BK MLADA BOLESLAV
8. 2. 2020 Jaroslav Kindl

Béčko po dvou prohrách zabralo, odnesly to Kralupy

20., sobota 8. 2. 2020
Ml. Boleslav - Kralupy MBL - KNV
M l. B o l. – Hráči boleslavského B-týmu se na velké hale ŠKOENERGO Arény předvedli v pozitivním světle. Poté, co se v první třetině ujali vedení góly Milana Ficka a Michala Protivného, už náskok nepustili. Hostům z Kralup nad Vltavou dovolili jen kontaktní gól. Před koncem první třetiny ale Boleslav znovu odskočila zásluhou Trégla. Ve druhé části navyšoval přesnou střelou nad rameno kapitán Christov. Kralupům se povedlo vstřelit ještě druhou brankou, to ale bylo vše. Silnější tlak si už nevytvořily a razítko na vítězství Mladé Boleslavi přinesla druhá branka Protivného. Boleslavské béčko tak po dvou porážkách opět zvítězilo.
Ml. Boleslav: Krinwald – Holoubek, Uřídil, Kadeřábek, Filip, Bílek, Rudolph, Franc (A) – Christov (C), Milan Ficek, Protivný, Vaníček, Vondrlík (A), Tregl, Mareš, Šíma, Hašlar
Kralupy: Exner – Verbík R., David, Cafourek (A), Verbík J., Prášek (C), Šarše – Řehák, Kaprál (A), Student – Soukup, Hampl, Brandejský – Roubal, Hanžl, Davídek
Branky a nahrávky: 8. Ficek (Bílek, Tregl), 12. Protivný (Vondrlík, Bílek), 17. Tregl (Ficek, Mareš), 36. Christov (Vondrlík, Šíma), 52. Protivný (Bílek) – 13. Hampl (Šarše, Verbík), 44. Brandejský (Soukup, Hampl). Rozhodčí: Antonín Valda — Tomáš Kotek, Jakub Marvan. Diváci: 141. Průběh utkání: 2:0, 4:1, 4:2, 5:2.

Komentář

Během úvodní části utkání padly hned čtyři branky. Jako první se zapsal v přesilové hře v 8. minutě Milan Ficek. Boleslav měla herní převahu a soupeře nepouštěla do ničeho vážnějšího. Po třech minutách na modré čáře napřáhl Michal Protivný, jehož střela zapadla do pravého horního rohu.
Proč je jednoznačně nejproduktivnějším hráčem Kralup pak předvedl Ondřej Hampl. S pukem přibruslil až před Krinwalda, počkal si na správný okamžik a zakončil nahoru. Tři minuty před koncem třetiny nesedla Bruslařům rána z mezikruží. To je však mrzet nemuselo. Milan Ficek a Dominik Tregl si i tak poradili a dovezli puk do brány. Kralupský brankář Exner reagoval pouze na prvotní střelu.


Ačkoliv jsme v ní viděli pouze jeden gól, i druhá třetina nabídla atraktivní podívanou. Často byl na straně Kralup vidět rychlonohý Ondřej Hampl, aktivní byli při střelbě Cafourek či bratři Verbíkovi. Kralupskému brankáři Exnerovi zase způsoboval vrásky hlavně Milan Ficek. Exner musel vychytat i nájezd Vondrlíka. Jedinou trefu této třetiny nakonec obstaral kapitán Boleslavi Lukáš Christov, který v přečíslení převzal zodpovědnost, stáhl si puk a přesně trefil volný prostor nad Exnerovým ramenem.


Následná třetí perioda už tolik pohledný hokej nenabízela. Přibylo nepřesností na obou stranách a chvílemi létal puk chaoticky ze strany na stranu bez většího efektu. Po čtyřech minutách hry vykřesal naději pro Kralupy Jiří Brandejský. Zjevil se sám před Krinwaldem, počkal si na jeho pohyb a ve správný moment mu přehodil beton. Víc už ale hosté - i vlivem několika vyloučení - neukázali. V početní výhodě pojistil boleslavský náskok Michal Protivný, když prostřelil Exnera ze střední vzdálenosti. Mladá Boleslav po odhodlaném výkonu zaslouženě porazila Kralupy na domácím ledě 5:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (trenér, BK Mladá Boleslav B):

Dnes nás čekal těžký soupeř v podstatě se stejným postavením, jaké máme my. Utkání bylo kvalitní a obě mužstva bojovala. My jsme hráli o malinko líp takticky. Od prvního gólu jsme měli zápas pod kontrolou a nedopustili jsme žádné vážné zápletky. Všichni kluci dřeli. Po dvou neuspěších, které jsme teď měli, se chytili za nos. Výborně nám chytal gólman a výborně zahráli junioři, kteří nám přišli pomoci ke třem bodům.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.