BK MLADA BOLESLAV
28. 9. 2020 | Vojtěch Honzík, Adéla Kvapilová

Slibný úvod, poté ledová sprcha. Juniorům nevyšla druhá třetina

11., pondělí 28. 9. 2020
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Sváteční den ve znamení předehrávky 11. kola Juniorské ligy akademií. Tak by se nechalo popsat pondělí 28. září, kdy mladoboleslavští mládežníci vyrazili na západ Čech, konkrétně do Plzně. Úvod zápasu vyšel Bruslařům oproti indiánům gólově lépe. Po první dvacetiminutovce vedli 2:1, na počátku prostředního dějství proměnil Martin Snášel trestné střílení, čímž poslal Mladou Boleslav do dvoubrankového vedení. To ale bylo od Středočechů vše. V průběhu druhé a třetí části dominovala domácí Škoda, která se prosadila pětkrát, z toho třikrát ve vlastním oslabení, a otočila vývoj utkání na svou stranu. Bruslaři se tak po slibném startu vrací bez bodového zisku.
Plzeň: Bočan – Moravec, Pánek, Kremláček, Hamšík, Špaček, Vajner, Malák – Popelka, Kvasnička, Hollar, Adamec, Šuhaj, Smola, Marcel, Eremiáš, Korčák, Ženíšek, Kaiser.
Ml. Boleslav: Šatný – Moravec, Sýkora, Vacík, Rajgl, Filip. Tůma – Broš, Polák, Závora, Szturc, Snášel, Hrouda, Mežnar, Haas, Kredl, Šíma, Plíšek
Branky a nahrávky: 17. Marcel (Šuhaj), 26. Pánek (Šuhaj, Eremiáš), 28. Adamec (Špaček, Ženíšek), 29. Moravec (Eremiáš, Popelka), 34. Hollar (Ženíšek, Adamec), 60. Šuhaj – 3. Mežnar (Závora, Vacík), 11. Szturc (Rajgl, Polák), 21. Snášel (TS). Rozhodčí: Šindel – Šimán, Sedláček. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:0. V oslabení: 3:0. Diváci: 105. Střely na branku: 6:3. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 6:3.

Komentář

Poklidný úvod utkání rozčísl gólově Eric Mežnar, jenž se dostal do ideální palebné pozice v postupném útoku svých barev. Vyrovnání měl na holi Smola, svižnou střelou v samostatném úniku ale na Šatného nevyzrál. Bruslaři poté i ustáli oslabení, aby sami znovu udeřili. Rajgl natáhl ke střele a dorážkou se prosadil Gabriel Szturc. Třetí branku málem přidal z úniku z pravé strany Vacík, avšak Bočan zakročil. A tak platilo otřepané: "Nedáš - dostaneš." Indiáni zahráli skvěle v oslabení, navíc do úniku pláchl Marcel Marcel, který dodal utkání nový náboj po rychlé kličce do forhendu.

Jenže hned po dvaadvaceti vteřinách druhé části nařídili sudí trestné střílení pro Bruslaře. Exekuce se ujal Martin Snášel a svižnou ranou mezi betony nezaváhal. Indiány vrátil do zápasu Tomáš Pánek, který svou bombou trefil druhý zásah v oslabení. A jen co se Škoda dostala do plného stavu, srovnala s Bruslaři krok. Špaček mohutně napřáhl na modré a rychlou dorážkou jeho dílo dokonal Václav Adamec. Hosté byli zcela rozhozeni, navíc sudí signalizoval vyloučení, čehož k dokonání obratu za dalších osmadvacet vteřin využil Michal Moravec. Pověstného bůra za nedlouho poté u pravé tyče zapsal Tomáš Hollar, když Šatnému vypadla Ženíškova rána z pravé strany. Divoké utkání tak rázem mělo zcela opačného lídra.

Poslední perioda začala oproti své předchůdkyni klidně, až zůstal sám na brankovišti Polák, jenž zcela minul zařízení. Mnoho prostoru pro změnu na levém kruhu zůstalo Mežnarovi, Bočan zakročil vyrážečkou. Plzeň zahrozila Špačkem, jeho dělovka od modré pořádně prověřila Šatného. Poté táhl přečíslení tři na jednoho Marcel, zakončení mezi betony muž s maskou Bruslařů udržel těsně před brankovou čarou. V závěru ještě modrobílí museli do čtyř a hosté zkusili hru bez brankáře, to vše ale již pouze přes celé hřiště potrestal Vojtěch Šuhaj.

Ohlasy trenérů

Michal Dvořák (HC Škoda Plzeň): „Nejsme v úplně TOP formě, takže jsme rádi za jakékoliv vítězství. Kluci bojovali, není to ale nic lehkého. Skáčou nám puky, musíme se do toho zpátky dostat po těch omezeních, které jsme měli v tréninkovém procesu. Je to strašně vidět a znát, ale na druhou stranu musíme kluky pochválit, zápas se nevyvíjel dobře, ukázali charakter a i se štětím nám tam potom napadly nějaké góly. Hosté ovšem neměli TOP sestavu, tak vítězství nesmíme úplně přeceňovat.“

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): „Neodehráli jsme špatné utkání. Ve druhé části nás domácí zatlačili, přehráli. My nevyužili výhody, možná i náhodné, že jsme se dostali do dvoubrankového vedení, což je škoda, z toho se musíme poučit. Domácí vyhráli zaslouženě.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.