BK MLADA BOLESLAV
16. 9. 2021 | Jakub Štěrba, Adéla Kvapilová

Dorostenci přemohli Plzeň v nájezdech

3., čtvrtek 16. 9. 2021
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Třetí kolo dorostenecké nejvyšší soutěže mezi Mladou Boleslaví a Plzní nabídlo napínavou podívanou. Jako první se vedení ujali Bruslaři, nicméně od indiánů po sedmnácti vteřinách přišla odpověď. Středočeši do konce úvodního dějství ještě dokázali navýšit a hubený náskok hájili až do 38. minuty. Jelikož byl stav po základní hrací době nerozhodný, přišlo na řadu prodloužení. Ale ani nastavený čas nerozhodl o vítězi, a tak se duel přesunul do nájezdové loterie. V ní byla úspěšnější Mladá Boleslav, která si tak za výhru připisuje dva body.
Plzeň: Jansa – Tolar, Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Benák, Makovec.
Ml. Boleslav: Hora– Skok, Sypecký, Vochvest (C), Hlinský, Halman, Vlasák, Průšek – Šachl, Hasman (A), Hradec (A), Steklý, Moyseyev, Král, Vítek, Gron, Šindelář, Lisler.
Branky a nahrávky: 13. Hofrajtr (Pittr, Makovec), 38. Pittr (Makovec, Eichler) – 13. Vlasák (Hradec, Lisler), 20. Lisler (Vítek), rozh. náj. Gron. Rozhodčí: Battěk – Hradil, Dědek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 - 2:3.

Komentář

Jako první v úvodní minutě zahrozili hosté, střelu Lislera z pravé strany ovšem Jansa včas vykryl. Domácí odpověděli akcí Josefa Eichlera, který si sjel na pravý kruh, puk ale poslal nad branku. Hráči si nedarovali ani metr ledu, hrálo se hodně nahoru dolů. V deváté minutě zůstal na brankovišti volný Adam Benák, černou gumu poslal jen do připravené lapačky Hory. Nicméně poté se nechal vyloučit domácí kapitán Hořejší a Bruslaři nabídnutou početní výhodu zužitkovali ve svůj prospěch. Po přihrávce Hradce napřáhl Adam Vlasák a gólman Škodovky na puk nedosáhl. Radost hostů ovšem trvala pouhých sedmnáct vteřin. Pittr střelou prověřil Horu, ten puk pouze vyrazil a na místo určení ho záhy dopravil Aleš Hofrajtr. Hosté si mohli vzít ztracené vedení zpět, střelu Halmana na poslední chvíli svým betonem vykopl Jansa. V závěru první třetiny i Škoda dostala k dispozici svou první přesilovou hru, tu ovšem nevyužila a tak přišel trest. V poslední minutě zachybovala domácí obrana, před Jansou zůstali zcela sami dva hráči hostí a Oskar Lisler po přihrávce Vítka překonal Jansu díky povedené kličce do bekhendu.

Druhou třetinu načal Jakub Vítek, který po půl minutě prověřil domácího brankáře, ten odolal. Stejný hráč nedlouho poté jel sám na Jansu, i tentokrát z tohoto minisouboje vyšel lépe plzeňský gólman. Poté se o slovo přihlásila Škodovka. Adam Benák si našel kotouč na ose hřiště, jenomže ten pak poslal těsně vedle brány. Následovala tvrdá rána Buzka od modré čáry, Hora neměl zakrytý výhled a puk dokázal včas zachytit. Při hře ve čtyřech chtěl pálil Bílek z otočky, jeho nebezpečná rána byla ale sražená. O minutu později už ale bylo opět srovnáno. Josef Eichler nadvakrát dostal puk před branku, tam ho jemně tečoval Makovec, kotouč vzápětí vyplaval u Petra Pittra, který puk pohodlně dopravil do prázdné brány. Poslední šanci měla opět Boleslav, leč ránu Vochvesta si maskovaný muž Škody pohlídal.

Závěrečné dějství odšpuntoval faul hostí, ve výhodě o jednoho muže pálil dvakrát Řehoř, Hora na svém místě. Na své si nepřišel ani Antonín Lučan, který pálil ze své kanceláře od modré čáry. V další šanci byl opět Denis Řehoř, avšak on, ani Adam Benák se tížené branky nedočkali. Krátce za polovinou třetí třetiny si hostující střídačka vzala oddechový čas, tížený efekt v početní výhodě se ovšem nedostavil. Jak utkání spělo ke konci, na hráčích se začínala projevovat nervozita. Obě mužstva mohla o svém vítězství rozhodnout v posledních minutách, všechny pokusy ale skončily u brankářů obou celků, zápas tak musel do prodloužení.

Až v samotném závěru prodloužení měl obrovskou šanci hostující Vochvest, který jel sám na domácího brankáře. Útočník Bruslařů to udělal dobře, leč chybělo pár centimetrů, Jansu zachránila levá tyč. Utkání dospělo až k samostatným nájezdům, ve kterých se více vedlo hostům. Ti proměnili dva, zatímco Plzeň ani jeden. Ten rozhodující padl hned v první sérii. Vítězná trefa jde na vrub Stanislava Grona. Mladá Boleslav tak ovládla duel indiány a připisuje si za výhru dva body. Další zápas čeká Bruslaře v sobotu od 18:30 na domácím ledě proti chomutovským Pirátům.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Sehráli jsme velmi dobrý zápas ve velkém tempu. Mladá Boleslav hrála velmi dobře, zápas byl vyrovnaný, my jsme ale udělali osobní chyby. Prodloužení či samostatné nájezdy už je vabank. Škoda, prohráli jsme, nicméně musím říct, že čím víc takových zápasů, tím lépe.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Od začátku zápasu to bylo vyrovnané utkání. Zápas měl nasazení, hodně velkou úroveň. Hodně se napadalo, tudíž bylo k vidění spíše méně šancí. Beci neměli vůbec čas na rozehrávku. Pro oko diváka rozhodně hezký zápas, vyhrál ten šťastnější.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.