BK MLADA BOLESLAV
4. 12. 2021 Lukáš Chuchválek

Konečně! Bruslaři z B-týmu zvládli zápas s Vlašimí a ukončili šňůru proher

13., sobota 4. 12. 2021
Ml. Boleslav - Vlašim MBL - VLA
M l. B o l. – Na zápas 13. kola Krajské ligy Středočeského kraje přijel celek z Vlašimi, jenž se nacházel v tabulce o dvě pozice výše a od Bruslařů je dělil rozdíl šesti bodů. Oba týmy měly odloženy zápasy z předešlého kola, takže byly odpočaté. Zápas měla od druhé třetiny ve svých rukou Mladá Boleslav, jež si vypracovala dvoubrankové vedení, k němuž dopomohl David Rudolph i navrátilec Ivan Ďurač, který se stal novou posilou B týmu. Své vedení Bruslaři udrželi, třebaže soupeř kousal a dokázal v průběhu třetí třetiny snížit. Díky této výhře B-tým ukončuje černou sérii sedmi proher v řadě a situace vypadá o něco veseleji. V tabulce se posunuli před Čáslav s dostřelem na Vlašim i na Žabonosy.
Ml. Boleslav: Vích – Kadeřábek J., Dinga, Málek, Zvolenský, Kaulfus, Bartoš – Kadeřábek T. (C), Rudolph, Rovný, Hochman, Mareš (A), Ficek Michal, Ďurač, Vondrlík (A), Čermák, Moucha, Ficek Milan.
Vlašim: Holánek – Matějka (C), Pessr, Čtvrtečka, Jerman – Fiala, Kratochvíl, Svoboda, Macoun, Ondriga, Soukup, Florián, Holeš.
Branky a nahrávky: 22. Rudolph (Kadeřábek T.), 34. Ďurač (Ficek Milan), 56. Bartoš (Kadeřábek Tomáš, Rudolph) – 53. Florián (Pessr, Jerman). Rozhodčí: Kubeš – Havel, Maňák. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Komentář

I když je konečný výsledek pro Boleslav příznivý, na začátku měli více ze hry Rytíři z Vlašimi, kteří několikrát ohrozili branku Zdeňka Vícha. Díky zodpovědnější hře odzadu než v předešlých zápasech udrželi Bruslaři soupeře na uzdě a gólman kvalitními zákroky podržel tým. Tvrdost v obranné fázi například předvedl Jan Kadeřábek, který odstavil od puku u mantinelu soupeře, aby mu zabránil ujet do nájezdu. Přesto později musel Vích čelit několika nebezpečným dorážkám Jiřího Kratochvíla. První velikou šanci měl až v 15. minutě Milan Ficek, který dostal skvělý pas do středního pásma a před bránou neoblafnul vlašimského brankáře, který vytěsnil jeho střelu i následující dorážku z ostrého úhlu. Soupeř reagoval zostřenou palbou do horních partií Víchovy branky, avšak boleslavský brankář si se všemi pokusy poradil. V první třetině tak gól nepadl.

Naopak ve druhém dějství to domácí dobře roztočili. Po vzájemných pozdravech oběma brankářům se puku ve 22. minutě chopil Tomáš Kadeřábek, jenž našel na levém kruhu Davida Rudolpha, který prudkou a sotva chytatelnou ránou otevřel skóre. Hosté na nepříznivý vývoj reagovali zvýšenou aktivitou a vynutili si přesilovou hru. Při ní Bruslaři málokdy soupeře pustili ke střelbě a takováto zodpovědnost v bránění soupeři přinesla své ovoce, neboť soupeř byl mírně rozhozen. A to natolik, že pak ve 32. minutě, kdy Martin Svoboda dostal perfektní pas v pohybu do středního pásma, neprokázal před Víchem klid v zakončení a svůj pokus nad rameno poslal těsně nad horní tyčku. Za tohle přišel vzápětí zákonitý trest, kdy o sobě dal vědět navrátilec do Bruslařského klubu Ivan Ďurač, který se vlivem nehraní zápasů po dlouhou dobu až do tohoto momentu ve 34. minutě rozehříval do provozní teploty a svůj návrat do Boleslavi oslavil tím nejlepším možným způsobem. Bruslaři ale hned vzápětí darovali soupeři další přesilovku, v níž si Vlašim počínala podstatně lépe než v předešlé. Po jejím skončení se po chybě soupeřovy obrany ocitl ve stoprocentní šanci Tomáš Kadeřábek a jel sám na Holánka. Špatně provedenou kličkou se vyhnal za bránu, ale chybující protihráč svůj omyl napravil lehnutím si do prostoru, kudy by mohl dávat do prázdné brány, a získal pro Holánka čas, aby se připravil na střelu jiného hráče, kterému byl Kadeřábek nucen nahrát. Minutu před koncem třetiny si pochroumal rameno o mantinel Václav Hochman při střetu se soupeřem za bránou soupeře.

Vedení o dvě branky museli Bruslaři potvrdit ve třetí třetině, v níž se soupeř rozhodně nevzdával. Blíže ke vstřelení třetího gólu zápasu byli v úvodu Boleslavští, když byla nastřelena tyčka. Na druhé straně se při kontru Vlašimi seznámil s tvrdostí mantinelu i Aleš Dinga. Soupeř si zahrál přesilovku i potřetí a během oslabení si udělal výlet dopředu opět Tomáš Kadeřábek, jenž po rozebrání obrany netrefil prázdnou bránu. Následně si zahráli poprvé přesilovku i domácí, ale nedařilo se. Situace na ledě začala houstnout a spolu s tím i četnost střetů, z nichž jeden skončil rozhodnými verdikty sudích na obě strany. Při hře čtyř na čtyři byli ale lepší hosté, jenže chyběla efektivita. Ještě před uplynutím tohoto současného trestu se k Michalu Fickovi přidal za katr i jeho bratr Milan a bylo zle. Po dvaceti sekundách totiž hosté vstřelili kontaktní branku, o kterou se postaral Dominik Florián. Hosté se drali vstříc vyrovnání a pomohli si nedovoleným zákrokem, což potrestal dvěma minutami nejen rozhodčí, ale i Boleslav, neboť v 56. minutě navrátil dvojbrankové vedení domácímu celku Libor Bartoš. I když byla situace hostů nyní složitá, pořád se nevzdávali a bojovali až do samého konce, což se neobešlo bez odezvy ze strany domácích. Kaulfus předvedl na soupeře výstavní bodyček jako ze staré školy a Milan Ficek v reakci na to dostal od soupeře pořádně silný zásah, po kterém musel ven ze hřiště za asistence spoluhráčů a bez vyloučení hráče Vlašimi. Nadějnou situaci minutu před koncem sehráli Rytíři špatně, když se Svoboda ocitl se spoluhráčem po chybě domácích sám před Víchem a namísto střely zblízka zbytečně naslepo přihrál, navíc jinam než měl. To vedlo k frustraci, kdy se sedm sekund před koncem dopustil krosčeku Florián a pustil se do bitky s Tomášem Kaulfusem. Pro domácí konečný stav 3:1 znamená, že konečně překonali svou mizérii a užili si zaslouženou a procítěnou děkovačku ve středu kluziště.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Konečně máme po delší době tři body. Myslím si, že od začátku zápasu jsme hráli přesně to, co jsme chtěli hrát od začátku sezóny. A sedlo si to. Jsme spokojení, ale musíme na to navázat v dalších zápasech. Bohužel nás limituje, že tři naši hráči utrpěli zranění, a zatím není jisté, zda budou do příštího týdne připraveni.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.