BK MLADA BOLESLAV
17. 9. 2021 | Vojtěch Drbohlav

Junioři deklasovali Slavii

3., pátek 17. 9. 2021
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – V rámci 3. kola Extraligy juniorů se boleslavští junioři představili na domácím ledě, kde přivítali Slavii Praha. Po vlažnějším startu duelu rozhodla prostřední třetina, kterou Bruslaři ovládli dokonce 5:0. Pražané sice v závěrečném dějství snížili na 2:6, nic to však nezměnilo na tom, že zůstaly všechny tři body ve městě automobilů. Další utkání odehrají Bruslaři opět na domácím ledě, a to už v sobotu, kdy od 16 hodin přivítají Jihlavu.
Ml. Boleslav: Stuchlík – T. Moravec, Němec, Vacík (A), Křepelka, Hrouda, Rajgl, Jasečko – Simon, Závora (C), Polák, Snášel, Brouček, Hruška, Hamršmíd, Hašlar, Šíma, Plíšek
Slavia: Pittr (41. Volevecký) – Hrdlička, Odehnal, Stejskal, Němeček (A), Čapka, Kluch, Klatt – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Kuracina, Labuzík (C), Tichý, Novák, Kvasnička, Tomas
Branky a nahrávky: 20. Závora (Šíma, Plíšek), 23. Šíma (Simon, Jasečko), 24. Simon (Hašlar, Křepelka), 30. Polák (Snášel, Vacík), 38. Šíma (Závora, Vacík), 38. Jasečko (Rajgl) – 55. Odehnal (Štrombach, Kuracina), 59. Štrombach (Kuracina, Míšek). Rozhodčí: Kostourek – Špůr, Kettner. Vyloučení: 3:2, navíc Moravec (MBL) a Matuška (SLA) oba 5 min. + OK za hrubost. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 50:17. Průběh utkání: 6:0, 6:2.

Komentář

První dějství bylo na góly skoupé. Slávisté sice hráli dvě přesilové hry, během nichž si však moc šancí nevytvořili. V té první způsobil Jiří Stejskal svou střelou od modré závar v brankovišti, ale Boleslavští dokázali puk zavézt pryč dříve, než se k němu Pražané dostali. Během druhé početní výhody si připsal střelu Tomáš Labuzík, ale brankář Mladoboleslavských proti němu zasáhl bez potíží lapačkou.

Půl minuty před koncem první třetiny se sto diváků ve ŠKOENERGO aréně mohlo radovat z první branky zápasu. Vsítil ji domácí kapitán Jan Závora. Boleslavští junioři tak po prvním dějství vedli těsně 1:0, zatímco slávisté mohli litovat dvou nevyužitých přesilovek.

Začátek prostřední třetiny byl ve znamení gólové smršti. Radovali se ale pouze domácí, kteří hostům vstřelili dva góly během pouhých 16 sekund. Nejprve si do kruhu najel Petr Šíma, který, aniž by mu v tom sešívaní bránili, namířil puk do horní části Pittrovy branky. Následné vhazování se povedlo opět domácím, kteří zvýšili své vedení už na 3:0 zásluhou Michala Simona.

Ve 30. minutě se přítomní v boleslavské aréně radovali z gólu na 4:0 a využité přesilovky. Domácí uzamkli soupeře v pásmu a střelu od modré se nejprve slávistům podařilo zblokovat, jenže na následnou střelu Vojtěcha Poláka už byli krátcí. Tři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky už na světelné tabuli bylo dokonce skóre 5:0 pro domácí. Zakulatit vedení domácích se podařilo Petru Šímovi. Stále to však ale ještě nebylo z gólové přehlídky boleslavských juniorů vše. Od modré vyslal střelu na slávistickou branku Jakub Jasečko a puk k jeho radosti skončil také v síti. Po 40 minutách tak hokejisté odcházeli do šaten za stavu 6:0.

Minimálně z prvních minut třetí třetiny se mohlo zdát, že závěr zápasu proběhne klidněji. Později však vyšlo najevo, že to mohl být mylný dojem. Na ledě sice už nebylo k vidění tolik gólových šancí, i proud vstřelených branek se zastavil. Slavia na poslední dějství vystřídala gólmany, když Michala Pittra nahradil Tomáš Volevecký. Po několika minutách se však slávisté zasloužili o to, že konec duelu nudný nebyl.

Nejprve ujížděl sám na gólmana Filip Štrombach, jenž ještě úspěšný nebyl, puk však slávistům zůstal a toho využil Matěj Odehnal, který vystřelil. Puk se i se štěstím, kdy se odrazil od boleslavského hráče, dostal mezi tři tyče a Slavia tak prohrávala 1:6. O další zpestření posledních minut utkání se postarali Tomáš Moravec a Jan Matuška, kteří předvedli bitku. Souboj byl zprvu relativně vyrovnaný, po chvíli měl o něco navrch Tomáš Moravec, ale vítězem byl nakonec slávistický Jan Matuška. Tomáš Moravec navíc odjel z ledu rovnou na ošetřovnu s krvavým zraněním v obličeji.

Domácí ale v 59. minutě faulovali, což byla příležitost pro Slavii. A ta ji využila a snížila na 2:6, konkrétně se o to postaral Filip Štrombach. To však nezměnilo nic na tom, že sešívaní odjeli zpět do Prahy s prázdnou, zatímco mladoboleslavští junioři zaznamenali tříbodovou výhru. Obě mužstva čeká další utkání Extraligy juniorů hned v sobotu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Jsme rádi za tři body a za dobrý začátek, od kterého se utkání odvíjelo. Teď už se připravujeme na další zápas s Jihlavou.

Pavel Rohlík (HC Slavia Praha): Chtěli jsme navázat na výkon v Brně, kde jsme hráli velice dobře organizovaně. Máme deset nebo dvanáct hráčů základní sestavy, kteří jsou nemocní a zůstali doma, takže jsme opravdu hráli s klukama, kteří toho tolik neodehráli a nebyli v té základní sestavě. Tentokrát se nám to nepodařilo. Narazili jsme na skvělého a organizovaného soupeře. Viděli jsme dobře bruslící tým a to nám dělalo velké problémy, přečíslovali nás. Myslím si, že soupeř spravedlivě vyhrál. My jsme pak na třetí třetinu zkusili trochu něco změnit, připravovali jsme se na příští zápas v Liberci. Vyhráli jsme ji 2:0, i když beru, že Boleslav už trochu vypustila koncentraci a nasazení, ale jak jsem řekl, soupeř vyhrál spravedlivě. Ta výhra nemusela být tak výrazná, některé góly byly takové zbytečné, ale byla to zasloužená výhra a my jsme na víc neměli. Klukům jsme ani nenadávali, soustředíme se na další zápas.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.