BK MLADA BOLESLAV
18. 11. 2021 | Tomáš Taybner

Dorostenci zvládli utkání s Energií a vedou skupinu Západ

15., čtvrtek 18. 11. 2021
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Dorostenci se po poslední výhře nad Kladnem přesunuli do domácího prostředí, kde se postavili Energetikům. V první a druhé třetině se dokázali jednou prosadit, zatímco Karlovarští už jen ve třetí třetině mírnili porážku. Svěřenci Václava Pletky a Davida Vrbaty se po čtvrtečním utkání vyhoupli do vedení skupiny Západ. Další zápas čeká Bruslaře v sobotu 20. listopadu, kdy se představí na ledě Hvězdy Praha.
Ml. Boleslav: Forst (Vystrčil) – Skok, Sypecký, Hlinský, Halman, Kubíček Ri., Vlasák "A", Průšek – Dobner, Hasman, Hradec "C", Hurt, Steklý, Král, Vítek "A", Gron, Šindelář, Lisler
K. Vary: Dybal (Ebenstreit) – Kočí "A", Cipko, Anton, Mähler, Kubíček Re. – Adámek, Šmíd, Váňa M. "A", Handl, Pavelec, Csabi "C", Pastor, Váňa V., Zeman
Branky a nahrávky: 20. Steklý (Gron), 25. Dobner (Hasman) – 54. Kubíček (Csabi). Rozhodčí: Labuta – Kettner, Serbus. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 2:0,2:1.

Komentář

Boleslavští se hned v úvodu zápasu nastěhovali před branku Dybala a hned zkraje 3. minuty měli první větší šanci. Přečíslení dvou proti jednomu řešil Lisler přihrávkou na Hradce, který však kotouč do prázdné branky neuklidil. O několik minut později střílel z mezikruží Steklý, ale gólman hostí si s jeho střelou poradil. Podobně si Dybal počínal i proti střele Vítka ze stejné pozice. V 11. minutě se na vrcholku kruhu uvolnil Csabi a práci měl také Forst. V čase 14:58 pak Pastor našel Šmída, který si dobře najel do mezikruží, kde však trestuhodně minul domácí klec. Za pět minut se situace opakovala na druhé straně hřiště, kde Dobner rovněž karlovarskou branku netrefil. Poslední minuta nabídla šanci Csabiho, který u pravé tyčky nezakončil přes Vlasáka, jenž předvedl výborný obranný zákrok. Následně pak Gron získal kotouč a vyslal do úniku Vojtěcha Steklého, který si s Dybalem poradil, když předvedl precizní blafák do bekhendu a v čase 19:58 poslal Bruslaře do vedení.

Karlovarští se od startu prostřední periody snažili srovnat, jenže vše se změnilo v 23. minutě, kdy Adámek vyhodil kotouč mimo hřiště a putoval na trestnou lavici. O minutu později k němu přisedl Pavelec, který svého soupeře zahákoval. Středočeši dvojnásobnou přesilovku využít nedokázali, ale po návratu prvního vyloučeného hráče se skóre měnilo. Hasman dokázal kotouč dostat před klec Energie, kde se jako první zjevil Miroslav Dobner, jenž přesně zakončil - 2:0. Ve 36. minutě dokázal Adámek obrat Vlasáka, který se snažil vyvézt puk z vlastní třetiny. Hostující forvard následně předložil kotouč Csabimu, jenže ten před brankou vůbec nezakončil. Adámek neměl dost a na sklonku druhé periody se skrz domácí obranu prodral do šance, kterou řešil střelou do protipohybu Forsta, jenž se skvělým zákrokem vytáhl a sklidil ovace spoluhráčů i přihlížejících diváků.

Ve třetí části mohl snížit Csabi, ale na Forsta si nepřišel. Ve 47. minutě najížděl na domácí branku Pavelec, avšak podařilo se mu rozvlnit jen boční síť. O 4 minuty později Hurt vybojoval puk za brankou a připravil šanci pro Šindeláře, jenž z mezikruží Dybala neprostřelil. Západočeši zadělali na drama v 53. minutě, kdy Csabi přihrál na levý kruh a René Kubíček si počínal chladnokrevně, když vymetl horní roh boleslavské branky. V posledních minutách se hostům nedařilo napodobit předchozí úspěch, díky obětavé hře Bruslařů, kteří na Forsta nepropouštěli téměř žádné střely. Poslední minutu Energie odehrála v útočném pásmu po mantinelech a s odkrytou brankou za zády, jenže skóre už se nepohnulo. Boleslavští dorostenci po výhře 2:1 brali tři body a první místo skupiny Západ.


Ohlasy trenérů

David Vrbata, BK Mladá Boleslav: Byl to těžký zápas a my jsme rádi, že jsme po třech týdnech bez zápasu ubojovali vítězství. První třetina nebyla podle našich představ, hlavně kvůli pohybu, který mohl být lepší. Nakonec jsme se zvedli a hodně nám určitě pomohl ten gól těsně před koncem první třetiny. Kluci dobře bránili a podpořil nás výborný výkon gólmana, takže jsme rádi za tři body.

Tomáš Andrýs, HC Energie Karlovy Vary: Nezačali jsme v první třetinu úplně špatně. Řekl bych, že jsme zápas ztratili ve druhé třetině, kde jsme nedodržovali to, co jsme si řekli. Třetí třetina byla zase lepší, ale zápas jsme do vítězného konce nedovedli. Hokej to musel být líbivý z obou stran. Já tímto gratuluji domácím k vítězství a postupu do nejlepší čtyřky.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.