BK MLADA BOLESLAV
24. 1. 2019 | Vojtěch Drbohlav

Junioři proti Chomutovu neudrželi vedení a znovu prohráli

34., čtvrtek 24. 1. 2019
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l. B o l. – Boleslavští junioři proti Chomutovu nezačali špatně a po první třetině vedli 1:0, jenže poté už měli více ze hry chomutovští Piráti, kteří třemi góly ve druhé třetině otočili průběh zápasu a dokázali si odvézt z Mladé Boleslavi čtyři body, protože i nadstavbové prodloužení ovládli Severočeši. Další duel sehrají junioři v neděli odpoledne, kdy doma přivítají Karlovy Vary.
Ml. Boleslav: Mašek – Klikorka, Sýkora, Dotter, Jirásek, Hovorka, Rudolph, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma
Chomutov: Pavlát – Váchal, Šuráň, Seeman, Zeman, Mikulec, Beneš, Vaněk – Vrhel, Chlán (A), Svoboda, Prokop, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada (C), Gut
Branky a nahrávky: 15. Závora (Sýkora, Grim) – 24. Koláček (Ouřada, Lobodowski), 24. Chlán (Svoboda, Vrhel), 40. Ouřada (Zeman, Mežnar), 62. Chlán (Gut, Ouřada). Rozhodčí: Smitka – Bosák, Axman. Vyloučení: 1:5, navíc Moravčík (MBL) TH za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Komentář

Ani ne po pěti minutách hry byl mladoboleslavský Andrej Moravčík vyloučen, dostal trest ve hře, protože nepříjemně zasáhl do oblasti hlavy a krku Dominika Vaňka, jenž musel být transportován na ošetřovnu a následně i do Klaudiánovy nemocnice. Chomutov však nenaložil s dlouhou přesilovkou ideálně, střílel velice zřídka a Piráti se většinu času nedrželi ani v útočném pásmu, protože se Bruslařům dařilo dlouho držet kotouč daleko od vlastního gólmana.

V 15. minutě šli Středočeši do vedení 1:0. Stalo se tak po zásadní chybě Dominika Pavláta, jenž byl mimo svou pozici a brankoviště, čehož využil Jan Závora, jemuž se podařilo dostrkat kotouč za brankovou čáru. Následně měli domácí k dispozici ještě přesilovou hru, během ní se sice dostali do slibných šancí, žádná z nich však druhou brankou tohoto zápasu neskončila.

Ve druhé třetině se výrazně zvýšilo herní tempo. V čase 23:51 se Chomutov dostal do vedení, nejprve však vyrovnal zásluhou Josefa Koláčka, který se z blízké vzdálenosti prosadil. Jenže už po osmi sekundách padl další gól. Chomutovu vyšlo buly, puk se dostal na hokejku Matyáše Svobody a zdálo se, že se přes stínící hráče, skrze které brankář David Mašek pravděpodobně nic neviděl, prosadil, ale nakonec kotouč mezi tři tyče ještě úspěšně tečoval Petr Chlán.

Mezi 34. a 36. minutou měli domácí k dispozici přesilovou hru, tu ale nevyužili, ačkoliv v ní měli několik šancí. To Chomutov tu svou po vyloučení domácího kapitána Jana Grima naopak využil, a díky tomu vedl po dvou třetinách už 3:1. Piráti hráli početní výhodu dobře, Bruslaře uzamkli v jejich obranném pásmu, vyměňovali si rychle přihrávky a nakonec se z kruhu trefil Kryštof Ouřada. Po značně zlepšeném výkonu tedy Severočeši na boleslavském ledě po 40 minutách vedli 3:1.

Na začátku třetí třetiny měli domácí k dispozici přesilovou hru, jenže ani ta jim nevyšla. Chomutovu se totiž často dařilo držet puk daleko od vlastního brankáře. I nadále se hrálo poměrně tvrdě a rychle. Chomutovští například neproměnili přečíslení dva na jednoho, na druhé straně naopak nechybělo mnoho k tomu, aby se prosadil David Jirásek, který vystřelil z levého kruhu. Puk však mezi Pavlátovými betony nakonec neprošel, chomutovský brankář ho dokázal zbrzdit.

V 54. minutě mohli Piráti zpečetit své vítězství, když ujížděl sám na boleslavského brankáře kapitán Kryštof Ouřada. Chomutovský útočník toho ale moc nevymyslel, jen kotouč nasměroval mezi Maškovy betony. S tím však mladoboleslavský gólman počítal a inkasování zabránil. V závěru třetí třetiny měli Bruslaři tlak a drželi se často v útočném pásmu. Domácí také odvolali brankáře, jenže další gól už se jim přidat nepodařilo, a tak Chomutov ve městě automobilů získal tři body.

Následoval nadstavbový čas. V něm si zpočátku domácí počínali nadějně, nakonec ale rozhodli o zisku bonusového bodu hosté, konkrétně Petr Chlán, jenž se prosadil z mezikruží. Chomutov si tedy odvezl z Mladé Boleslavi všechny čtyři body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): My jsme se na začátku zápasu dostali do pětiminutového oslabení, které jsme odehráli parádně. A během první třetiny se nám podařilo dát i gól. Hlavně to byla hra, kterou jsme chtěli. Tedy aktivní hra dobře zajištěná zezadu. Bohužel rozhodla jedna minuta na začátku druhé třetiny, kdy jsme nejprve zaváhali u brány s přebíráním hráčů a potom se hráči po buly špatně postavili. Díky tomu jsme dvakrát inkasovali. Zápas nebyl jednoznačný, my jsme se ve třetí třetině snažili srovnat. Inkasovaný gól na konci druhé třetiny nás totiž na začátku třetí třetiny možná trochu srazil. A chyběl tam taky větší tlak do brány, soupeř totiž výborně bránil a podržel ho i gólman. Soupeři musím pogratulovat. Pohlídali si to a my jsme v té třetí třetině už nenašli recept na vstřelení gólu.

David Kočí (Piráti Chomutov): V Boleslavi je vždy těžké hrát. Domácí tady hrávají dobře. Jsme rádi, že si odsud můžeme odvézt čtyři body. Na začátku zápasu jsme byli možná trošku zaskočení, Boleslav na nás vlétla a hodně forčekovala. S tím jsme měli problém. Ale naštěstí jsme první třetinu ustáli a prohráli ji jen 0:1. Potom se náš výkon začal zlepšovat, trochu jsme se uklidnili a měli jsme lepší rozehrávku. Dokázali jsme z toho dát nějaké góly a gólman nás podržel. Byl to dobrý týmový výkon.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.