BK MLADA BOLESLAV
21. 12. 2019 | Vojtěch Drbohlav

Junioři zakončili rok výhrou po prodloužení nad Slavií

30., sobota 21. 12. 2019
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA

M l. B o l. – Junioři odehráli v sobotu po obědě poslední utkání kalendářního roku 2019. První třetina jim sice nevyšla, zatímco ta druhá ano a zápas otočili. Hosté však ve třetí třetině srovnali a dostali duel do prodloužení, v němž Bruslaři rozhodli a připsali si dva body do tabulky. Junioři za sebou tak mají vítěznou derniéru v posledním utkání roku.
Ml. Boleslav: Šatný – Křepelka, Sýkora, Dotter (C), M. Houška (A), Přenosil, Rudolph – Závora, Polák, Dlask, Petržilka, Grim, Mežnar, V. Houška, Petriska, Vasilev, Moravčík (A), Šíma, Simon
Slavia: Pittr – Hovorka (A), Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Holý – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Malínek, Křenek, Míšek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C)
Branky a nahrávky: 17. Petržilka (Mežnar, Petriska), 23. Dotter (Petržilka, Petriska), 39. Sýkora (Moravčík, Vasilev), 61. V. Houška (Dotter, Grim) – 6. Malínek (Mareček), 43. Hradil (Křenek, Bureš), 59. Hradil (Hovorka, Němeček). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Povová. Vyloučení: 5:5, navíc Petržilka (MBL) 5 min. + OK za vražení do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 3:3, 4:3p.

Komentář

Minimálně v první třetině to nevypadalo, že se ve ŠKOENERGO aréně odehrává souboj osmého se sedmnáctým týmem tabulky. Úvod zápasu totiž vyšel lépe pražskému celku. V šesté minutě se Slavia dostala do vedení po protiútoku hostů. Těsně před brankářem se dostal k zakončení Vojtěch Malík a byl úspěšný. Oliver Šatný nejspíš na puk dobře neviděl, protože mu propadl za brankovou čáru.

Mladá Boleslav měla následně ve zbytku první třetiny k dispozici dvě přesilové hry, jenže ty Bruslaři nejen že nevyužili, ale poměrně dost se jim nedařily. Slavia naopak několikrát i během svého oslabení zaútočila. Přeci jen se ale Středočechům podařilo vyrovnat z podobné situace, z níž se předtím prosadili slávisté. V 17. minutě před brankou vystřelil Eric Mežnar a Michal Pittr nedokázal přerušit hru. Toho využil Jakub Petržilka, po jehož dorážce propadl brankáři puk za brankovou čáru. Po skončení první třetiny bylo tedy skóre 1:1.

Na začátku druhé třetiny Mladá Boleslav otočila průběh utkání a dostala se do vedení 2:1 zásluhou Samuela Dottera. V další části hry měli slávisté k dispozici přesilovou hru, jenže ta jim ze začátku moc nešla a v jejím závěru už se, i přes snahu, prosadit nezvládli.

Ve 35. minutě mohl vyrovnat Lukáš Křenek, kterého Bruslaři vůbec nebránili. Křenek puk tváří v tvář brankáři nadzvedl a zakončil, jenže Oliver Šatný zasáhl úspěšně. Ve 39. minutě využili boleslavští junioři přesilovou hru a vedli již 3:1. Na modré čáře se napřáhl David Sýkora a zakončil úspěšně pod břevno tak, že puk nadhodil brankářovu lahev v pitím. Po dvou třetinách tak Bruslaři nad Slavií vedli o dva góly.

Do třetího dějství vstoupili lépe slávisté, kteří snížili na 3:2 z pohledu domácích. Z pravého kruhu se k levé tyči prosadil Damien Hradil. V dalších minutách se hra často přelévala z jedné strany na druhou, nedominoval ani jeden celek. Ve 46. minutě mohl skórovat Eric Mežnar, ale slávisté ho připravili o puk, čímž domácí přišli o útočné pásmo.

V 53. minutě fauloval u mantinelu Jakub Petržilka a dostal za to trest do konce utkání. To nejspíš rozhodlo o tom, že si Slavia odvezla z Mladé Boleslavi bodový zisk. Pražané totiž v 59. minutě vyrovnali zásluhou Damiena Hradila, jenž se prosadil ze skrumáže u brankoviště Bruslařského klubu. Remízu už hosté uhájili a ve ŠKOENERGO aréně se tedy hrálo prodloužení.

Nastavovaný čas ovládli v čase 60:49 domácí, když se z kruhu trefil Vladislav Houška a rozhodl tak o tom, že po výhře 4:3 po prodloužení si domácí připíšou do tabulky dva body, zatímco hosté si do tuzemské metropole odvezou jeden bod.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Chtěli jsme tři body, ale místo bodového zisku řešíme spíš hru. První třetina byla taková nevýrazná. Druhá už se blížila k tomu, co bychom chtěli hrát, dostali jsme se v ní do vedení. Ve třetí třetině jsme si něco řekli, malinko jsme upustili od té hry, byla tam spousta nahrávek na střed, což jsme řekli že dělat nebudeme. Za to nás soupeř potrestal. Nakonec soupeř potrestal také náš zbytečný faul, který v tomto pásmu vůbec nic neřešil. Slavia nakonec srovnala, ale v prodloužení jsme si věřili a šli si za tím. Chtěli jsme ten rok zakončit vítězstvím. Sice je to za dva body, ale bereme je.

Jiří Veber (HC Slavia Praha): První třetinu jsme odehráli dobře. Byli jsme i aktivnější, měli dobrý pohyb po hřišti a dostávali do šancí. Tím samozřejmě netvrdím, že by soupeř šance neměl, ale byli jsme s naší hrou spokojení. Druhá třetina byla z naší strany špatná. Úplně jiný přístup, dominovala Mladá Boleslav a šla zaslouženě do vedení. Ve třetí třetině jsme se snažili. Klukům jsme o přestávce něco řekli, nakonec jsme se štěstím vyrovnali a šli do prodloužení. Tam rozhodla naše chyba, kdy jsme si nepokryli hráče, který se dobře uvolnil, zatímco náš hráč to nezvládl. Domácí hráč nám to tam vymetl do šibenice. Takže domácím gratuluji k výhře.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.