BK MLADA BOLESLAV
3. 11. 2019 Lukáš Chuchválek

Boleslavský B-tým porazil silně vzdorující Vlašim

8., neděle 3. 11. 2019
Ml. Boleslav - Vlašim MBL - VLA
M l. B o l. - V rámci 8. kola Krajské ligy mužů Středočeského kraje zavítal na velkou halu ŠKOENERGO Arény tým Rytířů Vlašim. Jednalo se sice o boj prvního týmu s posledním v tabulce východní skupiny, avšak Vlašim ukázala velký charakter a ze zprvu jasného zápasu bylo drama, při kterém si diváci přišli na své. Jenom ve druhé třetině padlo celkem šest branek a na ledě byly k vidění i dvě pěstní výměny. Bruslaři nenechávali soupeře srovnat a zápas kontrolovali až do konce, ale museli si počínat obezřetně, neboť soupeř chyby dokázal trestat a zdramatizoval třetí třetinu, kdy snížil z rozdílu čtyř gólů na rozdíl dvou. Boleslav díky této výhře nadále drží první místo.
Ml. Boleslav: Kmec – Bílek, Zvolenský, Přenosil, Franc (A), Kadeřábek, Uřidil – Christov (C), Ficek Milan, Vondrlík (A), Tregl, Horáček, Zörkler, Hirnšal, Protivný, Mareš, Vaníček, Rovný, Ficek Michal.
Vlašim: Kalina – Pessr V., Matějka (C), Vondráček, Drahoš (A), Říha, Pessr J. – Herwig, Kratochvíl, Svoboda, Burda Z., Horálek (A), Ondriga, Kucharčík, Burda J., Šindelář.
Branky a nahrávky: 4. Ficek Milan (Tregl), 16. Rovný (Protivný, Vondrlík), 24. Uřidil (Mareš, Ficek Milan), 32. Protivný (Kadeřábek), 34. Franc (Kadeřábek), 40. Zvolenský (Zörkler) – 25. Herwig (Pessr V.), 38. Drahoš (Kucharčík), 47. Herwig (Říha, Kucharčík), 55. Kratochvíl (Burda Z., Ondriga). Rozhodčí: Plášil – Šubrt, P. Špringl. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:4.

Komentář

Po prvních dvou minutách, kdy se oba celky oťukávaly, přišlel během první přesilovky zápasu první mladoboleslavský úder, o který se postaral Milan Ficek ranou z mezikruží. Bruslaři měli od té doby zápas pod kontrolou a během prvních dvanácti minut těžili i z toho, že se hráči Rytířů Vlašim nedostávali moc často ke střelbě. To se změnilo právě po 12. minutě, kdy hostující Kadeřábek a Herwig přebruslili obranu Bruslařů a oba netrefili odkrytou branku. V 16. minutě pak ve stylu nedáš-dostaneš navýšil na 2:0 Lukáš Rovný, jenž vyjel s pukem zpoza brány a prudce střílel z ostrého úhlu ke špatně kryté levé tyčce vlašimské brány. Hosté se v závěru dočkali přesilovky, kterou se pokoušeli bleskově využít, nakonec neúspěšně.

Druhou třetinu tedy začali domácí v oslabení, přesto byli aktivní a nebezpeční. Daleko víc nebezpeční byli po jejím skončení, kdy nejprve neuspěl Franc, ale minutu po něm už uspěl František Uřidil, jenž se přihnal na kruh a tvrdou střelou propálil brankáře Kalinu. Z tříbrankového vedení se však neradovali dlouho, neboť Vlašim hrála další přesilovou hru a rychle ji využil Adam Herwig díky nápřahu na kruhu. Puk proletěl kolem Kmecovy lapačky a skončil v síti. Následovala pořádná divočina, která trvala až do konce třetiny. Začala už ve 27. minutě nepotrestaným faulem na Zvolenského, po kterém došlo ke rvačce Vondrlíka a hostujícího Svobody. Poté následovalo další vyloučení domácích a nabídnutou přesilovku Vlašim skoro využila, nebýt hry vysokou holí, neboť puk skončil v boleslavské síti. Gól pochopitelně nemohl být uznán.

Ve 30. minutě měli hosté další možnost dotáhnout se ve skóre na domácí, avšak Kratochvíl neproměnil nařízené trestné střílení. Jakmile se srovnal počet hráčů na ledě, udeřili opět domácí, když skvělou zpětnou přihrávku od levé tyče na protilehlý kruh posunul do sítě Michal Protivný. O chvíli později si u střídaček dali do nosu Michal Mareš s Josefem Burdou, domácí Mareš sice skončil na ledě s dresem přetaženým přes hlavu, ale díky přesilovce za další vlašimské vyloučení o půl minuty později se nakonec radovali opět domácí díky střele Lukáše France. Vylučovalo se i nadále, avšak zdálo se, že se hra již uklidnila a dohraje se. Ale to bylo jenom na chvilku, neboť za stavu 5:1 pro Boleslav se hostující celek vzepřel nepříznivému stavu a překvapoval svou výrazně zvýšenou aktivitou. Tu korunoval Václav Drahoš během vlašimské přesilovky. Dále mohl snížit i Kucharčík, kdyby překonal ležícího Kmece, jenž se v závěru třetiny rozhodně nenudil a měl plné ruce práce. Závěr se ale povedl nakonec více domácím, jelikož se od modré dělovkou trefil Petr Zvolenský. V tomto dějství padlo tedy nebývalých šest branek.

Hosté si zvýšenou aktivitu přenesli i do poslední třetiny, kdy byli v celém jejím průběhu nebezpečnějším týmem, což dokázal hned na úvod Kadeřábek, avšak domácí nástup nezaspali a jejich následnou přesilovku ubránili. Přesto Vlašim mohla slavit snížení v 47. minutě po protiútoku Adama Herwiga. V té době občas zahrozila i Boleslav, nicméně útoky již nebyly tak smrtící jako v předešlých třetinách. Snížení na rozdíl dvou branek měl téměř na holi znovu Šindelář, netrefující opět poloprázdnou bránu. Aktivní Rytíři Vlašim neměli co ztratit a vynutili si další přesilovku, kterou v jejím závěru využil Jiří Kratochvíl vpádem na pravý kruh a střelou pod břevno. Bylo zaděláno na drama, avšak hosté se nechali pět minut před koncem zbytečně vyloučit, což zpomalilo jejich rozjezd. Boleslav do konce zápasu bránila svůj náskok a žádné další drama v posledních momentech již nepřipustila. Hosté půl minuty před koncem zkusili i hru bez brankáře, nicméně stav 6:4 zůstal konečný.

Ohlasy trenérů

Jíří Zörkler (BK Mladá Boleslav B): Byl to těžký zápas, soupeř se nevzdával a hrál do poslední minuty. Bylo potřeba je hlídat a hodně bojovnosti, ale myslím si, že jsme od začátku vedli a měli tak zápas pod kontrolou. Nepodařilo se nám až tolik odskočit, aby soupeř přestal hrát. Jak jsem říkal, soupeř to nevzdal, a proto se hrálo od první do poslední minuty.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.