BK MLADA BOLESLAV
18. 1. 2019 | Kristýna Nováková, Vojtěch Drbohlav, Kristýna Nováková

Junioři v Olomouci vedli, nakonec vezou ale jen bod za prohru v prodloužení

32., pátek 18. 1. 2019
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c – Už se mohlo zdát, že by si svěřenci trenérů Jana Křivohlávka a Václava Pletky mohli odvézt z Olomouce minimálně tři body, jenže domácí Kohouti minutu a půl před koncem základní hrací doby vyrovnali na 5:4, což znamenalo, že se hrálo standardní prodloužení. V něm byl ale úspěšnější tým z Hané, který tak nakonec získal dva, zatímco Bruslařský klub jeden bod. Mladá Boleslav se z Hané přesune do Slezska, kde se v sobotu od 14 hodin představí proti Havířovu.
Olomouc: Hasala (Běhal) – Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek, Dajčar – Handl, Štefka, Tomajko, Mácha, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Rosecký
Ml. Boleslav: Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Hovorka, Procházka – Zajíček Schulz, Simon, Dlask, Foerster, V. Houška Grim, Moravčík, Šíma
Branky a nahrávky: 7. Tomajko (Handl, Mader), 13. Mácha (Handl, Hlaváč), 31. Štefka (Podlaha), 59. Pírek (Handl, Podlaha), 61. Mácha – 18. V. Houška, 25. V. Houška (Foerster, M. Houška), 26. Grim (Schulz), 56. Dlask (Grim). Rozhodčí: Held – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: Průběh utkání: 0:1. 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4p.

Komentář

Utkání začalo v opatrném tempu a ani jeden celek se pořádně nedokázal dostat ke střelbě. V 7. minutě se do útočného pásma rozjel Tobiáš Handl, který těsně před brankářem Zeithamlem přihrál na hůl Matěje Tomajka, který svižnou ranou otevřel skóre zápasu. O chvíli později mohli domácí vést dokonce o dva góly – do úniku se dostal David Štefka, jenže ten nedokázal zpracovat přihrávku svého spoluhráče.

Olomouci to ale nemuselo být vůbec líto, protože o pět minut později se přece jen radovala z dalšího střeleckého zápisu. A opět v tom byl útočník s číslem 6. Rozdíl byl pouze v tom, že tentokrát Handl nahrával na pravou stranu a jeho adresátem byl Joshua James Mácha. Poté sice Kohouti nabídli soupeři přesilovku, nicméně Boleslavi se hra v početní výhodě vůbec nepovedla.

Do konce třetiny se skóre na světelné tabuli měnilo ještě jednou. V tomto případě se ale z gólu radovali hosté, když Vladislav Houška protlačil puk za Hasalova záda. Boleslav zpočátku zápasu působila trochu mdlým dojmem, po vstřelení této branky však jakýkoli dojem mdlosti vyprchal.

Aktivitu si Mladoboleslavští přenesli také do druhé třetiny, kde byli od začátku velmi aktivní. Po jedné ze střel cinkla tyčka brankové konstrukce za Hasalovými zády a olomoucký gólman měl se soupeřovými střelci plné ruce práce i potom. Boleslav na odměnu za svou aktivitu nemusela čekat dlouho. Ve 25. minutě se si svůj druhý gól v zápase připsal Vladislav Houška a bylo srovnáno. Přesně o minutu později se hosté radovali znova zásluhou Jana Grima.

Domácí si po druhém boleslavském gólu vzali oddechový čas. Ten jim evidentně prospěl, protože o pár minut později se potřetí v zápase rozezněla siréna za bránou hostů. Na vyrovnání mělo podíl duo Podlaha-Štefka. Prvně jmenovaný nejprve prokličkoval před brankáře Zeithamla a posléze poslal puk do prostoru mezikruží na Davida Štefku, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Chvíli poté došlo k tlačenici před bránou Bruslařů, při které byla vychýlena branková konstrukce, načež si hosté také vybrali svůj oddechový čas. Do konce třetiny už diváci žádný gól neviděli, vyloučení na obou dvou stranách, přičemž k tomu na olomoucké straně došlo kuriózně necelou sekundu před koncem třetiny.

Začátek třetí třetiny žádné velké šance nepřinesl navzdory tomu, že měli Bruslaři k dispozici dvě hry v početní výhodě. Naopak na druhé straně se mohlo měnit skóre ve 49. minutě. Domácí se už radovali z gólu, nicméně rozhodčí rozpažil na znamení toho, že gól neplatí. Zeithaml stihl kotouč v kleče zastavit ještě předtím, než překročil brankovou čáru. O chvíli později dostali domácí výhodu dlouhé čtyř minutové přesilovku po dvojitém faulu jednoho z boleslavských hráčů.

Z gólu se ale nakonec radovala Boleslav, a to pár vteřin před vypršením vlastního trestu. David Štefka při střele od modré čáry zlomil hokejku a hosté se dostali do brejku, ve kterém Tomáš Dlask vrátil vedení na stranu svého týmu. Minutu nato navíc střela Petra Šímy orazítkovala tyč vedle Marka Hasaly.

Domácí se ovšem nevzdávali a minutu a půl před vypršením základní hrací doby se jim podařilo vyrovnat. Po přihrávce Tobiáše Handla se prosadil Lukáš Pírek, který zároveň rozhodl o tom, že zápas půjde do prodloužení. V něm diváci na gól nemuseli čekat dlouho. Po 40 vteřinách hry si druhou trefu v zápase připsal Joshua James Mácha.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.