BK MLADA BOLESLAV
22. 1. 2022 | Tomáš Taybner

Junioři zvládli vyrovnaný duel s Litvínovem a posunuli se na čtvrté místo

34., sobota 22. 1. 2022
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. - Boleslavští junioři se po pátečním odloženém zápase postavili proti Litvínovu, který do ŠKOENERGO Arény dorazil povzbuzen výhrou z Liberce. První gól zařídil ve 29. minutě Polák, jenž pak při hře bez brankáře trefil hostující klec podruhé. Bruslaři se díky třem bodům z dnešního utkání stěhují na čtvrté místo tabulky, kde vystřídali Karlovy Vary. Další utkání čeká naše juniory v pátek 28. ledna na ledě Plzně.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Král) – Moravec, Němec, Vacík "A", Křepelka, Hrouda, Rajgl, Jasečko, Vlasák A. – Simon "A", Závora "C", Polák, Vyroubal, Brouček, Půček, Vlasák M., Hruška, Hradec
Litvínov: Klika (Ešler) – Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík "C", Beran, Limanovský "A", Maštalířský, Iljuk, Špaček, Skuhrovec, Slavík
Branky a nahrávky: 29. Polák (Půček), 60. Polák (Němec). Rozhodčí: Úlehla, Lacina – Komárek, Beneš. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

Bruslaři se hned po úvodním vhazování dostali do útočného pásma a po icingu hostů hned zaměstnali hostujícího brankáře Kliku, když z kruhu střílel Závora. Severočeši pak nabídli domácím hokejistům přesilovku. V té si Klika připsal důležité zákroky proti nahození Závory a následné dorážce Simona. Na startu 8. minuty se pak před brankou zjevil osamocený debutant Vyroubal, kterému se však nepodařilo najít mezírku ve výstroji Kliky. Na sklonku 11. minuty pak Závora z pravé strany trefil břevno hostující svatyně. Při vyloučení Půčka musel Stuchlík zakročit proti teči Skuhrovce z mezikruží a Balážově střele od modré, ale naštěstí pro domácí předvedl dobré zákroky. Proti střele Maštalíře z levého kruhu zase stála tyč. Těsně po návratu Půčka ještě střílel ze slotu Postl, ale ani ten si na Stuchlíka nepřišel. Už za půl minutky si Cheza mohla vyzkoušet další přesilovku. Ani tentokrát z toho gól nebyl, neboť Baláž si další ranou od modré znovu vylámal zuby na Stuchlíkovi a pokus Limanovského z mezikruží mířil příliš vysoko. V 19. minutě mohl Simon otevřít skóre, když se s pukem obtočil kolem branky, avšak Klika se dokázal bleskově přesunout a kotouč vyrazit. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou periodu nastartovala šance Stehlíka, jenž z levého kruhu branku netrefil. Půček s Polákem si následně vyměnili kotouč a vyšachovali obranu Litvínova, jenže druhý jmenovaný svůj pokus z pravé strany do branky nedostal. Ve 29. minutě byli postupně vyloučeni Hák a Němec, přičemž se hrálo ve čtyřech. V čase 29:00 se pak v mezikruží dostal ke kotouči Vojtěch Polák, který si po bekhendovém blafáku zapsal 17. gól v sezóně. Už za minutku však na trestnou putoval Simon, následován Křepelkou a Litvínov dostal šanci vyrovnat při dvojnásobné přesilovce. Baláž to v přesilovce do třetice zkoušel příklepem od modré a Stuchlíka překonal, jenže v cestě mu stála tyč a tak se skóre nepohnulo. Stejný hráč o dvě minuty později usedl po boku Špačka na trestnou lavici a přesilovku 5 na 3 si zkusili i domácí borci, jenže Kliku v ní donutili zasahovat jen jednou, když to z vrcholku pravého kruhu zkoušel Adam Vlasák. Ve 38. minutě se Limanovskému nepodařilo zpracovat přihrávku Špačka, po které by litvínovský střelec pálil do poloprázdné branky. Boleslavští tak do kabin odešli o něco šťastnější s jednogólovým náskokem.

Na startu třetí části se Stuchlík zahřál, když lapil Slavíkův pokus z levého kruhu. Na druhé straně při přesilovce Bruslařů zase musel být v permanenci Klika, jenž nejprve vyrazil nahození Vacíka a následně i dorážky domácích útočníků. Ve 46. minutě chtěl vyrovnat Stehlík, který však pas Danielčáka zpoza branky do sítě nedoklepl. V další početní převaze se Litvínovští znovu přesvědčili na čí straně stojí štěstěna, když tyčka nepustila do branky střelu Skuhrovce. V 55. minutě měli Severočeši k dispozici poslední přesilovku. Na jejím startu chtěl okamžitě korigovat stav Stehlík, jehož mohutný nápřah se stal jeho hokejce osudným. O pár sekund později vyrazil Stuchlík prudkou ránu Slavíka, jenž se následně snažil pálit i z levého kruhu. Domácí brankář však jeho projektil vyrazil do ochranné sítě. V 58. minutě se Klika vydal na střídačku a Chemici to zkoušeli v šesti. Další střelu Slavíka si však Stuchlík pohlídal a vyrazil ji. V čase 59:54 skončil puk v brance podruhé, když ze středního pásma přesně mířil Vojtěch Polák. Bruslaři si tak připsali tři body i díky zákrokům Marka Stuchlíka, který udržel čisté konto.


Ohlasy trenérů

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Velmi těžké utkání. I když jsme se nechali často vylučovat, tak ta oslabení jsme odehráli dobře, ale ztratili jsme v nich hodně sil. Myslím si, že jsme byli lepší o ten jeden gól, ale bylo to velmi vyrovnané utkání a mohlo to skončit na obě strany. Musím pochválit hráče za to, že jsme Litvínov udrželi na nule a nenechali je vstřelit branku.

Radek Mrázek, HC VERVA Litvínov: My jsme svým výkonem navázali na včerejší zápas v Liberci, akorát je to hokej a hraje se na góly. Šancí jsme měli na dva zápasy, ale gól jsme nedali, naopak jsme ho domácím připravili. Kluci tenhle víkend ukazují, že jsou schopni hrát i s nejlepšími týmy. O to víc nás pak mrzí ty naše ztráty z předchozích zápasů s Chomutovem a Havířovem.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.