BK MLADA BOLESLAV
21. 2. 2019 | Vojtěch Drbohlav

Junioři porazili Hradec Králové

41., čtvrtek 21. 2. 2019
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Boleslavským juniorům se předposlední zápas nadstavby vydařil. Hradec Králové porazili 3:1, když vstřelili všechny góly z přesilových her. Bruslaři ale i přes výhru nemají moc šancí na postup do play off. Aby na to mohli pomýšlet, muselo by jim pomoci také štěstí a to, aby někteří soupeři nebodovali, nebo bodovali jen minimálně.
Ml. Boleslav: Zeithaml – Sýkora, Dotter, M. Houška (A), Hovorka, Rudolph, Procházka – Hašlar, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma
Hr. Králové: Vacek – Kukla (C), Muška, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Ďuriš, Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Lang, Janda, Daniel Šedivý, Poppel
Branky a nahrávky: 8. Závora (M. Houška), 22. Simon (V. Houška), 31. Grim (Dotter, Moravčík), 61. Procházka (V. Houška) – 32. Síla (Pinkas). Rozhodčí: Sýkora, Veselý – Kis, Řezníček. Vyloučení: 2:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 27:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Komentář

Utkání, jehož součástí bylo také testování tzv. trenérské výzvy pro příští ročník Tipsport extraligy, zahájil aktivněji hradecký Mountfield, jenže jako první šla do vedení domácí Mladá Boleslav, kdy se z levého kruhu při přesilové hře trefil přesně Jan Závora. Úvodní góly zápasu ještě hlavní rozhodčí ověřovali pomocí tabletů a konzultacemi s videorozhodčím. Ještě předtím měl Hradec k dispozici trestné střílení, to však Kryštof Lang v gól neproměnil.

Ve zbytku první třetiny nebylo k vidění mnoho šancí. Prosadit se mohl ale hradecký kapitán Miroslav Kukla, který vyprodukoval na modré čáře tvrdou střelu. Puk se však odrazil od gólmanovy masky mimo bránu. Následně měli Východočeši k dispozici ještě početní výhodu. Ta se jim však vůbec nedařila a Mladá Boleslav naopak často vyhazovala puky pryč z pásma. Po 20 minutách bylo tedy skóre 1:0 pro domácí tým.

Bruslařský klub využil na začátku druhé třetiny i svou druhou přesilovou hru, jejich využití měl tak stoprocentní. Michal Simon měl puk za nohou, ale na poslední chvíli ještě přibrzdil bruslí si puk trochu nasměroval a následně hokejkou poslal kotouč za Denise Vacka v hradecké bráně. Bylo to tedy 2:0.

Následovala nepříliš vzhledná pasáž hry. Domácí několikrát vyhodili puk na zakázané uvolnění a hrálo se často právě v jejich obranném pásmu. Po polovině zápasu viděli diváci dva rychlé góly. I třetí přesilovku ze tří využili Bruslaři, když nejprve vystřelil z mezikruží Samuel Dotter a puk ještě šikovně dorazil na 3:0 Jan Grim. Po půlminutě dokázali ale Hradečtí snížit na rozdíl dvou gólů, když se z prostoru, kde jsou kruhy, trefil Vojtěch Síla. V závěru druhého dějství se nic významného nestalo, přesto měli však mírně více ze hry hosté. Skóre však činilo i nadále 3:1.

Na začátku třetí třetiny měli Boleslavští znovu k dispozici přesilovou hru, ve kterých se jim zatím na 100 procent dařilo. Počtvrté už se však Středočeši z gólu neradovali. Naopak se Mountfieldu dařilo držet kotouč daleko od vlastního gólmana. Jakub Kynčl dokonce z pravého kruhu vystřelil na Tadeáše Zeithamla.

Hradec Králové se v dalším průběhu čím dál víc snažil dále snížit. I ze strany domácích viděli diváci ale nějaké šance. K odkryté části hradecké branky přijížděl Lukáš Moucha, ale spoluhráč mu nedokázal přihrát, a tak z toho domácí kýženou branku nevytěžili. V závěru šli ještě hosté zbytečně do čtyř kvůli tomu, že hráli v šesti. 11 sekund před koncem třetí třetiny mohl alespoň snížit na 3:2 Vojtěch Síla, který jel sám na brankáře, ale v rozhodující chvíli boleslavskou bránu jeho střela minula.

V nadstavbovém prodloužení viděli diváci dvě velké šance. Obě byly ze strany Bruslařského klubu. Nejprve jel sám na branku Petr Foerster, jenž svou šanci ale nevyužil. Po čtvrt minutě se ale domácí přece jen prosadili. Přečíslení dokázal využít Radek Procházka, a získat tak bonusový bod pro Bruslaře. Hradec Králové se tak bude muset ještě strachovat o to, zda postoupí do play off.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Chtěli jsme vyhrát, což byl hlavní cíl. Kluci utkání odmakali. Od začátku tam bylo nasazení, a to až do poslední minuty. Důležitý bod je i z prodloužení, kde jsme měli dvě šance. Hráči šli vítězství naproti.

Jiří Janoušek (Mountfield HK): Hodnocení zápasu není úplně jednoduché. Věděli jsme, že potřebujeme bodovat a to se nám bohužel nepovedlo. Měli jsme hodně vlažný vstup do utkání. Boleslav měla na začátku větší chuť a potrestala hned naše první vyloučení. Potom jsme měli své šance, jenže ty jsme bohužel neproměnili. Ve druhé třetině jsme udělali další dva zbytečné fauly a za oba jsme byli potrestáni. Boleslav tedy odskočila do stavu 3:0 a to už bylo těžké proti tomu hrát. Domácí hodně bojovali a urputně bránili. Šance jsme měli, ale bohužel jsme selhali v koncovce. Boleslav šla vítězství naproti svou hrou. Do prodloužení jsme šli s tím, že chceme hrát trpělivě a být silní na kotouči, jenže hned v prvním střídaní jsme udělali neuvěřitelnou hrubku, kterou ještě soupeř nepotrestal. Hned v dalším jsme ji ale zopakovali a dostali jsme gól, takže odjíždíme s prázdnou. Můžeme jen pogratulovat soupeři.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.