BK MLADA BOLESLAV
11. 9. 2021 | Tomáš Taybner

Boleslavští dorostenci v derby nestačili na Bílé Tygry

2., sobota 11. 9. 2021
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – V sobotu odpoledne na led ŠKOENERGO Arény dorazili dorostenci z Liberce. Bruslaři do derby vstoupili lépe, když v 17. minutě bezbrankový stav prolomil Patrik Král. Boleslavští už však další branku nepřidali, zatímco Liberec se prosadil celkem pětkrát. Vyrovnávací a posléze i vítězný gól pro Tygry zařídil kapitán Radek Janata. Na Bruslaře čeká ve 3. kole ELIOD Extraligy dorostu souboj se Škodou Plzeň, a to ve čtvrtek 16. září od 16:00.
Ml. Boleslav: Hora (Vystrčil) – Vlasák, Kubíček, Vochvest "C", Hlinský, Sypecký, Skok, Halman – Vítek, Hradec "A", Hurt, Lisler, Král, Šachl, Gron, Hasman "A", Šindelář, Steklý
Liberec: Hambálek (Petříček) – Jakubec, Průšek, Ehrenberger, Ficenc, Várady, Král, Macháček – Janata "C", Hois "A", Shpilka, Jansa, Fiala "A", Pérez, Hrabčák, Pekař, Vološín, Hájek
Branky a nahrávky: 17. Král (Šachl) – 17. Janata (Hois), 24. Janata, 48. Hrabčák (Várady, Vološín), 60. Jansa, 60. Pérez (Shpilka). Rozhodčí: Domský – Kettner, Gabriel. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 127. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 1:0,1:5.

Komentář

Utkání bylo rozehráno ve svižném tempu. První vážnější zákrok si připsal hostující Hambálek, když zneškodnil prudkou ránu Hlinského z modré čáry. Domácí Hora v 7. minutě vychytal Hrabčáka, který zakončoval v přečíslení dva jednoho. Další zákrok si brankář Bruslařů připsal o 4 minuty později, kdy si na něm vylámal zuby hostující Pérez. Ve 12. minutě ujel obraně hostů Hradec, jenže Hambálek si dobře pohlídal pravou stranu branky. Bruslaři se v 16. minutě dostali do tlaku a dokázali také otevřít skóre. Po příhře od Šachla se z levé strany prosadil Patrik Král. Liberec neusnul na vavřínech a zvýšil tempo, což přineslo dvě zakázaná uvolnění v krátkém časovém sledu. Po druhém z nich si na buly úspěšně počínal Hois, který poslal kotouč za sebe, kde stál Radek Janata. Liberecký kapitán dokázal prostřelit klubko clonících hráčů a srovnat stav utkání na 1:1.

První příležitost druhé periody měl Šachl. Jeho střelu Hambálek neudržel a domácí forvard se jako první dostal k dorážce, jenže gólman Liberce dokázal zasáhnout i na podruhé. Ve 23. minutě se hostující Hois provinil nedovoleným bráněním. Bruslařům to v přesilovce skřípalo a jedna nepovedená přihrávka skončila až u branky Hory. Domácímu brankáři se nepovedlo rozehrát přesně a kapitán Liberce, Radek Janata, se prosadil podruhé. Pro Boleslav mohlo být hůř ve 36. minutě, kdy se v mezikruží objevil volný Janata, ale Hora jeho příležitost dokázal zlikvidovat. V další početní výhodě domácích pálil Gron, který mířil na levou tyčku, kde na poslední chvíli dokázal kotouč lapit Hambálek. Oba hráči si souboj zoopakovali pár sekund před koncem druhé třetiny při hře ve čtyřech. Tentokrát byl Hambálek připraven u pravé tyčky, kde odvrátil vyrovnávací gól.

V úvodu třetího dějství fauloval Král a Liberec mohl odskočit na rozdíl dvou branek. V oslabení se do samostatného úniku dostal Hasman, ale gólman Tygrů se opět vyznamenal. Severočechy nemusela promarněná přesilovka mrzet, protože o pár minut později se jim podařilo vstřelit třetí gól. Tentokrát si v útočném pásmu vyměnili kotouč Vološín a Várady, který nahodil kotouč na branku, kde jej tečoval projíždějící Damian Hrabčák. V 51. minutě Bruslaři nevyužili nabídnutou početní převahu a o pár minut se na druhé straně Liberci "dařilo" stejně. Dvě minuty před koncem odešli na trestnou lavici Král a Várady, kteří si po odpískání vyřizovali účty před brankou hostů. Boleslav sáhla po timeoutu a poslala Horu na střídačku. Při hře v šesti se domácím hokejistům nedařilo a Liberec trestal. Ze středního pásma přidal pojistku Samuel Jansa, který trefil prázdnou klec Bruslařů. Čtyři sekundy před koncem Shpilka nabil Jaromíru Pérezovi, jenž svým gólem uzavřel divokou třetí třetinu i celý zápas. Liberec si tak po výhře 5:1 odvezl domů pod Ještěd všechny tři body.

Ohlasy trenérů

David Vrbata, BK Mladá Boleslav: Těžko se mi to hodnotí. Nemyslím si, že by hra z naší strany byla špatná, ačkoliv ten výsledek na první pohled nevypadá dobře. Bohužel už druhý zápas nejsme produktivní a chybí nám lepší přesilovky. Na to se budeme muset v tréninku zaměřit, protože jsme dnes v koncovce vyhořeli a na jeden gól se těžko vyhrává. Musíme se připravit na další týden, kdy jedeme do Plzně a potom doma hrajeme s Chomutovem. Budeme chtít získat co nejvíc bodů.

Milan Plodek, Bílí Tygři Liberec: Dneska to bylo parádní utkání, moc se mi to líbilo. Z obou stran bylo vidět hodně šancí i agresivity. Nemyslím si, že by vyhrál lepší, ale spíše ten šťastnější tým. Oba týmy předvedly to, co umí a byl to parádní hokej.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.