BK MLADA BOLESLAV
4. 3. 2020 Adéla Kvapilová

Drama až do konce. Béčko nezvládlo přestřelku a padlo v prodloužení

ČF1, středa 4. 3. 2020
Ml. Boleslav - Kralupy MBL - KNV
M l. B o l. – ŠKOENERGO Aréna ve středu 4. března vítala první čtvrtfinálový duel Krajské ligy mužů mezi týmy BK Mladá Boleslav B a HK Kralupy nad Vltavou. Málokdo by čekal, že po úvodní dvougólové třetině nastane v nadcházejících dějstvích takové drama. Prostřední část přinesla celkem šest branek, během poslední dvacetiminutovky se přidaly další čtyři. O utkání nakonec rozhodovalo prodloužení, které skončilo úspěšněji pro hosty. Série se nyní přesouvá do Kralup nad Vltavou, kde se rozhodne o vítězi, nebo třetím zápase, který by se uskutečnil v neděli na boleslavském ledě.
Ml. Boleslav: Vích – Zvolenský, Bílek, Kadeřábek, Přenosil, Franc (A), Uřidil – Vaníček, Tregl, L. Zörkler, Protivný, Vondrlík (A), Christov (C), Mareš, Milan Ficek, Hašlar
Kralupy: Exner – Prášek (C), J. Verbík, David, Cafourek, R. Verbík, Šarše – Hanžl, Soukup, Roubal, Hampl, Student, Davídek, Řehák, Háva, Kaprál (A), Frey, Tůma
Branky a nahrávky: 4. Vondrlík (Bílek), 9. Mareš (Vaníček, Bílek), 33. Mareš (Bílek, Kadeřábek), 34. Christov, 39. Zvolenský (Hašlar, Bílek), 49. Tregl (Zvolenský, Kadeřábek) – 28. Student (Řehák, Verbík R.), 28. Háva (Hampl), 30. Hampl (Cafourek, Verbík J.), 46. Kaprál (David, Řehák), 48. Student (David, Verbík R.), 58. Student (David), 66. Hampl (Student, Verbík R.). Rozhodčí:Jelínek – Nevařil, T. Mašek. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 181. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3, 5:5, 6:5 - 6:7.

Komentář

Do úvodu zápasu vstoupili domácí s převahou, hráli aktivně a soupeře k šancím nepouštěli. Skóre se otevřelo již ve čtvrté minutě, když se po kombinaci s Ondřejem Bílkem nejlépe zorientoval Jan Vondrlík. V průběhu počáteční dvacetiminutovky si lépe počínali Bruslaři. V sedmé minutě usedl na trestnou lavici za nedovolené bnění David, čímž se dostali hosté do čtyř. Už to vypadalo, že branka nepadne, ale nakonec se za Exnerem rozsvítilo světlo. V mezikruží čekal na přihrávku zpoza brány Michal Mareš, který svou střelou poslal Boleslav do dvoubrankového vedení. O změnu stavu se z kralupského mužstva pokoušeli obránci Verbíkovi, ale ani jeden nebyl úspěšný. Do kabin se odcházelo za stavu 2:0 pro domácí.

Druhá perioda začala úplně jinou písní. Kralupy doslova na Bruslaře vlétly, co jim nevycházelo v prvním třetině, to vycházelo nyní. Na počátku 28. minuty přišla první trefa hostů v zápase. Před Víchem vznikla mela, kterou mohl využít volný Řezáč. Ten ovšem poloprázdnou klec minul. V situaci se následně nejlépe zorientoval Robin Student a poslal kotouč za boleslavského gólmana. Radost z gólu se na straně Kralup za pár vteřin zopakovala. O vyrovnávací branku se postaral kralupský útočník Jan Háva. Bruslaře v tu chvíli polila ledová sprcha. Po jedenácti vteřinách od druhé inkasované branky šli do čtyř. To bylo osudné, protože Kralupy otočily utkání o 180 stupňů. Souhra Cafourka s Romanem Verbíkem a Ondřejem Hamplem vedla ke třetí střele v síti domácích.

To už se Mladé Boleslavi přestalo líbit, a tak začala hrát aktivněji. Skóre se opět pohnulo ve 33. minutě, když během přesilové hry zásluhou Michala Mareše Bruslaři vyrovnali. Do vedení se dostali po následném zaváhání hokejistů v modrých dresech. Kapitán Lukáš Christov si vzal vše na sebe a v samostatné akci se nemýlil. Tento gól domácí nakopl. Šance přicházely z obou stran, ale k puku za čárou to nevedlo. Až necelé dvě minuty před druhou sirénou se síť rozvlnila. Závar v předbrankovém prostoru nejlépe využil Petr Zvolenský a vrátil domácím dvoubrankové vedení. Na tabuli tak po prostřední části svítil stav 5:3.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili opětovně lépe hosté. Ihned v úvodu se před Víchem ocitl osamocený Hampl, jenž nakonec maskovaného muže nepřekonal. Boleslavský gólman se během zákroku zranil a vypadalo to, že do hry už nezasáhne. Jelikož Bruslaři neměli jiného brankáře na střídačce, spekulovalo se, že hájit tři tyče bude hráč z pole. K tomu nakonec nedošlo a po ošetření se Vích vrátil zpět do klece.

Kralupský celek se snažil vymyslet v útočném pásmu různé kombinace. Jednu z nich dovršil svou dorážkou do horní poloviny klece Jakub Kaprál. O necelé dvě minuty později zvedali Kralupští zase ruce nad hlavu. Na přihrávku Davida číhal v mezikruží Robin Student, jenž dorážkou překonal Vícha – 5:5. Boleslav ale na tuto branku našla rychlou odpověď a převzala si zápas zpět do své režie. Osm vteřin uběhlo z trestu Hampla a domácí znovu zásluhou Dominika Tregla vedli. Už se mohlo zdát, že utkání dovedou Bruslaři do vítězného konce, avšak necelé tři minuty před závěrem se rozzářil hostům na tváři úsměv. Jako u předchozí branky byl připravený v prostoru před Víchovou svatyní Robin Student, který žabičku od Davida svou tečí usměrnil přesně mezi gólmanovy betony. Mohl se tak pyšnit jako jediný hráč v zápase hattrickem. Protože třetí dějství o vítězi nerozhodlo, přesunulo se střetnutí do prodloužení.

Desetiminutovku započali lépe Bruslaři. V úvodu si střihli přesilovou hru, ale ta po ranách Zvolenského a Christova ke změně stavu nevedla. K Exnerovi se probojoval Uřidil, avšak jeho střela skončila přesně v náruči kralupského gólmana. Na druhé straně se nachomýtl v šanci Ondřej Hampl a vsítil rozhodující branku utkání. Kralupy nakonec na boleslavském ledě ovládly třináctigólovou přestřelku a připisují si tak první vítězství ve čtvrtfinálové sérii.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (asistent trenéra, BK Mladá Boleslav B): Do utkání jsme v první třetině vstoupili dobře. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Soupeř takový zápas v play-off nepustí. Zareagoval na to a zápas otočil. My jsme ale byli schopni se vrátit zpět do hry a zase to otočit na naši stranu. Bohužel v průběhu došlo k nešťastnému zranění gólmana. Následně jsme se soustředili více na hru zezadu, ale bohužel, jsme dostali na 6:6. Duel dospěl do prodloužení, ve kterém jsme neproměnili přesilovku, kterou jsme proměnit měli, a nakonec po individuální chybě jsme dostali gól.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.