BK MLADA BOLESLAV
14. 2. 2019 | Lukáš Chuchválek

Dorost deklasoval Žďár nad Sázavou a ujímá se vedení v tabulce

30., čtvrtek 14. 2. 2019
Ml. Boleslav - Žďár. n. S. MBL - ZNS
M l. B o l. – Na zápas 30. kola ELIOD extraligy dorostu přijel do Mladé Boleslavi hrát na malou halu celek ze Žďáru nad Sázavou, který je v tabulce poslední. Bruslaři v zápase potvrdili roli favorita a přes nějaké vlažné momenty nepustili soupeře do ničeho. Stupňující tlak z první a druhé třetiny vyvrcholil v pětigólovou kanonádu v třetině třetí, takže soupeři vsítili celkem deset gólů. Mezi střelci zazářili hattrickem Jindřich Plíšek a Matěj Gardoň, který svou třetí trefou zajistil bonusový bod pro Boleslav. Jelikož v tomto kole prohrál dosud první Havlíčkův Brod s Jihlavou, posunula se Mladá Boleslav do čela. Obhájit toto postavení však nebude lehké.
Ml. Boleslav: Stuchlík – Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Šercl, Vochvest – Sluka, Hradec, Plíšek, Gardoň, Peca, Ďurač, Hruška, Král, Strnádek, Růžek
Žďár. n. S.: Prchlík (37. Čerbák, 61. Prchlík) – Macek, Beran, Pecka, Sochor, Doležal R. – Šantora, Procházka, Svoboda, Nerad, Kotrba, Elis, Polodna, Brúha, Bačo, Staněk, Doležal J.
Branky a nahrávky: 3. Plíšek (Gardoň, Moravec), 9. Rajgl (Gardoň, Plíšek), 25. Plíšek (Moravec, Ďurač), 33. Peca (Sluka), 38. Peca, 42. Gardoň (Plíšek, Vochvest), 44. Strnádek (Hradec, Ďurač), 53. Plíšek (Gardoň, Král), 55. Gardoň, 60. Ďurač (Strnádek), 62. Gardoň. Rozhodčí: Skopal – Axman, Kettner. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 35. Střely na branku: 50:16.

Komentář

Vlažný úvod se ve třetí minutě přetavil v aktivitu, kterou pečetil rychlým gólem Jindřich Plíšek, jenž těžil z asi minutu trvajícího tlaku na bránu Žďáru. Hosté se pokoušeli nesmělými útoky brzy vyrovnat a blízko k tomu měl Kotrba, ale přihrávku na něj vystihl boleslavský obránce. V 8. minutě se domácí radovali podruhé, když se trefil obránce Tomáš Rajgl. Zápas na chvíli přerušil výpadek světelné tabule, po kterém následovaly střídavé šance domácích a hostí, avšak první se v této fázi zápasu k ničemu moc nehnali a druhým chyběl nápad. Hosté často ztráceli puky v útočném pásmu a Bruslaři mohli zakládat akce. Žďáru nepomohly ani dvě přesilové hry, během nichž se jim nedařilo vážněji ohrozit mladoboleslavskou bránu. Stav 2:0 tak zůstal do konce třetiny nezměněn.

Hned na úvod šli domácí na čtyři vteřiny do tří, ale z téměř čtyři minuty dlouhé přesilovky, rozdělené mezi první a druhou třetinu, hosté nic nevytěžili. Nepřesnými přihrávkami se Žďár sám poškozoval. Krátce po jejím skončení si zahrála přesilovku i Mladá Boleslav, která díky trefě Jindřicha Plíška vedla už 3:0 a zápas kontrolovala, i přes ojedinělé výpady soupeře při další své přesilovce, ale ty Žďár opět špatnými přihrávkami promarnil. Hosté za to tedy byli potrestáni v 33. minutě zásluhou Jakuba Pecy, jenž po Staňkově šanci, který vyhořel na Stuchlíkovi, dal gól formou nedáš-dostaneš. Ve 37. minutě Žďár náhle vystřídal brankáře a Jakub Čerbák se ještě nestihl v brankovišti ani zchladit a lovil puk ze sítě při vlastní přesilovce. Jakub Peca sólově vsítil již pátou branku utkání.

Poslední dějství bylo ve znamení boleslavské kanonády, kterou zahájil svým přesilovkovým gólem Matěj Gardoň v situaci, kdy byla signalizovaná výhoda po dalším faulu hostů. Boleslav tedy hrála ještě jednu přesilovku a pár vteřin po jejím skončení se při závaru před Čerbákem prosadil Matěj Strnádek. Kdo by si pomyslel, že za takto rozhodnutého stavu už se bude zápas jen dohrávat, mýlil by se. V 53. minutě totiž navýšil na 8:0 opět Jindřich Plíšek, který tím zkompletoval hattrick. Pěkným zásahem mezi betony o dvě minuty dále navýšil Matěj Gardoň, který si pohrál v souboji jeden na jednoho se soupeřovým brankářem. Pár vteřin před koncem, když už se zdál být stav 9:0 jasnou záležitostí, se do útoku přihnal Dominik Ďurač a zabouchal tak desátý hřebík do pomyslné žďárské rakve. Ačkoliv soupeř dal do prodloužení všechny své síly a snažil se Boleslav přehrát, zasadil jim další ránu Matěj Gardoň, který tím též zkompletoval hattrick.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Výsledek vypadal dost jednoznačně, ale nebylo to tak, že by to přišlo samo. Kluci si jdou za svým, makají a dřou a odměnou za to jim je tento výsledek. Kluci hráli výborně a pochvalu si zaslouží celý tým.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.