BK MLADA BOLESLAV
8. 1. 2022 Vojtěch Drbohlav

Béčko v dramatickém zápasu těsně nestačilo na Čáslav

16., sobota 8. 1. 2022
Ml. Boleslav - Čáslav MBL - CSL
M l. B o l. – Zápas plný vyloučených a také emocí vůči hlavnímu rozhodčímu Pavlu Doubkovi – i tak se dá popsat utkání mezi Mladou Boleslaví a Čáslaví. Bruslaři se snažili na soupeře gólově dotáhnout, srazila je však vyloučení, smůla v zakončení a také to, že se oproti soupeři mnohem více nadřeli na vstřelené branky. Boleslavští nakonec na Čáslav těsně nestačili a podlehli jí 4:5, což znamená, že Čáslavští na Bruslaře bodově dotáhli v tabulce.
Ml. Boleslav: Vích – Kadeřábek, Dinga, Málek, Zvolenský, Kaulfus, Bartoš – Hochman, Tregl, Ďurač, Čermák, Rudolph, Milan Ficek, Mareš (A), Vondrlík (A), Kadeřábek (C), Moucha, Rovný
Čáslav: Krištof – Bílek, Janata (C), Grauer, Šlejtr, Kulhánek, Svoboda – Tomek, Borovanský, Navrátil, Barbora, Krpata, Pipek, Ježek, Blažek, Sladký (A), Křišťan, Hejný
Branky a nahrávky: 5. Ďurač (Zvolenský, Mareš), 12. Rovný (Kadeřábek, Bartoš), 43. Ďurač (Bartoš), 54. Mareš (Ďurač) – 2. Sladký (Navrátil), 10. Barbora (Janata), 21. Navrátil (Sladký, Grauer), 25. Barbora (Janata), 32. Svoboda (Barbora, Janata). Rozhodčí: Doubek – Bašus, Záhora. Vyloučení:13:14, navíc Kadeřábek (MBL) trest ve hře za nesportovní chování . Využití: 3:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 111. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5.

Komentář

Hned od začátku se hrál velmi rychlý hokej. Čáslav se dostala do bleskového vedení, když využila přesilovou hru. Od pravé tyče překonal brankáře střelou do horního rohu Jan Sladký. Boleslavská odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Také čáslavští hokejisté byli nedisciplinovaní, což Bruslaři potrestali již po osmi sekundách, kdy prostřelil Jana Krištofa Ivan Ďurač.

V dalším průběhu třetiny se velmi často vylučovalo. Čáslav dokonce vstřelila gól v oslabení, kdy se povedla přesná teč Dominiku Barborovi a bylo to 1:2. Boleslavští nicméně využili znovu přesilovku a z pravého rohu vymetl tyč čáslavské branky Lukáš Rovný, čímž zkorigoval na 2:2. Ve zbytku prvního dějství se hra trochu zklidnila a další branky již nepadly.

Také start druhé třetiny vyšel lépe čáslavským hráčům. V čase 20:40 se dostali do vedení 2:1, když vymetl horní část Víchovy branky Filip Navrátil. Hosté v dalších minutách odskočili na dvoubrankový rozdíl. Dokázali brankáře Bruslařského klubu rozhodit a efektivně mu stínit. Když z levého kruhu vystřelil Dominik Barbora, Zdeněk Vích zrovna povyskočil, čímž bohužel umožnil puku, aby překročil brankovou čáru. Boleslavští tak nešťastně prohrávali.

Pro tým Milana Ficka staršího vedený trenérem Jiřím Klikarem však bylo ještě hůř, když Čáslav odskočila o tři branky na 2:5. Stalo se tak v čase 31:40, když se střelou z pravého kruhu prosadil Ludvík Svoboda. Na přelomu druhé a třetí třetiny měli Bruslaři nadějnou šanci na zvrat v utkání, když hráli dvouminutovou přesilovku pět na tři. Během ní se sice snažili, jenže proti nim byl v bráně Čáslavi Jan Krištof.

Klasickou přesilovku pět na čtyři ale nedlouho poté boleslavský B tým využil. Byl u toho znovu velmi produktivní Ivan Ďurač, který uspěl se svou střelou z mezikruhového prostoru. Ve 46. minutě ujížděl na sám na brankáře Lukáš Rovný, jenže výtečným zákrokem jeho střelu chytil čáslavský brankář. V 54. minutě Bruslaři snížili na 4:5 a tehdy svitlo obrovské světlo naděje, že by Boleslavští přeci jen mohli bodovat. Domácí hráli oslabení, v němž šikovně zavezl puk do útočného pásma Ivan Ďurač a při následném závaru v brankovišti jej za gólmana dostal Michal Mareš.

Závěr byl velmi poznamenaný emocemi na obou stranách, které ještě umocňovali zuřiví čáslavští fanoušci, kteří byli celé utkání velmi nespokojení s výkonem rozhodčího Pavla Doubka. Jeho výkon začal postupem času vadit i domácím Bruslařům. Doubek vyloučil necelých pět minut před koncem základní hrací doby za podrážení Jana Kadeřábka, který to ale už nevydržel a řekl mu, co si o jeho výkonu myslí. Sudí mu následně udělil trest ve hře a Kadeřábek musel sledovat poslední chvíle zápasu z druhé strany mantinelu.

I během sedmiminutového oslabení Mladá Boleslav bojovala a hokejisté B týmu se několika dobrými šancemi pokoušeli překonat soupeřova brankáře, leč neúspěšně. Během posledních sekund se navíc strhla ještě jedna hromadná bitka. Hokejisté i realizační tým Bruslařů vyjádřili po utkání hrubou nespokojenost s vedením zápasu a je velmi pravděpodobné, že příští týden dojde k vetování hlavního rozhodčího Pavla Doubka tak, aby již zápasy Mladé Boleslavi nemohl v této sezóně posuzovat.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Po herní stránce jsem velice spokojený, nejsem bohužel spokojený s tím, jak k tomu přistoupili rozhodčí. Nebudu se k tomu dál vyjadřovat, ti, co tady byli, tak to viděli, ale myslím si, že jsme bojovali. Nechci říkat, že jsme si ty body zasloužili, kdyby to ale probíhalo podle všech pravidel, tak bychom je měli. Klukům děkuji, hráli jsme perfektně. Jsem spokojený, akorát jsme prohráli, ale nemyslím si, že to bylo naší vinou.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.