BK MLADA BOLESLAV
14. 9. 2019 | Lukáš Chuchválek

Boleslavský B-tým zahájil sezónu krajské ligy úspěšně, odnesli to Sršni

1., sobota 14. 9. 2019
Ml. Boleslav - Kutná Hora MBL - KUH

M l. B o l. – V příjemný sobotní večer se odehrálo 1. kolo středočeské krajské ligy, kdy na led velké haly ŠKOENERGO arény nastoupil B-tým Bruslařského klubu proti kutnohorským Sršňům. V první třetině byl soupeř lepší a po trefě Milana Ficka, který zařídil boleslavské vedení 1:0, Sršni otočili na 1:2. Do druhé třetiny ale Bruslaři vstoupili s nebývalou lehkostí a čtyřmi brankami smetli soupeře z ledu. O ty se postarali Bílek, Vaníček, Litera a Kadeřábek. Poslední dějství si již Bruslaři pohlídali a nepřipustili další změnu skóre, přestože soupeř hrál nadále aktivně.
Ml. Boleslav: Vích – Kadeřábek, Zvolenský, Bílek, Franc, Přenosil – Vaníček, Litera, Mareš, Protivný, Christov, Vondrlík, Hašlar, Tregl, Ficek Milan, Rovný, Ficek Michal
Kutná Hora: Pekař – Kopecký, Havelka, Bašus, Chmelař, Vaněk, Grauer, Švejda – Jiráň, Dytrych, Klazar, Tvrdík, Šváb, Javůrek, Fišar, Tvrdík, Sádlo, Beran, Jelínek, Rudolfský
Branky a nahrávky: 5. Ficek Milan (Tregl, Kadeřábek), 23. Bílek (Vondrlík), 33. Vaníček (Rovný), 37. Litera (Vondrlík), 40. Kadeřábek (Christov) – 9. Šváb (Klazar), 15. Javůrek (Dytrych, Chmelař). Rozhodčí: Šťovíček – Labuta, Kovačík. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.

Komentář

Na úvod hráli Bruslaři přesilovou hru, v níž měli problémy s vypracováním šance. Nakonec smutnit nemuseli, protože se v 5. minutě Milanu Fickovi povedlo tři vteřiny před koncem Beranova trestu přesným zásahem otevřít skóre. Soupeř na tento brzký gól reagoval vyšší aktivitou směrem dopředu a přestože se Beran ranou mezi betony ještě neprosadil, v 9. minutě jeho spoluhráč Michal Šváb už ano, neboť maximálně zužitkoval boj Klazara s brankářem, který vyjel z brány na kruh pro puk, a poslal ho přes boleslavského obránce do prázdné brány. Sršni se dostali na koně a vypracovali si další šance. Tlak korunoval krásným gólem Petr Javůrek, jenž se dobře postavil do mezikruží a sklepl letící přihrávku do sítě. Na toto otočení stavu Boleslav přidala a zasypala gólmana Pekaře spoustou střel zblízka, avšak ten bránu zavřel, a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:1 pro Kutnou Horu.

Zatímco první třetina patřila Sršňům, druhá jednoznačně patřila mladoboleslavskému béčku. Už ve 23. minutě zařídil vyrovnání Ondřej Bílek ranou mezi brankářovy betony. Následovalo vyloučení Kutné Hory, v němž k navýšení ještě nedošlo. Po skončení oslabení se hosté pustili do forčekingu, kdy Tvrdík například v předbrankovém prostoru získal kotouč po špatné boleslavské rozehrávce, ale obrana domácího celku mu v jakémkoliv pokusu o překonání Zdeňka Vícha zabránila. Poté jedovatě odpálil puk k protější tyči Beran. Největší šanci ale měl v 31. minutě Matouš Jelínek, který získal odražený puk od něčí brusle a v nájezdu si to rozdal s brankářem Víchem, jenže proti němu neuspěl. O minutu později tedy Boleslav trestala a Patrik Vaníček otočil skóre zpět ve prospěch boleslavského B-týmu. Ve 37. minutě bylo pro hosty ještě hůř, když odražený puk dohnal Vondrlík, přesunul se s ním přes celé klluziště, aby nahrál na volného najíždějícího Miroslava Literu, který s trefou poloprázdné brány neměl problém. Minutu před sirénou pak pátou a poslední branku vsítil Jan Kadeřábek.

Do třetího dějství nastoupili Bruslaři v oslabení a soustředili se na zodpovědnou obranu a udržení výsledku, neboť nastal očekávaný tlak Sršňů. Nejblíže ke gólu byl kutnohorský kanonýr Javůrek, který byl v perfektním palebném postavení, ale tutovku do odkryté klece zmařil přestřelením brány. Až do konce zápasu viděli diváci mnoho soubojů o puk u mantinelů a ve středním pásmu a také množství přesilovek i skvělé zákroky brankáře Zdeňka Vícha. Žádná další událost ke změně výsledku nevedla, a tak si B-tým dokráčel pro všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav "B"): Byl to těžký zápas, tím víc, že jsme neměli za sebou žádné přátelské utkání. Takže my jsme na to šli z fleku, ale já musím poděkovat celému mužstvu za obrovskou bojovnost a za to, že co jsme tady celý měsíc trénovali, jsme se snažili dodržovat do puntíku. Samozřejmě tam byly chyby, které vyplývaly z toho, že jsme nehráli žádný přátelák. Ale když shrnu celou hru, tak jsme se snažili opravdu v šedesáti minutách plnit to, co jsme trénovali. Všichni zahodili svoje ego a šli si bojovností za dobrým výsledkem a za výhrou. A také výborně zachytal gólman.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.