BK MLADA BOLESLAV
25. 9. 2021 | Marek Baloun, Adéla Kvapilová

Junioři zdolali Motor a vedou ligu

6., sobota 25. 9. 2021
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
M l. B o l. - V pátek uhráli těsné vítězství nad Salzburgem, v sobotu si vyšlápli na České Budějovice. Boleslavští junioři pokračují v krasojízdě a pošesté odchází ze zápasu jako vítězové. Proti Motoru rozhodli již v úvodním dějství, kdy nastříleli tři branky, posléze už pouze kontrolovali hru, čímž si došli pro výhru 5:0.
Č. Budějovice: Maleček (15. Ludvík) – Remta (C), Fousek, Pavlát, Hail, Vaněk, Březina, Placek, Kumpfmüller – Remeš (A), Kašpar (A), Cháb – Schwartz, Petrásek, Hrakholski – Haas, Pouzar, Janoch
Ml. Boleslav: Stuchlík – Moravec, Němec, Vacík, Křepelka, Hrouda, Rajgl, Jasečko – Simon (A), Závora (C), Polák – Snášel, Brouček, Sulík – Hruška, Václavík, Hašlar – Šíma
Branky a nahrávky: 4. Jasečko (Polák, Vacík), 15. Šíma (Snášel), 16. Snášel (Jasečko), 24. Polák (Jasečko, Vacík), 44. Polák (Závora, Vacík). Rozhodčí: Šperl – Pešek, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 31:46. Průběh utkání: 0:5.

Komentář

Jihočeši v úvodu zápasu houževnatě bojovali, brzy se ale začalo ukazovat, že soupeř bude těžkým oříškem. Boleslav brzy začala domácí hráče přetlačovat a na konci čtvrté minuty se už radovala z první branky. Lukáš Pavlát šel za faul na trestnou lavičku, vydržel tam ale jen 38 vteřin, než se prosadil střelou k tyči Sebastian Jasečko. Domácí mohli snížit hned vzápětí, když se na buly po brance dopustil hákování Dominik Brouček, oslabení se ale hrálo většinu času před Štěpánem Malečkem.

Domácí obrana sice odolávala, v čase 14:06 ale přišla další trefa soupeře. Po útoku Filipa Chába se z brejku prosadil po přihrávce Snášela Petr Šíma. O minutu později pak přišla další trefa a také zranění gólmana Malečka. Bruslaři opět využili přesilovku a Martin Snášel se mohl po asistenci u druhé branky radoval z dalšího kanadského bodu. Štěpán Maleček ale zůstal klečet na ledě a dlouho se nemohl zvednout. Zpočátku to vypadalo na poranění nohy, trojka budějického A-týmu ale dostala sekeru do ruky a zranění se neslučovalo s jeho pokračováním. Do branky se tak postavil Dominik Ludvík a do konce třetiny se už nic nestalo

Ani v prostředním dějství se ale na branku dlouho nečekalo. Budějovice šly opět do oslabení a Sebastian Jasečko si po své levici všiml nikým nehlídaného Vojtěcha Poláka, těsně před Ludvíkem mu nahrál, Polák měl před sebou úplně odkrytou klec a poslal puk do víka. To Boleslav dostalo do herní pohody a nikam se už nehnala. Její tlak byl ale i přesto dostatečný a Budějovicím dělal problémy. Na další branku se tak čekalo až do první vteřiny 44. minuty, když konečný hřebík do rakve Jihočechů přibil opět Vojtěch Polák, byť se Ludvík natahoval, co mu končetiny dovolily. Boleslavský forvard mu puk ale vzal z dosahu a ležící tělo přehodil. Středočeši tak vyhráli pošesté v řadě a ujímají se vedení v tabulce.

Ohlasy trenérů

Josef Turek (Motor České Budějovice): Soupeř byl tentokrát lepší. Bruslařsky jsme stíhali, kondice je taky velmi dobrá, bohužel rozhodla herní činnost hráčů, ve které jsme selhali. Šance, které jsme si vypracovali, jsme nevyužili a hlavně v první třetině jsme dostali dva laciné góly. To nás psychicky zlomilo.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Po zápase se Salcburkem to byl úplně jiný projev. Myslím, že nám pomohly branky ze začátku a přesilovky. Musím hráčům pogratulovat, protože jsme byli lepší.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.