BK MLADA BOLESLAV
2. 2. 2019 | Štěpán Ondráček, Vojtěch Drbohlav

Dorost si otevřel střelnici v Brodě. Domácí deklasoval a stíhá je v boji o play off

29., sobota 2. 2. 2019
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
H a v l. B r o d. – Boleslavští dorostenci odjeli v sobotu k velice důležitému zápasu na led Havlíčkova Brodu. Vedoucí celek tabulky však na jeho stadionu deklasovali 6:1 a zvítězili i v nadstavbě, kde rozhodl nájezd Vojtěcha Hradce. Středočeši tedy získali před reprezentační přestávkou i bez nejproduktivnějšího hráče dorostenecké extraligy Oskara Haase čtyři body a na vedoucí Havlíčkův Brod, který by aktuálně postoupil do play off, ztrácejí už jen pouhý jeden bod.
Havl. Brod: Kubík – Dvořák, Besmák, Zych, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Hrdlička, Prášek
Ml. Boleslav: Stuchlík – Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Vochvest – Urban, Sluka, Hradec, Plíšek, Gardoň, Peca, Král, Ďuráč, Strnádek
Branky a nahrávky: 5. Rauš (Dymák, Kozlík) – 1. Král (Rajgl, Gardoň), 3. Plíšek (Rajgl, Ďuráč), 4. Urban (Sluka, Žabka), 7. Rajgl (Moravec, Ďuráč), 33. Sluka (Peca), 38. Gardoň (TS). Rozhodčí: Kohoutek - Czubaj, Berger. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 29:49. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Komentář

Mladá Boleslav vstoupila do utkání jako uragán, když poprvé udeřila v první minutě. Rajgl nahrál na modrou čáru Patriku Královi, který využil clony před Kubíkem, jemuž propadl puk mezi betony. Středočeši si podmanili další minuty důležitého utkání, když po Rajgla mířil přesně Jindřich Plíšek. Kalich hořkosti si vypili Havlíčkobrodští do dna, jelikož ve čtvrté minutě vedla Škodovka o tři branky. Sluka nahrál na levý kruh Marku Urbanovi a ten střelou na lapačku zvýšil vedení. Domácí rozdýchávali tvrdý direkt pořádně, ale za to s brankou v zádech. Přesilovku využila elitní formace domácího souboru z Kotliny. Dymák našel před brankou postaveného Adama Rauše, který střelou z první dostal puk do sítě. Gólový kvapík pokračoval dál v režii Středočechů, kteří si vzali své tříbrankové vedení zpět.

Tomáš Rajgl střílel od modré a kotouč se za pomoci brankářovy hokejky a brankové konstrukce dostal do branky. Mladí Bruslaři potom zaměstnali Stuchlíka v brance hostů, ale byli to Mladoboleslavští, kteří měli více ze hry. Křepelkův pokus zlikvidoval pozorný Kubík. Celek z Kotliny ve 12. minutě hrál oslabení a velké příležitosti Škodovky skončily na pozorném Kubíkovi nebo obětavých obráncích. Za dalších šest minut se mohli dostat domácí hráči do lepší pozice. Rauš z těsné blízkosti neuspěl stejně jako z následné dorážky Holenda, který našel připraveného Stuchlíka. Mladoboleslavští měli další možnost k navýšení svého vedení, ale prohřešek Dvořáka nedokázali potrestat.

Na začátku druhé třetiny byl v samostatném úniku Dvořák, toho ale neposlech kotouč, a tak byl Stuchlík bez práce. Havlíčkův Brod potom hrál přesilovku, která se mu nepovedla, ale ve vlastním oslabení zahrozil Ďuráč, jenž našel připravenou lapačku Kubíka. Ve 26. minutě měl obrovskou příležitost Rauš, ten ale našel pozorného Stuchlíka. Mladí Bruslaři měli možnost krátké přesilovky pět na tři, ale ani převaha dvou hráčů v poli nestačila na gólový úspěch. Ve 33. minutě našel Peca Jakuba Sluku, který si vylepšil střeleckou pozici a propálil domácího gólmana. O pět minut později předvedl drzý průnik Jakub Gardoň, který byl zastaven nedovoleným způsobem a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se postavil faulovaný hráč, který rychlou kličkou do bekhendu poslal hrací předmět mezi Kubíkovy betony. V poslední šanci druhé třetiny byl Plíšek, ten ale ztroskotal na betonech maskovaného muže Havlíčkova Brodu.

Domácí hráči mohli ve 43. minutě snížit, ale Beneš se svým pokusem neuspěl. Za další tři minuty mohli slavit gólový úspěch Středočeši, ale jejich pokusy skončily na Kubíkovi. Mladá Boleslav potom hrála přesilovku, ve které nastřelil Plíšek tyčku. Při dalším pokusu hostů měl opět domácí gólman paní Štěstěnu na svojí straně, když se znovu rozezněla branková konstrukce po střele Gardoně. V závěrečných minutách si Havlíčkův Brod vytvořil několik šancí, ale Stuchlík byl na svém místě. Následovalo prodloužení, které mohl v 62 minutě ukončit Kozlík, jenže ten ztroskotal na maskovaném muži Středočechů.

Tentýž hráč byl ve stoprocentní gólové šanci v přesilové hře, ovšem nedokázal dostat kotouč do sítě. Necelé dvě minuty před koncem udeřili Mladoboleslavští a to zásluhou Plíška, kterému k dosažení branky chyběly jen centimetry. Dobrý obranný zákrok předvedl Zych, jenž pomohl Kubíkovi celou situaci vyřešit. Na řadu přišly samostatné nájezdy, ve kterých byli lepší hosté, kteří zvítězili po zásahu Vojtěcha Hradce.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Zápas rozhodla v podstatě první třetina, do které jsme nastoupili hrůzostrašně a dostali jsme tři rychlé góly. Pak jsme dali gól naděje, že bychom mohli zápas otočit na naši stranu, ale vzápětí jsme dostali na 1:4. Ve druhé třetině jsme podali bezkrevný výkon a dostali jsme další dva góly. Ve třetí třetině jsme se trošku zvedli, ale neproměnili jsme nějaké šance. Prodloužení a nájezdy už jsou loterie, takže nemáme ani bod. Chtěli jsme pak alespoň ten jeden, ale bohužel.

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Poslední dobou hrajeme fantasticky. To jsme potvrdili i proti Havlíčkovu Brodu. V prvních střídáních se nám podařilo střelit rychlé góly a zápas jsme tím měli pod kontrolou. Domácí tým měl tři vážné šance, které pochytal výborný Marek Stuchlík.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.