BK MLADA BOLESLAV
21. 2. 2019 | Lukáš Chuchválek

Tvrdý boj s Jihlavou dorost zvládl, porazil ji v prodloužení

31., čtvrtek 21. 2. 2019
Ml. Boleslav - Jihlava MBL - JIH
M l. B o l. – V 31. kole byl k vidění zápas, který tuto sezónu dorost asi ještě nezažil. Dukla Jihlava potřebovala vyhrát, aby se držela v kontaktu se špičkou tabulky skupiny D, kterou vede právě Mladá Boleslav. Ve hře, kterou na začátku zdobily velmi tvrdé osobní souboje, kdy se málokdo dostával do šancí, nejprve vedla Boleslav, pak deset minut před koncem Jihlava vyrovnala. V prodloužení rozhodl Peca. Tvrdá, ale čistá hra však utkání zdobila jen na začátku, časem rozhodčí, kteří neměli vždy situaci pod kontrolou, byli nuceni vylučovat velké množství hráčů do konce utkání a Boleslav se musela potýkat s rostoucím počtem zraněných hráčů. Naštěstí má tým v sobotu volno, a tak se stihnou snad do dalšího týdne vykurýrovat.
Ml. Boleslav: Stuchlík – Sommer, Křepelka, Rajgl, Moravec T., Hrouda, Žabka, Vochvest – Král, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Ďurač, Hruška, Haas, Strnádek, Hradec
Jihlava: Maláč – Sapík, Chvátal, Moravec D., Hrbek, Vranka, Adam – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Juřička, Štorek, Broža, Menšík, Mlejnek, Pavelec, Bulík
Branky a nahrávky: 12. Hradec (Ďurač), 63. Peca (Haas, Křepelka) – 50. Broža (Chvátal, Moravec D.). Rozhodčí: Pastier – Kotek, Valda. Vyloučení: 9:5, navíc Plíšek a Žabka (oba MBL) 5+OK, dále Juřička, Moravec D., Zdarsa (všichni JIH) 5+OK, dále Vranka (JIH) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 23:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1p.

Komentář

Hráči obou celků k zápasu přistoupili tak, jak by člověk od boje o první místo očekával. Soupeři darovali jen minimum prostoru pro střelbu, důrazně šli do osobních soubojů a nebáli se ani rozdávat hity nebo jim čelit, jako by hráli ne za dorost, ale za dospělé chlapy. Toto vydrželo do 12. minuty, když rána od mantinelu od Vojtěcha Hradce pronikla až do sítě. To podnítilo u soupeře větší aktivitu, ale spolu s tím přišly i zbytečné fauly. Domácí sice ani jednu z přesilových her nevyužili, dokázali však soupeře zpomalit v rozletu a nedovolili mu příliš útočit, natož vyrovnat stav.

Do druhé třetiny vstoupili hosté mnohem aktivněji a vynutili si několik přesilových her. Střelcům z metropole kraje Vysočina však nebylo přáno, neboť Marek Stuchlík svou bránu parádně zavřel. Neujaly se šance Melenovského ani vpád Broži do předbrankového prostoru, kudy letěl kotouč od mantinelu, který jen těsně nepřešel přes brankovou čáru a minul pravou tyčku o milimetry. Tlak Jihlavy v této třetině přišel vniveč, navíc po sporném hitu ve středním pásmu dvě minuty před koncem třetiny diváci spatřili na ledě nehokejovou vložku v podobě boxerského utkání hned několika hráčů najednou z obou celků. Čtyři nejaktivnější jedince poslali rozhodčí do sprch.

Že po tolika vyloučených do konce zápasu řady na hráčských lavicích prořídly, bylo znát ve třetím dějství, kdy byl zápas značně rozkouskovaný a místy infarktový, navíc se hráči Dukly nevyvarovali dalších vysokých trestů. Hokejové krásy k vidění moc nebylo a důraz za čisté hry, který zdobil začátek utkání, už vůbec ne a na boleslavské straně přibývalo zraněných hráčů, z nichž někteří dohrávali zápas se sebezapřením. Boleslav své hubené vedení bránila, co to šlo, avšak v 50. minutě inkasovala v oslabení, když dosud bezchybného Stuchlíka prostřelil Ondřej Broža. V závěru činili hráči Dukly velký nátlak na zdecimovaný boleslavský tým a svého soupeře výrazně přestříleli. Přesto zůstal vyrovnaný stav až do konce základní hrací doby. Půl minuty před sirénou došlo ale k dalšímu velmi hrubému faulu, z něhož odešel Gardoň zraněn, a hosté byli nuceni hrát prodloužení v oslabení. Toho domácí využili a Jakub Peca z mezikruží prostřelil gólmana hostů mezi betony. V Boleslavi tak zůstaly dva body a Jihlava si domů odváží jeden.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to velice těžký, bojovný, tvrdý zápas. Hrálo se o hodně, obě mužstva sahají po play-off Tomu nasvědčovalo nasazení. Naše bilance ze zápasu kromě toho, že jsme vyhráli, jsou dva vyloučení hráči do konce a tři zranění hráči. My jsme to v podstatě dohrávali na deset statečných, protože jsme měli ve hře i dva osmáky. Takže já musím všechny kluky pochválit za obrovskou bojovnost a všichni podali výborný výkon. Gólman podal opět famózní výkon.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Pro obě mužstva to bylo vyhrocené utkání, ale utkání mezi námi a Mladou Boleslaví taková jsou a hrálo se hodně tvrdě. My jsme věděli, že to rozhodne jeden, maximálně dva góly a Boleslav v tomto zápase výborně bránila. My jsme bohužel vyhořeli v přesilovkách, kterých jsme měli požehnaně, a nedokázali jsme se v nich vůbec prosadit, až na jeden gól, srovnávací. Nezbývá nám, než soupeři pogratulovat a budeme je dohánět dál.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.