BK MLADA BOLESLAV
27. 11. 2021 | Tomáš Taybner

Dorostenci zakončili základní část vítězně. Po divoké přestřelce vyzráli na Litvínov

18., sobota 27. 11. 2021
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – V sobotu 27. listopadu nastoupili Bruslaři k poslednímu zápasu základní části Extraligy dorostu proti Litvínovu. Domácí dorostenci po první periodě vedli 2:0, jenže ve té prostřední vedení ztratili a museli dotahovat. Za stavu 6:4 ještě inkasovali kontaktní gól, ale vítězství už si vzít nenechali. Dnešní tři body znamenají, že Bruslaři postoupí do nadstavby jako vítěz skupiny Západ.
Ml. Boleslav: Forst (Toman) – Skok, Sypecký, Vochvest, Hlinský, Halman, Vlasák "A", Průšek – Šachl, Hasman, Hradec "C", Dobner, Hurt, Steklý, Moyseyev, Král, Lisler
Litvínov: Kokhanin (Tuhý) – Soušek, Winkelhöfer, Síč, Vyhlídal, Bystřický "C", Prokeš, Dudáček – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Peroutka, Tůma, Zikmund, Čech "A"
Branky a nahrávky: 5. Lisler (Hurt, Hradec), 6. Král, 35. Hasman (Dobner), 41. Lisler (Hradec, Vlasák), 46. Dobner (Steklý, Král), 54. Král (Moyseyev, Steklý) – 25. Ščislák (Winkelhöfer, Raichl), 25. Čech (Horský, Maštalířský), 31. Tůma (Peroutka, Prokeš), 47. Vyhlídal (Maštalířský), 59. Čech (Vyhlídal). Rozhodčí: Raška – Roischel, Landsmann. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 41:38. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5.

Komentář

Bruslaři nastupovali do posledního utkání základní části s chutí vyhrát skupinu Západ. Hostující gólman Kokhanin měl práci už ve 33. sekundě, když střelu Hradce vyrážel do ochranné sítě. Na druhé straně si Forst poradil se střelou Dudáčka, který si našel prostor na levém kruhu. V čase 4:25 se z pravé strany trefil Oskar Lisler, jenž využil přihrávky Hurta a Bruslaři vedli. O minutu později Kokhanin podržel Halmanovo nahození od modré a vhazovalo se po jeho pravici. Na buly si pak úspěšně počínal Patrik Král, který okamžitě poté vypálil a zaskočil tak hostujícího gólmana podruhé. Kokhanin musel být v permanenci i nadále, neboť Chemici po faulu Vyhlídala hráli v oslabení. V 16. minutě musel Forst likvidovat střelu Prokeše, následná dorážka jednoho z hostujících útočníků mířila těsně mimo. Minutu před koncem mohl náskok Bruslařů navýšit Dobner, který však místo zakončení nejspíš zamýšlel přihrávku spoluhráči u pravé tyče. Domácí hráči tak do kabin odešli o něco veselejší.

Do druhé periody nastoupili Severočeši o poznání lépe. Už zkraje prostřední části totiž domácí obraně ujížděl Ščislák, jehož střela mířila doprostřed branky. Ve 24. minutě zahrozil Hradec, který chtěl po pasu Lislera střílet, jenže obránce Prokeš mu na poslední chvíli stihl nadzdvihnout hůl. Na druhé straně už se světlo za brankou rozsvítilo. V čase 24:27 totiž nenápadná střela Martina Ščisláka po několika odrazech skončila v síti. Uběhlo 29 sekund a Verva se prosadila podruhé. Tentokrát se po přihrávce Horského odhodlal střílet Dominik Čech a bylo vyrovnáno. Litvínovských hráčů byl najednou plný led a pro Bruslaře to mohlo být horší, když na Forsta ujížděl Ščislák, jenž domácího gólmana nepřekonal. O minutku později ještě přečíslení hostů zakončoval Maštalířský, který trefil boční síťku domácí svatyně. Ve 31. minutě dokonal obrat Lukáš Tůma, jehož rána se znovu dostala do brány za přispění bránícího hráče. Stejný hráč mohl o chvíli později přidat svůj druhý gól, jenže proti jeho střele z mezikruží stála Forstova vyrážečka. Ve 35. minutě se do hry vrátili také domácí a po pasu Dobnera dokázal u levé tyčky zakončit Dominik Hasman - 3:3.

Boleslavští hokejisté se po startu třetí dvacetiminutovky mohli radovat. V čase 40:16 Hradec připravil palebnou pozici pro Oskara Lislera, který svým druhým gólem poslal Bruslaře do vedení. O pět minut později byl za faul na Dobnera vyloučen Bystřický. Sám faulovaný Miroslav Dobner pak v přesilovce potrestal vyloučení hostů a bylo to 5:3. Severočeši však už za 14 sekund dokázali dvougólový náskok smazat. Projektil z hole Radka Vyhlídala po odrazu o nohu boleslavského obránce skončil v pravém dolním rohu branky. V 50. minutě hráli Bruslaři přesilovku, jenže do šance se dostali hosté. Litvínovský Tůma zatlačil u modré čáry na Sypeckého a vyrazil do úniku. Naštěstí pro domácí se Forstovi podařilo utěsnit prostor u pravé tyče, kam střelec Severočechů mířil. Na sklonku 54. minuty Moyseyev minul hostující klec a ke kotouči se dostal Patrik Král, který zpoza brankové čáry odrazil puk o Kokhaninova záda do branky. Dvě minuty před koncem třetí periody putoval na trestnou lavici Dobner, přičemž hosté sáhli po oddechovém čase a odvolali Khokanina z branky. V čase 58:32 střílel bekhendem Dominik Čech a Forst dokázal jeho ránu vyrazit betonem, jenže od brusle Sypeckého se kotouč vrátil zpět do branky. Jednogólový náskok však na světelné tabuli vydržel až do třetí sirény, která znamenala vítězství Bruslařů 6:5.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: Měli jsme dobrý vstup do utkání a vedli jsme 2:0, jenže pak jsme Litvínov ve druhé třetině pustili do vedení 3:2. Kluci to však zvládli otočit a my jim chceme poděkovat k tomu, že se jim to povedlo. Bylo to vyhrocené vlivem množství zákroků na hraně pravidel, které rozhodčí nepotrestal. My jsme rádi, že jsme to ustáli a získali tak tři body. Už se soustředíme na nadstavbu, těšíme se na dobrý hokej a doufáme, že to kluky posune zase o kus výš.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.