BK MLADA BOLESLAV
29. 2. 2020 | Vojtěch Drbohlav

Zkrat ve druhé třetině stál juniory zápas, na Chomutov nestačili

SP6, sobota 29. 2. 2020
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l. B o l. – V sobotu odpoledne dorazil do Mladé Boleslavi poslední Chomutov, který měl k dispozici jen dvě kompletní pětky. Přesto Piráti na boleslavském ledě překvapili a dosud první Bruslaře porazili. Mladoboleslavští mohou litovat zejména druhé třetiny, v níž propadli a prohráli ji 0:4. Snaha o vyrovnání v závěru utkání už Středočechům nepomohla. Bruslaři podlehli Chomutovu těsně 4:5. Do konce Superpoháru už zbývají jen dvě kola, Mladá Boleslav stále play-off nemá jisté.
Ml. Boleslav: Zeithaml (34. Kmec) – D. Moravec, Dotter (C), M. Houška (A), Vacík, Dudycha – Závora, Szturc, Dlask, J. Petržilka, Hašlar, Mežnar, Petriska, Vasilev (A), Moravčík, Šíma
Chomutov: Běhula – Jenček, Ludvík, Ferbas, Houdek, Vaněk – Popelka, Jaroš (C), Veselý, Janeček, Koláček (A), Lobodowski, Rindoš
Branky a nahrávky: 8. M. Houška (Šíma, Mežnar), 10. Moravčík (Dotter, Vasilev), 44. Vacík (Dlask, Szturc), 60. Dlask (Moravčík, Sýkora) – 16. Koláček (Veselý, Lobodowski), 22. Janeček (Vaněk, Popelka), 26. Koláček (Lobodowski, Popelka), 34. Ferbas (Koláček, Veselý), 40. Janeček (Popelka, Koláček). Rozhodčí: Bejček – Ganger, Maňák. Vyloučení: 2:1, navíc Petriska (MBL) 5 + DKU za faul loktem. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 48:36. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 4:5.

Komentář

Oslabený Chomutov přijel do Mladé Boleslavi pouze se 14 hráči, utkání pro něj tak nebylo vůbec jednoduché. Už v první minutě cinkla po jedné z boleslavských střel pravá tyč pirátské branky. Na první branku si ale 65 diváků ve ŠKOENERGO Aréně počkalo až do 8. minuty duelu. Od modré čáry vystřelil Matěj Houška, jeho spoluhráči poměrně dobře stínili, a tak puk skončil až v chomutovské brance.

Po dvou minutách už Boleslavští slavili dvougólový náskok. Hosté si nepohlídali volného Andreje Moravčíka, který zakončil do pravého horního rohu. Chomutovští následně zahrozili z několika brejků, Středočechy však podržel gólman Zeithaml. V 11. minutě pak kapitán Jakub Jaroš jen těsně minul levou tyč mladoboleslavské branky. Pirátům se ale podařilo v 16. minutě snížit na rozdíl jediné branky. Postaral se o to Josef Koláček, jenž svůj únik zakončil gólově. Po úvodních 20 minutách tak domácí vedli 2:1.

Druhou třetinu Bruslaři nezvládli, naopak Chomutov se mohl radovat poměrně brzy hned ze dvou branek. Po minutě a půl hry ve druhé třetině se z kruhu prosadil Michal Janeček a bylo srovnáno 2:2. Ve 25. minutě jel sám na gólmana Ján Petriska, jenže Richard Běhula proti němu zasáhl povedeně lapačkou. Tentýž útočník v průběhu druhé třetiny spálil ještě několik dalších příležitostí ke vstřelení gólu, později se za drsný faul musel přesunout do kabin, sudí ho vyloučil do konce zápasu.

Ve 26. minutě Piráti dokonali obrat a vedli na boleslavském ledě 3:2. Hned několik mladoboleslavských hráčů sice hlídalo modrou obrannou čáru, jenže ti jako kdyby ustoupili Josefu Koláčkovi, který si najel do levého kruhu, odkud prostřelil Tadeáše Zeithamla. Poté se hra trochu zklidnila, ale ne na dlouho. Ve 34. minutě totiž Chomutovu stačilo několik málo sekund na to, aby využil přesilovou hru. Z kruhu se prosadil Dominik Ferbas a Severočeši vedli nad Bruslaři již o dvě branky. Následně opustil Tadeáš Zeithaml své brankoviště a nechal se vystřídat Matějem Kmecem. To však ze strany Chomutova stále nebylo vše. Hosté ještě ve 40. minutě navýšili své vedení na 5:3, když se ujala střela z levé strany v podání Michala Janečka. Chomutovští tak předvedli parádní obrat, domácí v prostřední třetině naopak zcela propadli.

Třetí třetinu začínal Chomutov ještě více než čtyřminutovou početní výhodou, tu však Severočeši nevyužili. Naopak Bruslaři v oslabení slavili snížení na 3:5. Z modré čáry vyslal tvrdou střelu Dominik Vacík a kotouč skončil bez teče až ze Richardem Běhulou. Ve 46. minutě se nedaleko od chomutovské brány srazil Miroslav Vasilev s vyjetým brankářem Chomutova Běhulou. Zatímco Vasilev ze střetu vyšel bez problému, Richard Běhula upadl a dlouho to vypadalo, že je zraněný. Nakonec se však otřesený brankář vrátil mezi tři tyče a pokračoval ve hře.

Boleslavští zkusili v závěru odvolat brankáře a hrát šest na pět. To jim vyšlo, vstřelili ale pouze jeden gól, kýženého vyrovnávacího se nedočkali. Z mezikruží se trefil Tomáš Dlask. Bruslaři se následně pokoušeli srovnat, Piráti si však těsné vítězství uhlídali. Chomutov tak v Mladé Boleslavi překvapil a výrazně tak zamíchal tajenkou ohledně toho, které dva týmy nakonec do play-off postoupí.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Ztratili jsme dobře rozehrané utkání. Je to facka, ze které se musíme poučit. Máme před sebou ale ještě dva zápasy a body, které jsme ztratili, musíme získat v nich.

Jan Brychta (Piráti Chomutov): Přijeli jsme sem s 11 hráči, ale do zápasu zasáhly víceméně dvě pětky, měli jsme tady dva dorostence... Samozřejmě, že jsme klukům řekli, že musíme šetřit síly, hrát poctivě, vyhazovat, rozbourat tu hru... Bohužel jsme k tomu zápasu museli přistoupit takhle. Přineslo to takové ovoce, což asi nikdo nečekal. Nevěděli jsme, jestli to vydržíme. Mohlo to dopadnout tak, že vyhrajeme druhou třetinu, ale prohrajeme stejným způsobem naopak tu třetí, kdyby nám došly síly. Zvládli jsme to týmovostí, hráči se dali do kupy a semkli. Mohli jsme tady vlastně jen překvapit a to se stalo. Doma jsme dostali od Boleslavi sedm gólů, kdy jsme měli plnou sestavu, hrál se hokej nahoru dolů a pak se tady odehraje takový zápas... Klukům klobouk dolů za to, jak poctivě to v deseti lidech odehráli. Děkujeme jim.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.