BK MLADA BOLESLAV
28. 9. 2019 Lukáš Chuchválek

Fantastický obrat s Kolínem! Béčko se drží na vítězné vlně

3., sobota 28. 9. 2019
Ml. Boleslav - Kolín MBL - KOL



M l. B o l. - Ve 3. kole se B-tým Bruslařského klubu představil doma proti B-týmu Kolína. A průběh byl dost bláznivý, neboť Kolín dvakrát vedl díky svým trefám v začátcích prvních dvou třetin, ale Boleslavi se vždy podařilo v závěru třetiny srovnat respektive snížit. A ve třetí třetině pak Bruslaři přetavili svou územní převahu ve tři body a zůstávají v tabulce Krajské ligy Středočeského kraje neporaženi. Diváci se bavili velmi dobrým hokejem s plným nasazením, který byl napínavý do samého konce. František Uřidil si navíc připsal během svého gólového řádění ve třetí třetině hattrick. Bruslaři jsou tedy s devíti body první v tabulce. O skóre za nimi se nachází Černošice, příští soupeř, s kterým se střetnou v přímém boji o první místo příště na jejich ledě.
Ml. Boleslav: Vích – Zvolenský, Bílek, Kadeřábek, Přenosil, Franc (A), Bartoš – Tregl, Vaníček, Ficek, Uřidil, Protivný, Vondrlík (A), Christov (C), Mareš
Kolín: Hermann – Novák, Sladký (A), Nutil, Křeček – Kadlec Jiří st. (C), Semirád, Hyšpler, Zheliznyak, Kadlec Jiří ml., Kysela, Spitzer
Branky a nahrávky: 17. Christov (Franc), 19. Mareš, 29. Tregl (Mareš), 36. Uřidil (Zvolenský), 53. Uřidil (Bílek), 55. Vondrlík (Uřidil, Bílek), 59. Uřidil – 3. Semirád (Kysela), 3. Kadlec Jiří st., 24. Zheliznyak (Kadlec Jiří ml.), 28. Sladký (Kysela, Semirád), 34. Kadlec Jiří ml. (Semirád). Rozhodčí: Čáp – Pazourek, Pokorný. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5, 7:5.

Komentář

Zápas začal pěkně zostra, neboť kolínské béčko využilo faktu, že v prvních minutách Bruslaři ještě spali. Už ve 3. minutě totiž otevřel skóre zápasu Jakub Semirád, jenž v minulosti působil v boleslavském dorostu a juniorce. Bruslaři se ještě nestihli vzpamatovat a Zdeněk Vích už lovil puk ze své sítě podruhé, když od kruhu vystřelil Jiří Kadlec starší. Pro Boleslav, jež v tu dobu začala křečovitě útočit, mohlo být ještě hůř, kdyby Kysela dokončil objetí brány, neboť by se gólman nestihl přesunout. Ale poté se hra vyrovnala a i Boleslav si vypracovala nějaké šance, jen to tam zatím nepadalo. Zlom přineslo až vyloučerní kapitána Christova, kdy domácí téměř nepustili Kolín ke střele. Pár sekund po uplynutí trestu v 17. minutě právě Lukáš Christov dostal vynikající přihrávku a v nájezdu prostřelil Denise Hermanna. Dvě minuty před sirénou Bruslaři vyrovnali, když Michal Mareš využil hrubé chyby soupeře, sebral mu puk a v nájezdu napodobil Christova. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:2.

Druhá třetina nakonec byla stejně bláznivá jako ta první. Boleslav opět zaspala nástup na led a Kolín trestal. Na třetí gól hostů, který vsítil Vasyl Zheliznyak, nabili oba Jirkové Kadlecové. Poté si Kolínští ještě zahráli přesilovou hru, kterou využil díky své ráně od modré pod břevno Bohumil Sladký. Tentokrát ale Mladá Boleslav dokázala najít odpověď brzy a nečekalo se až na závěr, neboť se ve 29. minutě trefil Dominik Tregl. Domácí začali zesilovat tlak, jenže je přibrzdilo zbytečné vyloučení, které soupeř potrestal pouhou sekundu po skončení této přesilovky, když z tlaku vykřesal navýšení na 3:5 Jiří Kadlec mladší. Domácí se za takového stavu kousli a Petr Zvolenský ve 36. minutě parádně a chytře nabil Františkovi Uřidilovi, rovněž boleslavskému odchovanci, který poslal puk jednou z mezer Hermanna, které zanechal při svém postoji. V závěru třetiny měl ještě tutovou šanci Michal Protivný, jemuž nechali hosté příliš mnoho prostoru před brankovištěm, ale nepovedlo se mu zamést puk do poloprázdné brány. S odchodem z ledu svítil stav 4:5.

Bruslaři si v závěrečném dějství pohlídali vstup do třetiny a zasypali Hermanna několika střelami. Ale ani hosté nezaháleli, když se nadvakrát neprosadil při úniku Kysela. Důraz se snažil uplatnit u levé tyče boleslavský Christov, jenže také neuspěl. V polovině třetiny si Bruslaři zahráli dvě po sobě jdoucí přesilovky, kdy soupeře zmáčkli, ale mohli i litovat, neboť se po nezdařené střele soupeř dostal do přečíslení, avšak díky obětavému zásahu Zvolenského s Christovem se nedostali k zakončení. Při druhé přesilovce v 53. minutě Boleslav vyrovnala, když se trefil po urputném boji v útočném pásmu opět František Uřidil. Poté Boleslav hrála další přesilovku a proměnil ji Jan Vondrlík, čímž otočil skóre poprvé v zápase v prospěch svého týmu. Po této trefě dostihli domácí beci Vasyla Zheliznyaka, jenž unikal do brejku, a až do konce nedopustili, aby znovu inkasovali. Díky otočení se sami dostali na koně a soupeře ještě více zatlačili. Avšak poslední dvouminutovku si sami zkomplikovali, když nabídli soupeři přesilovku při hře bez brankáře. Tu po dvaceti sekundách rozsekl František Uřidil, neboť po vyhrané buly dostal puk ze třetiny a v následujících bojích o puk u mantinelu ho nakonec dokázal dostat do prázdné brány. Soupeř pokračoval i za stavu 7:5 ve hře bez brankáře, neboť Boleslav šla do tří, ale samotný závěr si už Bruslaři pohlídali a radovali se z dalšího vítězství.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav "B"): Utekly nám začátky první i druhé třetiny, v nichž jsme dostávali dva góly. Ale nehráli jsme špatně. Prostě jsme udělali individuální chyby, po kterých jsme dostali gól, ale nepřestali jsme vůbec nikdo věřit, že ten zápas otočíme, protože od začátku hrajeme dobře. Hrajeme to, co máme natrénováno, to nám vychází a kluci tomu věří. Nikdo to nezabalil a bojovností i přes to, že Kolín podal vynikající výkon, jsme pak ve třetí třetině urvali vítězství.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.