BK MLADA BOLESLAV
2. 10. 2021 | Tomáš Taybner

Junioři vyhráli nad Kladnem a doma jsou stále stoprocentní

9., sobota 2. 10. 2021
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l . B o l. – Bruslaři chtěli navázat na páteční vítězství nad Spartou a jako první se ujali vedení. Rytířům se v přesilovce podařilo vyrovnat, jenže už za 2 minuty domácí opět vedli, když se prosadil Václavík. Jeho gól v čase 13:35 byl nakonec rozhodujícím, neboť Kladenští podruhé Krinwalda nepřekonali. Domácí gólman mohl po své letošní premiéře slavit, protože tři body zůstaly ve ŠKOENERGO Aréně.
Ml. Boleslav: Krinwald (Stuchlík) – Němec, Vacík "C", Rajgl, Jasečko, Moravec, Křepelka – Dlask, Polák, Broš, Hašlar, Snášel, P. Šíma, Brouček, Simon "A", Václavík, Hrouda, Hruška
Kladno: Gabriška (Hykel) – Funkl "C", Perný, Staněk "A", Sýkora, Robovský, Kohlíček, Strnad – Šimek, Kočka, Hurta, Vimmer, Hrabík, Koštoval, T. Šíma, Kouba, Kleveta, Hvězda
Branky a nahrávky: 11. Němec (Brouček, Jasečko), 14. Václavík (Jasečko), 39. Dlask (Jasečko) – 12. Kočka (Koštoval). Rozhodčí: Battěk – Frodl, Komák. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 50:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Komentář

Oba celky vstoupily do utkání ve svižném tempu a hra se od začátku rychle přelévala. To se změnilo v 8. minutě, kdy byli současně vyloučeni Křepelka a Vimmer. Při hře ve čtyřech si Bruslaři začali vytvářet herní převahu a o tři minuty později se mohli poprvé radovat. Jasečko s Broučkem připravili kotouč pro Šimona Němce, který z pravé strany zakončil. Za půl minuty si drobným háčkem pomohl Brouček a za 30 sekund měl na trestné lavici společnost, když byl za stejný prohřešek vyloučen Dlask. Rytíři v dvojnásobné přesilovce nejprve zvonili na pravou tyč domácí branky a o chvíli později cinkla tyč levá. Právě o brankovou konstrukci totiž otřel svoji střelu David Kočka, který pálil z pravého kruhu. Bruslaři dokázali strhnout vedení na svou stranu po akci Tomáše Václavíka, jenž si nejprve položil jednoho z hostujících obránců a následně vymetl levý horní růžek branky. Sám Václavík mohl před koncem první periody přidat další trefu v přečíslení dva na jednoho, ale Gabriška vytáhl pohotový zákrok.

Ve druhé třetině mohli domácí odskočit v přesilovce po faulu Vimmra, když střelu Křepelky před brankou dorážel Moravec. Boleslavský bek byl při dorážce faulován a Bruslaři si také vyzkoušeli dvojnásobnou početní výhodu, ale Rytíře v ní nenapodobili. Ve 38. minutě mohl vyrovnat Vimmer, který však z mezikruží minul a o minutu později jeho tým inkasoval potřetí. Obránce Jasečko vyslal dlouhou přihrávku na modrou čáru, kde Tomáš Dlask projel mezi obránci a následně byl při svém úniku faulován. Domácí forvard se však nenechal rozhodit a při signalizované výhodě chladnokrevně zavěsil – 3:1.

Krátce po startu třetího dějství mohl navýšit vedení Bruslařů při samostatném úniku Brouček, kterému Gabriška u své pravé tyče nenechal ani kousek volného místa. Hostující gólman musel být i nadále v permanenci, ale žádný další kotouč už z branky lovit nemusel. Na druhé straně mohl z levé strany snížit Sýkora, jenže Krinwald byl proti. V 57. minutě Rytíři hráli přesilovou hru po faulu Moravce, jenže v jediné vážnější šanci minul Koštoval. V poslední minutě byl vyloučen Jasečko, ale Kladenští už Krinwalda neohrozili. Bruslaři vyhráli i svůj čtvrtý domácí zápas a posunuli se na druhé místo tabulky, hosté i po dnešku setrvávají na předposlední příčce.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi za tři body, ačkoliv zápas na pohled hezký nebyl. Chceme vyzdvihnout hlavně výkon Romana Krinwalda, který dnes odchytal svůj první zápas v sezóně a podržel nás. Teď nás čeká přestávka, chtěli jsme před ní získat nějaké body a to se nám povedlo. Potrénujeme a jedeme dál.

Libor Procházka, Rytíři Kladno: Oproti včerejšímu zápasu v Liberci, kde jsme dostali deset branek, jsme předvedli lepší výkon. Podle mě vyrovnaný zápas, ale na jeden gól se těžko vyhrává.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.