BK MLADA BOLESLAV
22. 2. 2020 Vojtěch Drbohlav

B tým zakončil základní část výhrou, soupeře pro play-off mu určí předkolo

22., sobota 22. 2. 2020
Ml. Boleslav - Žabonosy MBL - ZAB
M l. B o l. – Hokejisté mladoboleslavského B týmu přivítali v sobotu večer na domácím ledě hráče Žabonos. Tým z malé vesnice nedaleko Kolína Bruslaři porazili 3:1, a upevnili tím svou pozici na druhém místě tabulky krajské ligy. Bruslaři nyní budou mít volno a budou čekat, jakého soupeře jim přinese předkolo play-off.
Ml. Boleslav: Vích – Filip, Přenosil, Uřidil, Zvolenský, Franc (A), Kadeřábek, Holoubek – Vondrlík (A), Mareš, Vaníček, Tregl, Christov (C), Ďuráč, Milan Ficek, Protivný, Šíma
Žabonosy: Zelený – Skokan, D. Hlaveš, L. Hlaveš, T. Procházka (A), Duben – Hrachovec, Kedršt, Hutla, Honz (A), Zemánek, I. Procházka, Malina, Kubát, Kunášek, Čtvrtečka, Mejzr (C)
Branky a nahrávky: 24. Protivný (Franc, Kadeřábek), 36. Tregl (Zvolenský), 50. Tregl (Zvolenský) – 48. Kunášek (Hutla). Rozhodčí: J. Jílek – Holec, L. Kratochvíl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Komentář

Boleslavští hráči měli v první třetině více ze hry. Nedokázali ale, stejně jako později hráči Žabonos, přesilové hry zužitkovat. Šance měly oba týmy. Po několika střelách žabonoských hráčů předvedl ale parádní zákroky Zdeněk Vích a svůj tým podržel.

Bruslaři se snažili vstřelit úvodní branku duelu hned několikrát. Po Marešově střele ale proletěl kotouč jen těsně kolem levé tyče a neuspěl třeba ani Tomáš Holoubek, jenž vystřelil od modré čáry přes několik stínících hráčů. V nastalém zmatku se však brankář Žabonos Martin Zelený dobře a pohotově zorientoval, puk udržel před brankovou čárou a přerušil hru. V samotném závěru hrály Žabonosy ještě početní výhodu, ta jim však nevyšla. O první pauze tak na časomíře svítily dvě nuly.

Do druhé třetiny vlétli boleslavští hráči s větším elánem a ještě častěji stříleli. Svou aktivitu přeměnili v gól. Bruslaři si vytvořili tlak před brankářem a Francovu střelu tečoval Michal Protivný. Poslal tedy svůj tým do vedení 1:0.

I v dalším průběhu měla Mladá Boleslav více ze hry. Pomohla tomu také série jejích přesilových her, Bruslaři hráli totiž několik minut pět na tři. Prosadili se ale až při posledním z těchto vyloučení, při hře pět na čtyři. Z levého kruhu překonal brankáře Žabonos Dominik Tregl, jenž zvýšil vedení mladoboleslavského B týmu na 2:0. Po 40 minutách hracího času tedy svěřenci Jiřího Zörklera vedli 2:0.

Ve třetí třetině už Mladá Boleslav nepůsobila tak ofenzivně, často se bránila. Ve 47. minutě měli hosté velký tlak a puk už poskakoval na před brankovou čárou, z toho se však hosté neprosadili. Žabonosy ale snížily o chvíli později. V čase 47:14 propadl domácímu brankáři puk smolně mezi betony po střele Štěpána Kunáška.

Bruslaři si však vytvořili velký tlak kolem 50. minutě a ten také přetavili v gól, při signalizované výhodě se z mezikruží trefil Dominik Tregl a vrátil Boleslavským opět dvougólový náskok – 3:1. Domácí hráli ještě několik minut před koncem zápasu přesilovku. Tu však nevyužili. V poslední minutě zkusily Žabonosy ještě hrát šest na pět a odvolali gólmana, z toho však žádné další branky nepadly. Domácí vyhráli 3:1, připsali si tři body do tabulky a zakončili základní část výhrou. Nyní budou Bruslaři čekat na soupeře do play off, o němž budeme na našem webu informovat.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Zápas, ve kterém zdánlivě o nic nešlo, ale nám šlo o to, abychom první kolo stáli a nehráli. První dvě mužstva totiž stojí a zbytek hraje předkolo. My jsme samozřejmě chtěli mít volno, abychom mohli v týdnu trochu víc potrénovat abychom si malinko i odpočinuli, protože tři čtyři hráči hrají s takovým polozraněním, takže by se to hodilo doléčit. Samozřejmě chceme dobře odehrát play off a dostat se co nejdál. Podle toho ten zápas vypadal. Kluci to měli v hlavách... Hraje se nám celou sezónu lépe proti týmům z vrchu tabulky a se soupeři jako jsou Žabonosy, které jsou na dně tabulky, se nám celkově hraje hůř. Hrajeme trochu jinak, podřídíme se hře soupeře a ten vnutí nám svou rychlost. Potom z toho je to, co z toho bylo v tomto zápase. Jsem tedy rád, že kluci opravdu chtěli a i když jsme si chvílemi nechali vnutit soupeřovu rychlost a hru, tak nás neopustila bojovnost a bojovali jsme do konce zápasu. Utkání bylo takové těžkopádné, ale jsme samozřejmě moc rádi za výhru.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.