BK MLADA BOLESLAV
7. 1. 2020 | Tomáš Taybner

Junioři si hladce poradili s Libercem

32., úterý 7. 1. 2020
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB

M l . B o l . – V regionálním souboji 32. kola O pohár DHL přivítali domácí Bruslaři Bílé Tygry z Liberce. Po první třetině vedla Boleslav zásluhou Petržilky a Petrisky, který se trefil dvakrát, 3:1. Ve druhé části se prosadil Simon a Půček, za hosty snižoval Rossmy. Ve třetí periodě gól nepadl, takže domácí mohli slavit cennou výhru 5:2.
Ml. Boleslav: Zeithaml (Kmec) – Moravec, Sýkora, Dotter (C), Houška, Vacík, Dudycha – Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Mežnar, Moucha, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon
Liberec: Čajan (40. Král) – Aubrecht, Šedivý, Charvát (C), Žůrek, Had – Křepelka, Vomáčka, Šafařovský, Adamec, Jansa, Strnad, Trunda, Liška, Drábek, Nezbeda, Rossmy, Šeliga, Žemba
Branky a nahrávky: 5. Petržilka, 14. Petriska, 14. Petriska, 23. Simon (Moravec), 32. Půček (Petržilka) – 19. Křepelka (Drábek), 35. Rossmy. Rozhodčí: Horák - Hynek, Ganger. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

Komentář

Bruslaři vlétli na svého soupeře ve velkém stylu, hned od začátku dravě napadali a vynutili si přesilovku. V té se ještě domácí střelci neprosadili, ale v páté minutě už mohli slavit. Aktivní Jakub Petržilka zavezl puk do pásma a při snaze přihrát na druhou tyčku Šímovi trefil brusli jednoho z obránců Liberce. Bezmocný brankář Čajan už se šťastným odrazem nemohl nic udělat a Boleslav vedla. Čtrnáctá minuta patřila Bruslařům, když nejdříve jednoho z Libereckých obránců obral o puk Ján Petriska a zvýšil na 2:0. Domácí si vybojovali vhazování po levici brankáře hostí. Vhazování sice Boleslav prohrála, ale k puku se dostal opět Ján Petriska a ten si připsal druhou branku večera. Tygrům se podařilo snížit, když v přesilovce od modré přesně pálil Jan Křepelka. Bruslaři ještě jednou faulovali, ale hráči Liberce už se v první periodě neprosadili. Po první třetině tak na výsledkové tabuli svítil stav 3:1.

Ve druhé části oba týmy pokračovaly v nastaveném tempu a začala se projevovat i větší fyzická nasazení. Mladá Boleslav se prosadila už ve 23. minutě, když po dobré přihrávce od Moravce navyšoval na 4:1 Michal Simon. V polovině zápasu byli současně vyloučeni Strnad a Moucha, ale Liberečtí faulovali znovu a na trestnou přisedl také Jansa. Ten o minutu později přihlížel další brankové situaci. V přesilovce od modré přesně střílel Jan Půček a bylo to 5:1. Liberec přeci jen snížil, stalo se tak ve 32. minutě. Vacík se snažil vyvést puk z vlastního pásma, ale puk ztratil. Bennet Rossmy dokončil svoji práci po odebrání puku krásným sólem. To bylo ve druhém dějství všechno a domácí vedli 5:2.

Ve třetí periodě se do branky místo Čajana postavil Král. Trenér Liberce tak vyslal svým hráčům impuls v podobě vystřídání gólmana. Přesilovka, kterou si Tygři přenesli z druhé třetiny, žádnou šanci nenabídla. Boleslav i do posledního dějství vstoupila aktivněji, ale ani v přesilové hře po faulu Žůrka se domácí neprosadili. Když už to vypadalo, že se Liberec v přesilovce nadechuje ke snížení, přišel další zbytečný faul Žůrka. Hosté už se k ničemu nedostali a v závěru utkání byla k vidění i lehká potyčka. Po dohrání u mantinelu se do sebe pustili Petriska a Vomáčka, oba byli vyloučeni za hrubost. Stejní hráči se potkali i při další šarvátce 11 sekund před koncem, tentokrát už byl vyloučen jen domácí forvard. Důležité však bylo, že stav se ve třetí části nezměnil. Bruslaři tak porazili Tygry poměrem 5:2.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi za tři body. Začali jsme zápas dobře, pak jsme sice po ledě trochu létali, což vyhovovalo soupeři, ale potom jsme se do toho vrátili zpět. Jsme rádi, že nás i dnes podržel brankář. Naši hru bychom ještě měli uklidnit, ale víme na čem máme pracovat, takže to zlepšíme

Milan Plodek, Bílí Tygři Liberec: Dnes můžeme pogratulovat soupeři, který hrál skvělý hokej Napadalo nám tam několik zbytečných gólů a my jsme na ně nedokázali odpovědět. My se musíme zamyslet jestli tomu dáváme všechno, soupeř byl dnes nad naše síly.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.