BK MLADA BOLESLAV
28. 9. 2019 | Ondřej Mach, Zdena Bobková

Junioři v Litvínově padli, rozhodla druhá třetina

8., sobota 28. 9. 2019
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL

L i t v í n o v – Sobotní duel s litvínovskou Vervou byl nesmírně vyrovnaný. První třetinu začali lépe domácí, kteří svůj tlak korunovali přesilovkovým gólem Jana Fišera. Boleslavští ale ve 13. minutě srovnali z hole Jakuba Petržilky, a za vyrovnaného stavu se také odcházelo do kabin. Jenže Verva dokázala hned na začátku 2. třetiny přidat druhou branku, která se nakonec stala i brankou vítěznou, jelikož na ni svěřenci trenéra Křivohlávka už nedokázali najít odpověď, a to i přesto, že na svého soka v závěru mohutně tlačili.
Litvínov: Zajíček (Pejsar) – Šubrt, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Myšák, Nikl, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda
Ml. Boleslav: Kmec (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška, Dudycha, Rudolph – Schulz, Závora, Dlask, Petržilka, Hašlar, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma
Branky a nahrávky: 6. Fišer (Svoboda, Baláž), 23. Fišer (Svoboda) – 13. Petržilka (Dudycha, Petriska). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Komentář

Už ve 3. minutě byl vyloučen boleslavský Hašlar a domácí mohli otevřít skóre v přesilové hře. První gól měl na holi Šubrt, brankář Kmec si ale poradil jak s jeho pokusem, tak se střelou Jindry. Následně svůj tým oslabil Šíma a Bruslaři se téměř minutu museli bránit ve třech. V dvojnásobném oslabení hosté ještě situaci zvládli, poté už však kapitulovali.

Přemysl Svoboda u levého mantinelu vybojoval puk a nahrál ho mezi kruhy Jaroslavu Fišerovi. Tomu sice nesedla střela z první, na kličku do bekhendu už ale Kmec nestačil. Svoboda měl prsty i v další velké šanci černožlutých, když v prodloužení nabil Jouzovi, litvínovský útočník ovšem zblízka netrefil odkrytou klec. Boleslav nesrovnala v přesilové hře po faulu Baláže, patnáct vteřin po jeho návratu už se však hrálo smírně.

Krásnou individuální akci předvedl Jakub Petržílka, jenž dostal puk na levé straně, zakvedlal s ním a trefil horní růžek Zajíčkovy branky. Nedisciplinovanost domácích vedla k dalšímu oslabení, tentokrát se provinil Miškovič. Strhnout vedení na stranu Středočechů mohl Dudycha, maskovaný muž Litvínova chytil jeho ránu pouze s velkými obtížemi.

Druhá třetina nezačala v bůhvíjak rychlém tempu, už po dvou minutách hry ale zafungovala osvědčená spolupráce a chemici se mohli radovat. Přemysl Svoboda v podobné situaci jako při první brance našel Jaroslava Fišera, který tentokrát na nic nečekal a zápěstím rozvlnil síť.

Svěřenci trenéra Mrázka převzali otěže utkání a vytvořili si obrovský tlak. Hlavní postavou byl Stehlík, Kmec ale zlikvidoval i šance Myšáka a Kysely. Ojedinělou akci Boleslavi zakončoval po Kroupově chybě na modré Dlask, tváří v tvář Zajíčkovi ale neuspěl. Přesilovou hru domácím nabídl Schulz, v ní měl ke gólů nejblíže Dufek, narazil však na připraveného Kmece.

Čtyři minuty před druhou sirénou mohl zvýšit náskok Severočechů Jindra. Rychlý útočník ujel ve vlastním oslabení, svoji střelu ale namířil jen do výstroje boleslavského gólmana. V závěru prostřední periody si ještě domácí zahráli přesilovku za prohřešek Moravčíka.

Stačilo čtrnáct vteřin ze třetí třetiny a na ledě bylo hodně rušno. Tvrdý pokus Kroupy od modré tečoval Bartoš, puk minul horní tyč jen o kousek. Druhý zásah v utkání chtěl přidat Petržílka, který dostal puk v blízkosti litvínovské klece, skulinku mezi Zajíčkovými betony však nenašel.

Větší šance byly k vidění velmi sporadicky. Na litvínovské straně tu svoji neproměnil Jindra, když ve velké příležitosti promáchl. Boleslavští obránci pak svojí chybou nabídli puk Myšákovi, jenž sám před hostující brankou trefil jen Kmecův beton. Urputný boj pokračoval. Další akci zakládal Jindra, Stehlík v pokleku přízemní střelou znovu rozduněl jen beton brankáře Bruslařů.

Další gólovou radost nepřinesly ani tresty na obou stranách. Minutu a půl před třetí sirénou to Středočeši zkusili v šesti a následně si ještě vzali oddechový čas. Černožlutí ale drtivý tlak přečkali a Boleslav tak odjíždí z Litvínova z prázdnou.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek, HC VERVA Litvínov: Z obou stran to byl boj, hokejových věcí tam bylo poskrovnu. Je škoda našich neproměněných šancí. Tradičně musím pochválit brankáře Zajíčka.

Jan Křivohlávek, BK Mladá Boleslav: Myslím, že jsme do utkání vstoupili dobře, pak nás trochu zastavila oslabení, která jsme se štěstím přestáli. Dokázali jsme se znovu dostat do hry, podařilo se nám vyrovnat. Ve druhé třetině jsme lehce polevili a soupeř přidal. Měl šance, kdy nás podržel brankář. V poslední třetině jsme se snažili jít za vyrovnáním, vytvořit si tlak. Bohužel se to nepodařilo, ale i tak musím kluky pochválit, hlavně brankáře. Nemáme se za co stydět.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.