BK MLADA BOLESLAV
16. 10. 2021 Lukáš Chuchválek

Béčko srazily v zápase s Poděbrady vlastní přesilovky

6., sobota 16. 10. 2021
Ml. Boleslav - Poděbrady MBL - POD
M l. B o l. – Napravit si reputaci po gólové smršti z minulého utkání se B tým pokoušel proti Poděbradům. Jenže se nedařilo. Zápas začali špatně a po první třetině prohrávali 0:2. Michal Mareš sice v přesilové hře snížil, ale ty se pak staly pro Boleslav osudné, neboť z nich vzešly dva slepené góly Poděbrad, kterým se v zápase povedlo vsítit celkem tři branky ve vlastním oslabení. Z takového přídělu se již hráči béčka nevzpamatovali a v sérii domácích zápasů si připisují další prohru.
Ml. Boleslav: Vích – Kadeřábek J., Bílek O., Málek, Zvolenský, Franc, Holoubek – Mareš (A), Čermák, Hochman, Moucha, Vondrlík (A), Rudolph, Ficek, Kadeřábek T. (C), Rovný
Poděbrady: Bílek P. – Horák, Žalud, Bartoň, Vošta, Valenta, Milaniak – Pácal, Toupal D., Kubát, Čapek, Toupal P., Tuma (C), Kejdana, Mrkus, Rindoš
Branky a nahrávky: 34. Mareš (Bílek O., Čermák), 59. Mareš (Ficek) – 8. Bartoň (Mrkus), 11. Čapek (Tuma), 37. Kejdana (Vošta), 39. Čapek (Rindoš), 48. Rindoš (Kejdana). Rozhodčí: Kubeš – Zahradníček, Záhora. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:3. Diváci: 51. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5.

Komentář

Domácí celek ale nezačal špatně, když odolal úvodnímu náporu soupeře. Přestál dokonce i dvojnásobnou početní nevýhodu. Ale když už vypršel druhý udělený trest na začátku 8. minuty, Poděbrady udeřily. Vích v ten moment nestačil na přesný úder Adama Bartoně. Na tento nezdar musela Boleslav zareagovat a brzy k tomu dostala příležitost, neboť si zahrála také přesilovou hru. Jenže Bruslaři naráželi na připraveného brankáře Pavla Bílka a na svou vlastní bohorovnost. Zbytečně překombinovanou útočnou akci na sklonku své přesilovky zkazili špatně provedenou skákavou přihrávkou, které se zmocnil soupeř a v úniku dvou hráčů Dominik Čapek zakončoval ve vlastním oslabení do prázdné brány. Tato rána domácí srazila a museli se dlouho bránit před útoky nabuzeného soupeře. To vedlo nakonec k zostření hry, které vyvrcholilo, když se po delší době dostala do šance opět Boleslav, bitkou čtyř hráčů. Sudí rozdali jen pět menších trestů tak, že Boleslav dohrávala třetinu v pěti a Poděbrady ve čtyřech.

Kdo čekal, že ostrost hry přetrvá i v dalším dějství, byl zklamán. Na další vyhrocení si dávali hráči obou celků pozor a hra se oboustranně velmi znepřesnila. Nepřesnost zdobila v uvozovkách utkání až do zhruba 30. minuty, kdy se opět začalo vylučovat. Boleslavi byly nabídnuté hned dvě přesilové hry, avšak hráči s tou první naložili prachbídně. Na konci té druhé ale udeřili a ukázali, že to jde. Dalekonosná rána Michala Mareše prošla až za záda Pavla Bílka. Jenže to moc dlouho nevydrželo, třebaže Boleslav hrála po vstřelení kontaktní branky už čtvrtou přesilovku v řadě. Hned na jejím začátku Bruslařům ujel soupeř a znovu překonal Zdeňka Vícha, který propustil pokus Filipa Kejdany. Jen co tato přesilová hra Boleslavi skončila, hrála znovu další, dvě minuty před odchodem do kabin. A naložili s ní úplně stejně jako s předešlou: znovu inkasovali. Tentokrát si nepohlídali Dominika Čapka a sami vůbec nic nepředvedli. Do útrob stadionu se tedy odcházelo za stavu 1:4.

Naděje, že by přinesla zvrat třetí třetina, vzala za své, když bylo jasné, že Boleslav nezlepšila svou koncovku, kupily se chyby a nepřesnosti, a čas ubíhal. Navíc ve 48. minutě přišel pátý gól Poděbrad, o který se postaral Lukáš Rindoš tak, že vykoupal brankáře a nedal mu sebemenší šanci. Za tohoto stavu se už vytratil ze hry jakýkoliv náboj a ani Poděbrady se již do ničeho tolik nehrnuly, byť svou tutovku zahodil Pácal, jenž nevystřelil na odkrytou branku dříve, než se Vích stačil přesunout. V 56. minutě jel poděbradský David Toupal nařízené trestné střílení, v němž na boleslavského gólmana nevyzrál. Ale dvě minuty před koncem zápasu po skončení boleslavské přesilovky na druhé straně Bruslaři na poděbradského brankáře ano. To se trefil s důrazem u levé tyče Michal Mareš, ale v tuto chvíli šlo již jen o kosmetickou úpravu.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Udělali jsme zbytečné individuální chyby, z kterých jsme dostali tři góly v přesilovce. To je prostě tristní. Byla škoda, když jsme se dotáhli na 1:2, mohl se ten zápas nějak zlomit, ale bohužel se zlomil v náš neprospěch.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.