BK MLADA BOLESLAV
11. 1. 2022 | Tomáš Taybner

Junioři vyšli střelecky naprázdno. S Libercem prohráli 0:5

30., úterý 11. 1. 2022
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Bruslaře čekal v úterý večer nelehký úkol, když se museli připravit na produktivní trio Nezbeda, Měchura a Zajíček. Útočná trojice Tygrů vládne tabulkám kanadského bodování a na dnešním výsledku rovněž nese svůj podíl. Právě Adam Měchura si připsal první a vítězný gól zápasu, když v 17. minutě využil milimetrové přihrávky Zajíčka. Tygři nakonec přidali ještě čtyři branky a jako druhý tým ve ŠKOENERGO Aréně našli recept na Bruslaře. Ti se po sérii domácích zápasů chystají do Hradce Králové, kde hrají již tento pátek od 17:15.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Krinwald) – Němec, Vacík "A", Křepelka, Hrouda, Vochvest, Jasečko, Vlasák A. – Simon "A", Závora "C", Polák, Brouček, Půček, Vlasák M., Hruška, Václavík, Hašlar, Plíšek
Liberec: Vopravil (Krátký) – Kollert, Starý, Kovář, Hladík, Patzelt, Dvořák "A" – Leden, Nezbeda "C", Cikhart, Jansa, Pavlík, Kříž, Měchura "A", Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda
Branky a nahrávky: 17. Měchura (Zajíček), 19. Nezbeda, 39. Měchura (Nezbeda, Gajda), 45. Jansa (Starý, Leden), 54. Zajíček (Nezbeda). Rozhodčí: Úlehla, Jechoutek – Špůr, Horažďovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 0:5.

Komentář

Oba celky v letošním roce nenašly přemožitele, ale bylo jasné, že se to po dnešku změní. Do první vážnější šance se dostali Tygři, kterým po střele Jansy zkazila radost pravá tyčka domácí svatyně. Následně se museli Bruslaři bránit v oslabení a měli štěstí, že při přečíslení dva na jednoho Zajíčkova žabička těsně přeskočila Nezbedovu hůl. V 11. minutě si Vopravil připsal zákrok proti Plíškovi, jenž tečoval střílenou přihrávku Broučka. Na začátku 17. minutě se však Tygrům podařila akce, kterou dirigoval Zajíček. Liberecký forvard se s pukem dostal za modrou čáru, odkud vyslal přesný pas skrz změť hokejek až na volného Adama Měchuru, který zakončil do poloprázdné branky. Už o dvě minuty později vystihl Lukáš Nezbeda rozehrávku Adama Vlasáka a nikým neatakován zakončil mezi Stuchlíkovy betony.

Po změně stran byl vyloučen Polák, jenže Tygři si přesilovku neužili celou, neboť je do čtyř poslal Měchura a přišly zajímavé momenty. Nejprve si domácí vytvořili solidní šanci, když Vacík našel na levém kruhu Simona, jenž rozvlnil jen boční síť. O necelou minutku později ujel obraně Středočechů Jansa, který svůj únik zakončil střelou nad branku, avšak svůj nájezd si mohl zopakovat, neboť rozhodčím se nelíbil zákrok dorážejícího Němce. Liberecký forvard při trestném střílení nic nevymýšlel a zkoušel prostřelit Stuchlíka mezi betony, jenže domácí brankář byl na tuto skutečnost připraven a zasáhl. Následovala neurovnaná pasáž hry, kdy se 8 minut nehrálo v rovnovážném počtu. V jedné z přesilovek Liberce hrozil Půček, jenž však z levého kruhu mířil mimo. V přesilovce Bruslařů si zase do mezikruží najel Závora, který si na Vopravila nepřišel. Na konci prostřední periody se na trestné lavici ocitli Václavík a Jasečko, přičemž Liberečtí nabídnutou šanci využili. Dvořákův pas Adam Měchura v branku ještě neproměnil, když mu kotouč sjel z hole, ale o půl minuty později už se při střele ze stejného místa u pravé tyčky radoval.

Hned na startu třetí periody mířil do šance Závora, avšak jeho ostrou ránu z levé strany vyrazil Vopravil nad branku. Bruslaři mohli snížit v přesilovce, když se z pravého kruhu odhodlal ke střele Půček, který trefil boční síť. Ve 45. minutě Severočeši přidali čtvrtý gól a byl to Filip Jansa, jenž v mezikruží sáhl hokejkou do nahození Starého, přičemž změnil jeho směr a Stuchlík byl bez šance. V polovině třetího dějství nastartoval Brouček ve středním pásmu Jasečka, jehož střela rovněž Vopravila nepřekonala. V 52. minutě našel Němec stříleným pasem Poláka, kterého však hostující gólman svým zákrokem okradl o gól. Ten přišel na druhé straně, když u vlastní branky Vacíka obral o kotouč Nezbeda, jenž našel Jakuba Zajíčka a ten si s nabídnutou šancí poradil. V mezikruží si kotouč přehodil na forhend a zakončil na Stuchlíkovu vyrážečku. V 56. chtěl Brouček dosáhnout alespoň čestného úspěchu a obrat tak Vopravila o čisté konto. Nejprve se na modré čáře parádním manévrem zbavil beků Liberce a svojí střelou Vopravila překonal, ale v cestě jeho střely stála tyčka.

Ohlasy trenérů

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Dnes to pro nás byla příprava na hokejovou maturitu, protože na ni ještě nejsme všichni připravení. Musím uznat, že Liberec byl v dnešním zápase jednoznačně lepší, ačkoliv naši hráči se na to nevykašlali a snaha byla obrovská, ale nepodařilo se nám dát branku. Zápas rozhodla první třetina, kde jsme dvakrát chybovali a byli za to potrestáni. Liberec potom hrál dobře i dozadu a zaslouženě vyhrál.

Richard Lobo, Bílí Tygři Liberec: Těžké utkání. Čekali jsme, že to tak bude a přistoupili jsme k tomu zodpovědně. Když jsme hořeli podržel nás gólman i branková konstrukce. Proměnili jsme své šance a jsme rádi, že jsme tady dokázali vyhrát.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.