BK MLADA BOLESLAV
18. 12. 2021 Lukáš Chuchválek

Proti Žebráku si B tým s chutí zastřílel, padlo 15 gólů

15., sobota 18. 12. 2021
Ml. Boleslav - Žebrák MBL - ZEB
M l. B o l. – V 15. kole Krajské ligy Středočeského kraje zavítal do Mladé Boleslavi celek Spartak Žebrák, který okupuje ve druhé skupině soutěže poslední příčku s pouhými dvěma body. Utkání se od začátku vyvíjelo ve prospěch Mladé Boleslavi a domácí ve dvou třetinách vyhráli shodně 4:0. Ve třetí třetině se zápas změnil v přestřelku, v níž byla Boleslav také lepší a skóre se zastavilo na konečných 13:2. Hattrickem se blýskl Michal Mareš, jenž patřil k nejlepším hráčům v zápase. B tým se díky tomu nachází na 4. místě. Mezi Boleslaví a třetím celkem z Benešova se však nachází devítibodová propast.
Ml. Boleslav: Vích – Kadeřábek J., Bílek, Málek, Zvolenský, Dinga, Bartoš – Rudolph, Mareš M. (A), Čermák, Hochman, Tregl, Vondrlík (A), Kadeřábek T. (C), Moucha, Rovný.
Žebrák: Sudík (24. Liprt, 41. Sudík) – Martinek, Štembera, Řepka, Novák – Stloukal, Mareš J., Belda (C), Bakule, Arnošt, Maťák, Langer, Šmerhovský.
Branky a nahrávky: 4. Mareš M. (Tregl), 5. Zvolenský, 16. Rudolph (Rovný, Kadeřábek T.), 20. Čermák (Kadeřábek J., Tregl), 23. Mareš M. (Tregl), 24. Kadeřábek T. (Rudolph, Kadeřábek J.), 31. Moucha (Zvolenský), 32. Rovný (Bartoš, Kadeřábek T.), 41. Tregl (Mareš M.), 41. Rudolph (Kadeřábek T.), 46. Mareš M., 50. Bartoš (Zvolenský, Moucha), 59. Hochman (Kadeřábek T.) – 42. Arnošt (Bakule), 51. Stloukal (Bakule). Rozhodčí: Raška – Kratochvíl, Záhora. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 10:0, 10:1, 12:1, 12:2, 13:2.

Komentář

Už první minuty ukázaly, jakým směrem se bude vývoj tohoto utkání vyvíjet. Nejprve se týmy oťukaly, pak zkraje 4. minuty udeřil znenadání Michal Mareš. Ani ne dvě minuty poté domácí celek odolal tlaku soupeře a v protiútoku Petr Zvolenský získal kotouč, který přehodil přes ležícího gólmana. Bruslaři byli jaksepatří při chuti, avšak zbrzdilo je vyloučení. V něm se hostům nepodařilo vstřelit kontaktní branku, a tak B tým Boleslavi pokračoval v útočení. Nakonec v 16. minutě uspěl David Rudolph, jemuž připravil úder Lukáš Rovný. Utkání se nadále hrálo spíše na jednu bránu a Bruslaři měli nespočet dalších příležitostí, kterým chyběla přesnost nebo je pochytal brankář hostů. Jedna taková byla, když obránce Zvolenský zachytil půl minuty před koncem třetiny puk a vydal se do útoku, kde přihrával. Jenže pozice již byly soupeřem obsazeny, a tak v druhé vlně nastoupil útok, který již uspěl a vsítil čtvrtou branku, jejímž autorem byl Michal Čermák.

O znejistění svého soupeře se pokusili hokejisté Žebráku hned v úvodní minutě druhé třetiny, jenže Boleslav byla na tento scénář připravena a po odražení tohoto tlaku sami zatlačili na soupeře. A povedlo se to se dvěma slepenými góly z 24. minuty. Matěj Langer z Žebráka sice chvíli předtím zazdil svůj nájezd, ke kterému mu dopomohla chyba mladoboleslavské obrany, ale když nedáš, dostaneš. Michal Mareš svou druhou trefou v utkání ukázal, jak má střelba gólu vypadat. O 52 sekund později prostřelil brankáře Sudíka Tomáš Kadeřábek, který se trefil mezi jeho betony a vyhnal ho na střídačku. Následně hrála Boleslav přesilovku, která se moc nepovedla, navíc lehkovážně pustili soupeře do brejku, který však stačili zastavit dříve, než by Žebráčtí ohrozili Zdeňka Vícha. Podobně vypadala i přesilovka Žebráka. Po jejím skončení se David Novák modrou čáře zbavil soupeře a vyslal jedovatou ránu pod horní tyčku, se kterou si Zdeněk Vích zkušeně poradil. Nicméně soupeř byl za tento nezdar ve 31. minutě potrestán a nový brankář Liprt inkasoval první gól z hole Lukáše Mouchy. Už osmou branku zápasu vzápětí přidal Lukáš Rovný, jenž využil zmatku u levé tyče a procedil kotouč za gólmanova záda. Do konce dějství se pak již nic výjimečného nestalo kromě toho, že Lukáš Rovný musel ze zápasu pro zranění odstoupit.

Brankostroj pokračoval i v poslední třetině za již rozhodnutého stavu. V průběhu prvních 40 vteřin se trefili Dominik Tregl a David Rudolph. Po této studené sprše se za stavu 10:0 pro domácí celek vrátil do brány žebrácký brankář Sudík. Právě v tento moment Sudíkův protějšek Zdeněk Vích poprvé inkasoval a ztratil nulu. To zařídil Vojtěch Arnošt. O další dvě minuty se mohli domácí málem radovat pojedenácté, ale kotouč se odrazil od tyčky. Ve 46. minutě ho, tentokrát doopravdy, vstřelil Michal Mareš, který tím zkompletoval hattrick. V dalších momentech se snažili další dva kandidáti na hattrick, tedy Rudolph s Treglem, avšak už v 50. minutě jim v jejich snaze rybník vypálil Libor Bartoš, jenž se spoluhráči nejprve nadělal zmatek v obraně hostů a pak tvrdě vypálil, kam gólman nedosáhl. Poté selhal se svou gólovkou Tregl, jenže tím umožnil udeřit soupeři. Podruhé v zápase byl Vích překonán Ondřejem Stloukalem. Na to zareagoval Jan Málek, který si střihl od středního pásma nájezd na Sudíka, jenže ten jeho pokus vyčapal. Následoval festival dalších zmařených příležitostí a už to vypadalo, že skóre zůstane na 12:2. Jenže minutu a čtvrt před koncem kapitán týmu Tomáš Kadeřábek namazal Václavu Hofmanovi před bránu, který uzavřel výsledek na konečných 13:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Takovéto zápasy jsou hrozně těžké, proti takovým soupeřům to může sklouznout k nějakému podcenění a tak. To se úplně nestalo, dostali jsme se rychle do vedení, které jsme dále navyšovali, až to skončilo, jak to skončilo. Jsem rád, jak to dopadlo, máme tři body. A mrzí mě jako jediné to, že se neudržela nula. Kvůli Zdendovi (Víchovi – pozn. red.), který nás v každém zápase podrží, i přesto, že nám ty zápasy nevyjdou.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.