BK MLADA BOLESLAV
13. 11. 2021 Redakce

B tým prohrál s Kralupami 1:6 a natahuje svou sérii proher

10., sobota 13. 11. 2021
Ml. Boleslav - Kralupy MBL - KNV
M l. B o l. – Po pěti porážkách v řadě zkoušel B tým provést změny v sestavě a vybral si pro tento zápas malou halu, na níž přivítal Kralupy nad Vltavou. Avšak s Kralupy se utkání od začátku vyvíjelo špatně a první třetina, kterou prohráli 0:4 rozhodla. Až v dalších třetinách vypadala hra Boleslavi lépe, ale stále přetrvává špatné zakončení v útoku. Přesto, pokud Bruslaři v dalších utkáních dokáží zahrát bez inkasování branky první třetinu podobně, jako se jim podařilo hrát v tomto utkání ve třetí třetině, mohli by současnou výsledkovou krizi překonat.
Ml. Boleslav: Vích – Málek, Franc, Zvolenský, Bartoš, Kadeřábek J., Diga, Holoubek – Mareš (A), Čermák, Rudolph, Hochman, Tregl, Vaníček, Kadeřábek T. (C), Vondrlík (A), Rovný.
Kralupy: Gabriška – David, Hájek, Verbík J. (C), Chládek, Prášek, Verbík R., Kučera – Marek, Štibran, Binko, Kaprál (A), Řehák, Soukup, Bradáček, Brandejský, Hampl, Příhoda, Husarik.
Branky a nahrávky: 40. Málek (Rovný, Zvolenský) – 4. Hampl (Verbík), 5. Soukup (Hampl), 11. Verbík J. (Verbík R., Kaprál), 16. Hampl (Husarik, Soukup), 30. Kaprál (David, Příhoda), 37. Brandejský (Kučera). Rozhodčí: Raška – Hnilička, Šubrt. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Průběh utkání: 0:6, 1:6.

Komentář

Zápas začal B tým špatně. Už ve 3. minutě šli do čtyř a Kralupům trvalo pouze 20 sekund, aby svou přesilovou hru proměnili. Autorem první branky utkání byl Ondřej Hampl. Na tento nezdar zareagoval Lukáš Rovný, jeho ránu brankář Gabriška sice vyrazil, ale dorážející hráč přijel do mezikruží moc pozdě. A zde se projevilo staré, otřepané nedáš-dostaneš. Hampl se ujal puku a za deset sekund to už bylo 2:0 pro hosty, když se trefil Tomáš Soukup. Snaha Bruslařů zvrátit nepříznivý vývoj byla poté křečovitá a vyvrcholila dvojnásobným oslabením v 10. minutě. Tuto šanci si hosté nenechali ujít a Zdeněk Vích musel lovit puk ze sítě potřetí, když si trpělivě počkal s pukem na holi Jakub Verbík, aby trefil odkrytou část branky pod horní tyčkou. Když na konci 15. minuty Vích vyjel proti unikajícímu soupeři, dokázal ho pozdržet, avšak o pár sekund později ho u levé tyčky vykoupal Ondřej Hampl. Na skórovníku již svítilo hrozivých 0:4, ale domácí dostali možnost snížit, protože si hned poté zahráli přesilovku. Jenže v té neuspěli.

Domácí po přestávce zlepšili svůj výkon a již nedovolili soupeři tak snadno pronikat před Vícha. Sami začali víc útočit, neboť to směrem dopředu předtím také vůbec nešlo. Gabriška měl co dělat, aby udržel dosud čisté konto. Jenže Boleslavské trápila koncovka, z vypracovaných šancí se ani jedna neujala. A tak soupeř trestal. Hosté totiž znovu ujeli do protiútoku, Jakub Kaprál dostal přihrávku, na nic nečekal a hned vypálil. A puk skončil v síti. Následně mohl navýšit ještě Husarik, který využil chyby Bruslařů ve středním pásmu, ale místo přihrávky do jistější pozice sám střílel do připraveného Vícha. Domácí si vybrali i kopec smůly, když neuklidili poskakující puk po jedné své akci do odkryté sítě. Tento projev pak pečetil šestým gólem do boleslavské sítě Jiří Brandejský. Zápas byl v tu chvíli rozhodnut, přesto se ale Boleslavi konečně podařilo prolomit smůlu v koncovce, když před koncem druhého dějství proměnil za vytrvalého tlaku přesilovku Jan Málek, jemuž se podařilo najet si do pozice u pravé tyče a vypálit tak, že Gabriška neměl sebemenší šanci zasáhnout.

Jak se ve třetí třetině ukázalo, bylo to jediné gólové vzepjetí, jaké Bruslaři předvedli. Nicméně směrem dozadu to v posledním dějství odehráli výtečně a žádný další gól už soupeři nedovolili. Hra měla spád a hokej byl pohledný. Nejednou dostali Bruslaři hostujícího gólmana do úzkých, avšak toho nedokázali prostřelit. Pro domácí byla velká škoda, že zodpovědnou hru dozadu nepředvedli v první polovině zápasu, ale snad našli recept do budoucích střetnutí.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.