BK MLADA BOLESLAV
5. 9. 2020 | Petr Pavlík, Lukáš Chuchválek

Juniorka opět neudržela vedení a po prohře v nájezdech odjela z Prahy s jediným bodem

2., sobota 5. 9. 2020
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a – Na sobotní zápas 2. kola DHL juniorské ligy akademií se mladí Bruslaři přesunuli z Kladna do Prahy, kde se střetli s týmem pražské Sparty. Nezačali špatně, když dokázali už ve 4. minutě zužitkovat přesilovou hru, kterou ukončil už po 17 sekundách pohotovou střelou Tomáš Dlask. K vidění byl velmi svižný hokej, kdy se v následujících časech Sparta pokoušela stav srovnat, než se jí to v polovině utkání povedlo zásluhou Jana Krupičky. Do konce zápasu oba celky předváděly slušné výkony v útoku, ale i v obraně a ani jeden nepustil soupeře do vedení. Zápas tedy dospěl do prodloužení a pak do nájezdů, které jednoznačně ovládla domácí Sparta, zatímco Boleslav z nich vyšla zcela naprázdno. Bruslaři tedy z první poloviny čtyřkolového turné venkovních zápasů mají dohromady dva body.
Sparta: Cichoň – Adamec, Vandirek, J. Tůma, Klodner, Ducháč, Chvátal, Tomek – Kulhánek, Klimo, Krupička, Mácha, Zembol, Hauser, Konečný, Vágner, Theimer, D. Vitouch, M. Vitouch.
Ml. Boleslav: Šatný – Sýkora, Vacík, Moravec, Jasečko, Rajgl, Rudolph, Křepelka – Broš, Závora, Szturc, Dlask, Baďura, Půček, Mežnar, Haas, Hašlar, Šíma, Plíšek.
Branky a nahrávky: 30. Krupička (Konečný), rozh. náj. Hauser – 4. Dlask (Sýkora, Jasečko). Rozhodčí: Pilný – Dědek, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 42:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

Trenéři Sparty do druhého kola Juniorské ligy akademií vystřídali své brankáře a poslali chytat Oldřicha Cichoně, zatímco Boleslav spoléhala opět na Olivera Šatného. Oba týmy vlétly do utkání ve velkém tempu, načež hned ve čtvrté minutě museli časoměřiči měnit skóre na světelné tabuli. Ještě předtím si Kulhánek vykoledoval dvě trestné minuty za podrážení a Boleslavští zásluhou Tomáše Dlaska šli do jednobrankového vedení. Sparťané však mohli záhy rychle vyrovnat, ale David Vitouch nedokázal ve skrumáži před brankou protlačit puk za brankovou čáru.

Před polovinou první třetiny si vyzkoušeli přesilovou hru také domácí borci. A Šatný se musel ohánět. Krupičkovu vyraženou střelu si totiž našel před brankou dotírající Zembol, ale sparťanský šikula při snaze dorazit puk za záda boleslavského brankáře trefil jen hruď Šatného. Akce domácího celku se postupně začaly kupit i po skončení početní výhody. Nejprve Mácha neuspěl v samostatném úniku a o pár chvil později zvedl hlavu ke stropu také Michal Vitouch. Sparťané ke konci úvodní dvaceminutovky bušili do svého soka, ale neúspěšně.

V prostředním dějství měly oba týmy své šance při přesilových hrách, ale ani na jedné straně fanoušci neviděli gól. Až těsně před třicátou minutou základní hrací doby si Bruslaři vypracovali další obrovskou příležitost. Jasečko však svou tvrdou dělovkou z mezikruží přestřelil. Boleslavští poté zpytovali své svědomí, jelikož o necelou minutu později proměnil svůj brejk Jan Krupička a stav zápasu byl nerozhodný. Posléze mohl hostům vrátit ztracené vedení Haas, který ze záklonu narazil pouze na výstroj brankáře Cichoně.

Na začátku třetí třetiny se obrátily karty a do vedení mohli odskočit naopak domácí. Klimovu přihrávku přes celou šířku si našel dobře najetý Chvátal, jenž ve velké rychlosti trefil jen zadní mantinel. O pár minut později si hráči vyzkoušeli hru čtyři na čtyři, ve které se nikdo z aktérů neprobojoval do vyložené šance. V posledních deseti minutách třetí třetiny rozhodčí používali svoji píšťalku zcela výjimečně, v jednu chvíli se hrálo dokonce nepřetržitě přes šest minut! Celé utkání mohl v závěru rozseknout útočník David Vitouch, kterému se v rozhodujícím okamžiku zamotal kotouč mezi bruslemi a domácí forvard nezakončil podle představ.

V základní hrací době další branka nepadla a na řadu přišlo pětiminutové prodloužení se třemi hráči na každé straně. V něm diváci v hale zaregistrovali dvě velké tutovky. Na straně Boleslavi se neprosadil po dobré souhře Dlask, na opačném konci hřiště neúspěšně zkoušel své štěstí obránce Adamec. Ani v této pasáži hry nepadl rozhodující gól, na který si všichni museli počkat až do samostatných nájezdů.

V penaltové loterii byli úspěšnější domácí hokejisté, kteří proměnili všechny tři pokusy, zatímco Boleslavští se neprosadili ani jednou. Vítěznou branku si připsal již v první sérii fantom úvodních dvou duelů Petr Hauser a zařídil svému týmu bonusový bod navrch.

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): V první třetině jsme nestíhali, soupeř šel do vedení a byl na koni. Postupně se nám podařilo srovnat hru, ale celkově si myslím, že v utkání rozhodovali oba brankáři, kteří zachytali výborně. V nájezdech se nám konečně podařilo prolomit střeleckou smůlu. Jsme rádi, že máme druhou výhru v nové sezoně. Nyní se musíme soustředit na další zápas, čeká nás náročný program.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Máme za sebou velmi náročné utkání, jednoznačně zasloužená remíza po základní hrací době. Myslím si, že každou třetinu byl lepší jiný tým. V závěru utkání se skoro nepřerušovalo, hráči ze sebe vydali maximum. V nájezdech byli domácí šikovnější, zasloužili si v nich vyhrát. I přesto bych chtěl vyzdvihnout výkon našeho brankáře, který odchytal famózní utkání. Věřím, že se postupně budeme zlepšovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.