BK MLADA BOLESLAV
21. 9. 2019 | Lukáš Chuchválek

Junioři si s chutí zastříleli, Zlín přejeli už v první třetině

6., sobota 21. 9. 2019
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN


M l. B o l. - V 6. kole turnaje O Pohár DHL přivítali junioři na svém ledě Berany ze Zlína, kterým se v začátku sezóny moc nedaří. Mladí Bruslaři si na svém soupeři smlsli už během prvních dvaceti minut, které měly divoký výsledkový průběh, a odskočili na neuvěřitelných 7:2. V dalších čtyřiceti minutách již Boleslav jenom ubránila své pětibrankové vedení a bránila soupeři, který neměl co ztratit, v jakémkoliv rozletu.
Ml. Boleslav: Kmec (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M., Dudycha, Rudolph – Závora, Puczek, Dlask, Hašlar, Mežnar, Moucha, Houška V., Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon
Zlín: Šarman (9. Kořének) – Janošek, Hamrlík, Holík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík – Sebera, Weintritt, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdíra, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář
Branky a nahrávky: 5. Houška V., 7. Vasilev (Závora), 9. Dotter (Sýkora, Vasilev), 10. Mežnar (Šíma, Houška V.), 14. Moucha (Puczek, Houška M.), 16. Dotter (Vasilev, Moravčík), 20. Šíma, 40. Klikorka (Moravčík, Vasilev) – 8. Luža (Kozubík, Talafa), 10. Apolenář (Janošek), 47. Hrazdíra (Dobiáš). Rozhodčí: Pavlovič – Klouček, Šimánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 8:2, 8:3.

Komentář

Že první třetina bude takový nářez, asi čekal málokdo, když první tři minuty se vůbec nestřílelo na bránu. Pak se ale v 5. minutě otevřelo skóre, když si první gól utkání připsal Vladislav Houška, který si soupeř pravděpodobně sám srazil do sítě. Kontrovat mohl chvíli poté Bednařík, který ujel do nájezdu, ale vylámal si zuby na Kmecovi. V protiútoku pak uspěl boleslavský Miroslav Vasilev. Domácí se ještě nestačili přestat z druhé trefy radovat, když bleskově odpověděl Dominik Luža. Ihned poté ale Zlín šel do čtyř a v přesilovce se prosadil Samuel Dotter, jehož přesná trefa znamenala také brzký konec hostujícího gólmana mezi třemi tyčemi, kterého do konce zápasu nahradil Michal Kořének. Ten ale udržel čisté konto pouhou jednu minutu, když nestačil na střelu na 4:1 Erica Mežnara.

Zápas do té doby připomínal pořádnou výsledkovou divočinu, když se v 10. minutě trefil tečí Jakub Apolenář. Ve 12. minutě dokonce hosté mohli snížit na 3:4, kdyby Luža se spoluhráčem uspěli v brejku. Poté se domácí usadili v pásmu soupeře a ve 14. minutě zazněla po vhazování nejprve tyčka, pak se k odraženému kotouči dostal volný Lukáš Moucha, který neměl žádný problém trefit poloprázdnou branku. Následovalo vyloučení hostů na čtyři minuty, které Bruslaři využili dvě sekundy před uplynutím prvních dvou minut. To si udělal výlet do útoku obránce Samuel Dotter, jenž poslal mazácky kotouč gólmanovi pod betony. Domácí si pár sekund poté nepohlídali zlínského Bednaříka, který jim po vhazování ujel před Kmece, jenž zachoval klid a jeho tutovku zlikvidoval. Vyloučena byla i Boleslav a hrálo se čtyři na čtyři. Vypadalo to, že se třetina jen dohraje, ale pár sekund před sirénou se trefil ještě Petr Šíma.

Se stavem 7:2 se zápas zdál už být prakticky rozhodnutý. Od druhé třetiny hráli mladí Bruslaři více do obrany a likvidovali útoky soupeře, který neměl co ztratit a zkoušel snížit. Často se proto přerušovalo a také střílelo na boleslavského brankáře Kmece. Ten však za celou druhou dvacetiminutovku za svá záda nic nepustil a poradil si i s nepřehlednou situací během oslabení v 37. minutě, kdy do něj nejprve Fajkus tvrdě napálil puk a v následném závaru hosté nedokázali odražený puk usměrnit do poloprázdné brány. Minutu před sirénou Karel Klikorka na druhé straně kluziště svou dorážku využil a stal se autorem jediné branky třetiny.

Hosté začali třetí třetinu aktivně a z tlaku, který si vypracovali, pramenil snižující gól na konečných 8:3. Ve 47. minutě totiž Richard Hrazdíra bez přípravy klepl do puku u pravé tyče, který mu připravil spoluhráč. K dalšímu snížení byl blízko Holík pálící přes dva bránící hráče, kdy domácí brankář na puk nejspíš vůbec neviděl, ale minul branku o centimetry. Boleslav dostala příležitost ještě navýšit skóre během dvojnásobné přesilové hry, avšak nedařila se střelba. S blížícím se koncem se Boleslav probudila k dalšímu útočení, ale skóre se již nezměnilo. Všechny tři body zůstaly v Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Rozhodla stoprocentně první třetina, kterou jsme vyhráli 7:2. Myslím si, že to ovlivnilo celé utkání, protože další dvě třetiny byly vyrovnané. Zlín začal bojovat, vytvořil si šance. My jsme si druhou třetinu pohlídali a dokázali jsme dát gól. Je to zkrátka o využití šance. My jsme potřebovali nějakým způsobem to utkání zlomit a první třetina nám vyšla. Musím za to kluky pochválit, ale teď nás čekají další zápasy a my v nich musíme navázat na tu první třetinu.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.