BK MLADA BOLESLAV
20. 10. 2021 | Tomáš Taybner

Dorostenci v Jičíně nestačili na Plzeň

11., středa 20. 10. 2021
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
J i č í n – Středeční zápas 11. kola ELD odehráli Bruslaři ve městě pohádky. Skóre ve druhé třetině otevřeli Indiáni, načež v 45. minutě srovnal Šachl. Vyrovnanou bitvu prvního se třetím rozhodl v 58. minutě Řehoř. Boleslavští dorostenci další zápas odehrají 23. října, kdy vyrazí do Chomutova.
Ml. Boleslav: Forst (Vystrčil) – Vlasák, Kubíček, Vochvest "C", Hlinský, Sypecký, Skok – Šindelář, Hradec "A", Lisler, Moyseyev, Šachl, Hurt, Steklý, Hasman "A", Gron, Havránek, Štajnc
Plzeň: Jansa (Mečl) – Jiříček, Lučan "A", Hromádka, Buzek "A", Prošek, Skala, Eichler – Bílek, Beran, Mazanec "C", Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Benák, Makovec
Branky a nahrávky: 45. Šachl (Vochvest, Steklý) – 28. Pittr, 58. Řehoř (Reiser). Rozhodčí: Mareš – Brož, Serbus. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 167. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři vstupovali do utkání jako vedoucí celek skupiny Západ. Už od samého začátku bylo vidět, že na sebe narazily dva celky z nejvyšších pater tabulky. V 6. minutě dokázal Sypecký v pádu zastavit kontr Plzně, když obraně domácích ujela dvojice útočníků Škodovky. O dvě minuty později přistihl hlavní arbitr na ledě šest Bruslařů a vylučovalo se. Západočeši si ve své první přesilovce nevytvořili žádnou větší šanci a chybu ve střídání domácích nepotrestali. Podobně se Plzni vedlo i v posledních minutách prvního dějství, kdy hráli v početní převaze po faulu Grona. Modrobílí sice drželi kotouč v útočném pásmu, jenže Forsta nijak zvlášť neohrozili. Do kabin se tedy odešlo za stavu 0:0.

V prostřední třetině hráli hosté další přesilovku a tentokrát už Forst musel chytat střely Kučery a Eichlera. Po návratu vyloučeného Skoka se do dobré šance dostal Hradec. Útočník Bruslařů však z mezikruží trefil jen připraveného Jansu a při snaze o dorážku byl zastaven hostující obranou. O minutu později Hradec vystřelil ještě z vrcholku pravého kruhu, jenže brankář Škodovky na jeho střelu dobře viděl a úspěšně zasáhl. Indiánům se přesto podařilo otevřít gólový účet, když Tomáš Pittr dokázal vystihnout rozehrávku domácí obrany a následně přesně zakončit k pravé tyči. O několik minut později se situace opakovala, jenže Benák v nabídnuté šanci minul Forstovu svatyni. Západočeši zakončili druhou část faulem Buzka, který putoval na trestnou lavici za držení.

Do třetí periody tak Mladá Boleslav vstupovala v početní převaze a Jansa musel být od začátku v permanenci. Po návratu Buzka však za katr putoval Hromádka a Bruslaři pokračovali v přesilovce. Těsně po jejím konci se konečně domácí mužstvo dočkalo gólu, když po střele Vochvesta dotlačil puk za brankovou čáru Petr Šachl. Ve 49. minutě byl vyloučen Eichler a o tři sekundy později také Beran. V početní převaze nejprve minul branku Šachl, který dorážel z mezikruží střelu Vlasáka. O několik sekund později se podobně vedlo také Hradcovi, jenž z pravé střely přestřelil Jansovu klec. V 58. minutě se dostali ke slovu hosté. Nahození Reisera od pravého mantinelu se v brankovišti odrazilo od Forsta a důrazný Denis Řehoř, jenž doklepl puk do sítě a rozhodl. Škodovka si tímto gólem zajistila vedení, které už do závěrečné sirény udržela a veze domů tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: Z obou dvou stran to byl kvalitní zápas. Měli jsme tam pár šancí, kde jsme netrefili prázdnou bránu a na konci pak od nás byla chyba, kterou hosté potrestali. Kluci makali a odvedli výkon na sto procent, akorát nám chyběla ta koncovka.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.