávky: 2. Tecl (Cachnín, Dudycha), 11. Tecl (Cachnín, Kulhánek), 63. Kulhánek (Petržilka) – 48. Foerster (Dotter, Grim), 53. Grim (Klikorka, Foerster). Rozhodčí: Horák – Zíka, Kubíček. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 2:0, 2:2 - 3:2.

Komentář

Zápas hned od svého začátku sliboval krásnou podívanou, když se v první šanci ocitl hostující Klikorka. Jeho pokus zneškodnil brankář Daniel Král. Celek pod vedením Jiřího Čelanského využil hned první šanci k otevření skóre. Richard Cachnín našel zpoza branky Marka Tecla a ten prostřelil Zeithamla. Havlíčkův Brod vedoucí branka nakopla a mohl jít do trháku, ovšem střelci z Kotliny nedokázali dostat puk za výborného gólmana Středočechů. V deváté minutě mohl vyrovnat mladoboleslavský Klikorka, ten ale se svým zakončením neuspěl. V 11. minutě bylo v Kotlině veselo. Kulhánek nahrál na Cachnína, který oslovil před brankou Marka Tecla. Útočník první formace byl nikým nehlídaný, a tak uklidil touš do branky. Hosté mohli hned vzápětí kontrovat. Sýkorův pokus od modré jen těsně proletěl kolem levé tyče. V závěru si oba týmy zahrály přesilové hry, ale bez kýženého efektu.

Ve druhé třetině pokračovala hra z prvního dějství. Do první velké šance se dostal Foerster, ten ale nedokázal přesně zakončit. Domácí tým mohl navýšit svoje vedení, avšak Vaňous na puk mezi kruhy nedosáhl. Středočeši si potom zahráli početní výhodu, ve které si dlouho nemohli vytvořit souvislý tlak. Nebezpečnou akci si Mladoboleslavští vytvořili, až na jejím konci, ovšem jeden ze soupeřů netrefil přesně. V polovině utkání mohlo udeřit na druhé straně, ovšem skvělý zákrok předvedl Zeithaml. Hostující gólman vychytal ve stoprocentní šanci Kulhánka. Soubor z Kotliny potom sehrál přesilovku pět na tři, ale hlavním hrdinou byl opět maskovaný muž Mladé Boleslavi, který se překonával. Bez šancí nebyli ani hosté, ovšem ti nedokázali dostat hrací předmět za bezchybného Krále.

Úvod poslední části hry orámovaly dvě přesilové hry, ovšem ani jeden tým nedostal kotouč za gólmanova záda. Ve 47. minutě mohli snížit hosté po zaváhání Dominika Vacíka, ten ale svůj omyl napravil. Škodovka se nakonec dočkala snížení v přesilové hře. Samuel Dotter střílenou přihrávkou našel před brankou hůl Petra Foerstera, jenž změnil směr puku a Král nemohl reagovat. V 53. minutě bylo v Kotlině vyrovnáno. Jan Grim se nacházel u pravého mantinelu a zkusil překvapit brankáře Havlíčkova Brodu nenápadnou střelou. K překvapení všech přítomných si puk našel cestu do sítě. Poslední minuty utkání patřily hostům, kteří cítili šanci na zvrat utkání. Všechny pokusy vychytal Král, který tak napravil své zaváhání.

Vyrovnané utkání nakonec dospělo do prodloužení. V nastaveném čase měli více ze hry domácí hráči. Rozhodnout mohl Tecl, ten ale narazil na připraveného Zeithamla. Havlíčkův Brod nakonec získal bod navíc, když se trefil Tomáš Kulhánek, jenž nachytal hostujícího gólmana.

Ohlasy trenérů

Miroslav Duben (asistent trenéra, BK Havlíčkův Brod): „Po delší době jsme vyhráli, i když za dva body, ale jsme za to rádi. Po většinu utkání jsme byli aktivnějším týmem, měli jsme více ze hry, když jsme dlouho vedli 2:0. Zápas jsme si ve třetí třetině zbytečně zkomplikovali, když jsme nechali soupeře vyrovnat. Potom jsme sice vyhráli v prodloužení, ale dva body jsou pro nás málo, kor v tak těžké situaci jaké jsme. Velkou ztrátou pro nás bude zranění Marka Kopice, který utrpěl zlomeninu dolní končetiny. Budeme za něj bojovat a nic nevzdáváme.“

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): „Do zápasů nevstupujeme moc dobře, když jsme laxní v soubojích a soupeři nabídneme vedení. Naše hra se potom zvedla, ale moc jsme se nadřeli na branky. Dokázali jsme vyrovnat, ovšem uděláme individuální chyby, které nás stojí výsledek. Havlíčkův Brod bojoval, hrál dobře a vítězství si zasloužil.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.