BK MLADA BOLESLAV
10. 12. 2021 Vojtěch Drbohlav

Parádní obrat proti Kutné Hoře zajistil B týmu posun v tabulce

12., pátek 10. 12. 2021
Ml. Boleslav - Kutná Hora MBL - KUH
M l. B o l. – Hokejisté B týmu si připsali další výhru. V pátek na domácím ledě vyzvali Kutnou Horu, kterou porazili 6:3. Utkání se pro Bruslaře sice nevyvíjelo příznivě a ještě na začátku třetí třetiny prohrávali, ale zejména díky poslední třetině, kterou vyhráli 4:0, nakonec rozdílem třech branek Kutnou Horu zdolali a posunuli se na pátou příčku tabulky Krajské ligy mužů Středočeského kraje. Další utkání je čeká v neděli na ledě Rakovníka.
Ml. Boleslav: Vích – Zvolenský, Málek, Kadeřábek, Kaulfus, Rajgl, Bartoš – Tregl, Ďurač, Rovný, Milan Ficek, Mareš (A), Michal Ficek, Kadeřábek (C), Hruška, Hašlar, Vondrlík (A), Rudolph, Broš
Kutná Hora: Jelínek – Chmelař, Švejda (C), Bašus, Švejda, Zvěřina – Tvrdík (A), Dytryche, Sádlo, Jelínek, Socha, Beran, Kadlec, Jiráň, Klazar, Mikeška, Havránek
Branky a nahrávky: 10. Hašlar (Hruška, Broš), 40. Broš (Hašlar, Rajgl), 42. Bartoš (Kadeřábek, Rovný), 45. Hruška (Broš), 52. Ďurač (Zvolenský, Milan Ficek), 53. Rovný (Rudolph, Bartoš) – 7. Jelínek (Chmelař, Jiráň), 32. Beran, 38. Jiráň (Havránek, Beran). Rozhodčí: Labuta – Marvan, Záhora. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 6:3.

Komentář

V prvních minutách zápasu byli aktivnější a častěji u puku domácí, jenže to byli kutnohorští Sršni, kteří se jako první trefili do branky, a otevřeli tak skóre utkání. Od modré nejprve vystřelil Chmelař a puk ještě před brankou tečoval za Víchova záda Matouš Jelínek.

Odpověď ze strany Bruslařského klubu na sebe však nenechala dlouho čekat. Prosadil se střelou z pravého kruhu Jan Hašlar. Bruslaři měli také několik dalších šancí, konkrétně třeba Ivan Ďurač. Kutnou Horu však podržel brankář, případně se Bruslařům nedařilo ideálně zakončit. V prvním dějství tak padly dvě branky, na každé straně jedna. A do té další se vstupovalo za vyrovnaného skóre.

V polovině zápasu hráli domácí přesilovou hru, jenže ani boleslavským hokejistům početní výhoda, stejně jako soupeři, nešla. Krátce na to se navíc zadařilo Sršňům, kteří soupeři odskočili na 2:1, a to zásluhou Lukáše Berana, který nedal zblízka Zdeňku Víchovi šanci.

Pro domácí bylo ještě hůř. Soupeř jim totiž odskočil na 1:3 poté, co se trefil Dominik Jiráň, který zblízka nedal Zdeňku Víchovi šanci zasáhnout. Bruslařům se však podařilo vstřelit kontaktní gól. Tentokrát se trefil další hráč extraligové boleslavské juniorky – Josef Broš. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:3 z pohledu Mladé Boleslavi.

Do poslední třetiny vstoupili svěřenci Jiřího Klikara aktivně a za svou práci sklidili úspěch v podobě vyrovnávacího gólu. Z pravého kruhu se hezkou střelou prosadil Libor Bartoš. Ve 44. minutě si potlesk publika vysloužil boleslavský gólman Zdeněk Vích, když proti střele Jana Tvrdíka předvedl parádní semafor. V čase 45:00 navíc Bruslaři odskočili soupeři na rozdíl jedné branky zásluhou Jakuba Hrušky.

V následujících minutách třetí třetiny boleslavský B tým udělal svým fanouškům radost dalšími brankami. Třetí dějství totiž bylo zcela v režii Bruslařů. Na výkonu Kutné Hory bylo patrné, že hráčům hostujícího týmu došly síly. V 52. minutě navýšili domácí na 5:3. Přesilovou hru využil Ivan Ďurač, kterého Sršni nebránili, měl tak relativně dost času i prostoru na kličky a následné namíření puku do horní části Jelínkovy branky. Na konečných 6:3 pečetil o několik sekund později střelou od pravé tyče Lukáš Rovný. B tým si tak připsal velmi důležitou výhru a posunul se na páté místo v tabulce před Žabonosy, Čáslav a právě Kutnou Horu.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Začátek byl fakt špatný, ale myslím si, že jsme to měli malinko v hlavách, že hrajeme o hodně, protože jsme potřebovali odskočit. Tabulka je v té spodní části, která se nás týká, hodně vyrovnaná, takže touto výhrou jsme si velmi pomohli. Jsem rád, že jsme to takhle dotáhli do vítězného konce. Do půlky zápasu to bylo takové, že jsme cítili tu zodpovědnost a nešlo to úplně tak, jak bychom chtěli, ale nakonec to vyšlo.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.