BK MLADA BOLESLAV
14. 3. 2019 | Lukáš Chuchválek

Dorost přemohl v posledním kole Budějovice za čtyři body, na postup nestačily

37., čtvrtek 14. 3. 2019
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Poslední, 37. kolo ELIOD extraligy dorostu, bylo druhým z dvojzápasu mezi Mladou Boleslaví a Budějovicemi. Boleslav potřebovala vyhrát za čtyři body, aby si udržela naději na postup do play-off, ale ani to nemusí stačit. Zápas se nevyvíjel pro domácí zprvu dobře, neboť prohrávali. V prostřední časti však Plíšek otočil stav utkání a vedení si už domácí v báječné třetí třetině pohlídali. Bruslaři uspěli i v samostatných nájezdech a loučí se se skupinou D výhrou. Pak hráči museli čekat, jak dopadne zápas Jihlavy ve Žďáru nad Sázavou, kde Jihlava získala také čtyři body. Pro dorost to znamená konec sezóny.
Ml. Boleslav: Stuchlík – Sommer, Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Vochvest – Urban, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Ďurač, Hruška, Král, Strnádek, Hradec.
Č. Budějovice: Slanina – Novák, Fousek, Cibulka, Hail, Hromada – Kříž, Lukeš, Marhoun, Kašpar, Petrásek, Pitel, Placek, Kumpfmüller, Budík, Kudrnáč, Dubský, Tauer, Sochor.
Branky a nahrávky: 14. Rajgl (Ďurač), 29. Rajgl (Gardoň, Žabka), 34. Plíšek (Gardoň, Sommer), 44. Hradec (Gardoň, Král), 48. Gardoň (Plíšek, Moravec), 60. Žabka (Hruška), rozh. náj. Ďurač – 10. Kašpar (Tauer, Cibulka), 26. Pitel (Kumpfmüller), 49. Marhoun (Kříž, Novák). Rozhodčí: Kraval – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 4:5, navíc Peca (MBL) 5 + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 26. Střely na branku: 58:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Komentář

Na začátku se zdálo, že zápas bude probíhat ve vyjetých kolejích z předešlého dne, diváci tedy neviděli mnoho útočných akcí. Vzájemné oťukávání však skončilo již v zhruba 8. minutě a hráči obou celků šli do soupeře nekompromisně. První pokus zaznamenal Gardoň, jenž zkoušel projít uličkou od modré přes dva obránce, ale přesně v čase 10:00, pár sekund po jeho pokusu, udeřili hosté a David Kašpar otevřel skóre utkání. S domácími to mohlo vypadat zle, avšak ve 14. minutě vrátil remízový stav Tomáš Rajgl. Hráči Motoru pak po Pecově faulu dostali možnost hrát pětiminutovou přesilovku, kterou ale nevyužili a během ní si ani nevypracovali nebezpečnou šanci. Za stavu 1:1 se proto po zaznění sirény odcházelo do kabin.

Druhá dvacetiminutovka nabídla z dvojzápasu to nejlepší, neboť diváci viděli velké množství šancí a góly. Budějovický Motor se zahryzl do svého soupeře opravdu pevně, ale byla z toho zatím jen tyčka. Ve 26. minutě se už ale hosté radovali, neboť po nepovedené útočné akci Bruslařů ujeli vpřed Kumpfmüller s Richardem Pitelem, jenž se se Stuchlíkem nemazal a v kličce mu poslal puk za záda. A mohlo být pro domácí hůř, neboť Sochor vypíchl puk na modré čáře útočícím bruslařům, ale v rozhodující moment neuspěl proti obětavému domácímu obránci. Poté se začalo vylučovat na obou stranách, z čehož ale začala těžit Mladá Boleslav. Z přesilovky pak v 30. minutě opět srovnal Tomáš Rajgl. Po dalším vyloučení Jihočechů se bleskově prosadil prudkou ránou od kruhu krátce po vhazování Jindřich Plíšek a Boleslav poprvé v zápase vedla. Do konce třetiny se vylučovalo ještě několikrát, ale ani jedno mužstvo z toho již nic nevytěžilo, i když šance byly.

V poslední části Boleslav pracovala na tom, aby si své vedení již pojistilo a ve 44. minutě Vojtěch Hradec navýšil na rozdíl dvou gólů. Hosté reagovali zvýšenou ofenzívou, jenže risk se jim nevyplatil, neboť jim o čtyři minuty později ujel Matěj Gardoň do nájezdu a v souboji jeden na jednoho oblafl gólmana Slaninu. Z tříbrankového vedení se ale Bruslaři neradovali dlouho. Alex Marhoun totiž ani ne minutu poté vrátil stav opět na rozdíl dvou branek a hrozilo, že hosté zápas ještě zdramatizují. To se ale nestalo a hosté si příliš nepomohli ani zbytečným faulem a potyčkou, po které museli hrát v oslabení. Půl minuty před koncem základní hrací doby zkusili hosté štěstí podobně jako v předchozím zápase Boleslav a odvolali brankáře. Toho využil Boris Žabka, jenž osm sekund před koncem, stejně jako včera, uzavřel gólový účet trefou do prázdné brány.

V prodloužení oba týmy spálily každý jednu stoprocentní tutovku, kdy nedokázali Žabka s Urbanem ani Dubský s Cibulkou trefit v brejku napůl odkrytou branku. Rozhodnout musely nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí, kteří je vyhráli 2:1. Rozhodující nájezd dal Dominik Ďurač.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Předvedli jsme výborný, bojovný, až heroický výkon, protože přestože víme, že jsme v předešlém zápase ztratili bod, věříme, že by Jihlava mohla klopýtnout ve Žďáru nad Sázavou na penalty nebo v prodloužení. Takže jsme pořád byli teoreticky ve hře a kluci hráli všichni do jednoho výborně, Marek Stuchlík chytal výborně. Já musím celé mužstvo pochválit a dát jim velký dík nejen za tento zápas, ale za celou sezónu. Protože to možná byl už poslední zápas sezóny a když Jihlava udělá čtyři body, tak končíme. Velký dík patří kolegovi Láďovi Kolnerovi, samozřejmě i vedoucímu Tomáši Rajglovi, který pro nás také udělal spoustu práce. A na závěr panu Borisovi Žabkovi, který nám pomáhal celou sezónu s beky.

Radek Bělohlav (HC Motor České Budějovice): Bylo to trochu jiné utkání než předešlý den. Oba se hrály během méně než dvaceti čtyř hodin, trochu v nás pracovala únava. Vystřídali jsme některé hráče a vyzkoušeli jsme kluky, kteří si letos moc nezahráli. Práce jsme ale udělali hodně. V tomto zápase byl soupeř produktivnější a rozhodly dva góly, které jsme dostali v oslabení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.