BK MLADA BOLESLAV
9. 10. 2021 Adéla Kvapilová

Smolný zápas pro B tým. Velkým Popovicím podlehl o šest branek

5., sobota 9. 10. 2021
Ml. Boleslav - V. Popovice MBL - VPO
M l. B o l. – Nepříznivá gólová smršť. Boleslavský B tým v sobotu 9. října 2021 přivítal na domácím ledě Velké Popovice. Přestože do utkání vstoupili lépe Bruslaři, po zbytek zápasu tahali za kratší konec provazu. V gólově bohatém utkání tak podlehli Slavoji 3:9.
Ml. Boleslav: Mašek (33. Vích) – Dinga, Málek, Bílek, Kadeřábek J., Zvolenský, Kaulfus, Holoubek – Čermák, Mareš (A), Vondrlík (A), Tregl, Hochman, Kadeřábek T. (C), Vaníček, Rovný
V. Popovice: Žingor – Krejčí, Mareček T., Mocek (A), Nejedlý, Zilcher – Rejna (C), Culka, Dulovec, Mareček A., Žoha (A), Bícha, Maňas, Kukačka, Vacek, Synáč, Formánek, Freisler, Málek
Branky a nahrávky: 1. Kadeřábek T. (Kadeřábek T.), 30. Tregl (Vondrlík), 40. Rovný (Mareš, Tregl) – 4. Bícha (Žoha), 7. Mareček (Bícha, Žoha), 8. Freisler (Maňas, Málek), 12. Synáč (Vacek), 29. Synáč (Vacek, Zilcher), 33. Culka (Freisler, Formánek), 34. Synáč (Bícha, Nejedlý), 39. Rejna (Formánek), 53. Žoha (Mocek). . Rozhodčí: Šťovíček – Holec, Bašus. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:8, 3:8, 3:9.

Komentář

Bruslaři zažili velmi povedený vstup do zápasu. Prosadili se již v první minutě po rychlé kombinaci Kadeřábků – Tomáš po buly přihrál Janu Kadeřábkovi, jenž pohotově prostřelil popovického gólmana. Vedení Mladé Boleslavi vydrželo necelé tři minuty. Během přesilové hry Mikuláš Bícha doklepl odražený kotouč za záda Maška. Na další branku se nemuselo dlouho čekat, při druhé početní výhodě Slavoje se prosadil Tomáš Mareček.

V tento moment začal koncert v podání Velkých Popovic. O 66 vteřin později se hosté radovali již potřetí. Z mezikruží vypálil Adam Freisler, který přesně trefil mezírku mezi rukou a tělem. Ve 12. minutě měli blízko ke snížení Michal Mareš s Michalem Čermákem, avšak jejich kombinace nedopadla podle představ a nakonec se po přesně mířeném pokusu Jana Synáče slavilo na opačné straně.

V úvodu prostředního dějství boleslavský B tým dohrával početní výhodu, nicméně ta gólovou radost nepřinesla. Při následném oslabení měl obrovskou příležitost Petr Zvolenský, jenže ji nevyužil a ve 29. minutě se z protiútoku prosadil Jan Synáč. Na tuto branku dokázali domácí během dvou minut odpovědět. V nepřehledné situaci před Žingorem se nejlépe zorientoval Dominik Tregl a snížil skóre na 2:5.

Jenže to nebyl konec brankového kolotoče. V čase 32:47 ujal domácím obráncům Petr Culka, který proti Maškovi vytáhl svůj blafák a po „teploměru“ rozvlnil síť za jeho zády. Po inkasované brance došlo k výměně gólmanů, Davida Maška nahradil Zdeněk Vích. Avšak novému domácímu strážci čisté konto nevydrželo ani minutu. Znovu to byl Jan Synáč, který to vzal na sebe a nekompromisní trefou upravil na 7:2, čímž završil hattrick.

Další zápis přišel ze strany Velkých Popovic na sklonku 39. minuty. Opět se jednalo o přesilovou hru, během níž poslal Petr Rejna hosty do šestibrankového vedení. Pár vteřin před odchodem do kabin se podařilo mladoboleslavskému celku nepříznivě vyvíjející se duel po dobře odvedené práci Lukáše Rovného snížit na 3:8.

Závěrečná dvacetiminutovka byla na góly nejchudší. Přesto ale jedna branka padla a Velké Popovice udeřily již po deváté. David Mocek naskočil z trestné lavice, z rohu kluziště poslal puk na Jakuba Žohu, jenž z voleje překonal boleslavského Vícha. Bruslaři tak podruhé v sezoně odchází ze zápasu bez bodů. Další souboj sehrají proti Poděbradům na domácí půdě v sobotu 16. října od 18 hodin.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Vstup do zápasu byl dobrý, brzy jsme vedli 1:0, pak byla delší pauza, která nás trochu uspala a soupeře nakopla. Popovice byly kvalitní soupeř, měly lepší pohyb. My jsme nehráli, co jsme chtěli, nic nám nevycházelo a potom už se chyby jenom hromadily. Trochu mě mrzí, že jsme z těch pár šancí nepřidali ještě nějaký gól, aby skóre nevypadalo tak hrozivě.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.