BK MLADA BOLESLAV
5. 2. 2022 Vojtěch Drbohlav

Důležité dva body. B tým zdolal Králův Dvůr

20., sobota 5. 2. 2022
Ml. Boleslav - Králův Dvůr MBL - KRD
M l. B o l. – B týmu se v sobotu podařilo na domácím ledě přerušit sérii proher. V souboji dvou předposledních celků v obou tabulkách divizí Krajské ligy Středočeského kraje sice Bruslaři v utkání ani jednou nevedli, duel však dotáhli do prodloužení, kde rozhodli o vítězství a velmi důležitém dvoubodovém zisku.
Ml. Boleslav: Mašek – Kadeřábek, Bartoš, T. Moravec, Málek, Zvolenský, Kaulfus, Dinga – Hruška, Tregl, Čermák, Ďurač, Moucha, Mareš (A), Milan Ficek, Kadeřábek (C), Vondrlík, Rovný
Králův Dvůr: Krejčí – Novotný, Žáček, Kulich, Veselý (A) – Březina, Petrus, Pánek (C), Miška, Piovarči, Brém (A), Gebhart, Šnaidauf, Krásl, Veber
Branky a nahrávky: 6. Hruška (Kadeřábek), 23. Mareš (Kaulfus), 33. Milan Ficek (Kadeřábek, Ďurač), 40. Vondrlík (Moucha), 48. Milan Ficek (Mareš), 63. Mareš (Hruška) – 3. Krásl (Pánek), 20. Piovarči (Kulich), 26. Krásl (Veselý, Brém), 34. Šnaidauf (Gebhart), 40. Piovarči (Březina). Rozhodčí: Hrčka – Vlasjuk, Karli. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5p.

Komentář

Nedlouho po začátku zápasu se dostali do vedení královédvorští hokejisté. Ve třetí minutě se ze skrumáže před bránou prosadil Jakub Krásl. Netrvalo však dlouho a svěřenci trenérů Jiřího Klikara a Milana Ficka staršího vyrovnali. Jakub Hruška vyjel s pukem zpoza brány a šikovně ho nasměroval za Krejčího.

Ve zbytku prvního dějství si oba týmy vyzkoušely několik přesilových her, Králův Dvůr hrál dokonce 17 sekund pět na tři, ale gólu se nedočkal. Naopak se hosté trefili v oslabení, když přízemní střelou donutil Maška kapitulovat Milan Piovarči. Gól navíc padl v čase 19:22, tedy krátce před pauzou. Do druhé třetiny tak Bruslaři vstupovali za jednobrankového manka.

Mladá Boleslav srovnala skóre zápasu ve 23. minutě. Michal Mareš se prosadil poměrně snadno do odkryté brány. Gólman totiž předtím zasáhl proti jiné střele, a tak nebyl přímo mezi třemi tyčemi. Puk však nezpracoval, pro Mareše už se tak jednalo o snadné zakončení. Stav 2:2 nicméně netrval dlouho. Králův Dvůr totiž odskočil opět do vedení, když od levého mantinelu nahodil v čase 25:37 puk Jakub Krásl a David Mašek včas nesklapl betony, čímž se puk doklouzal za brankovou čáru. Bylo to tak 2:3.

Ve 33. minutě Bruslaři opět vyrovnali. Využili zmatku v královédvorském brankovišti. Gólman neměl situaci pod kontrolou a po střele Milana Ficka mladšího se Boleslavští radovali z gólu. Jenže i tentokrát přišla rychlá odpověď soupeře. Ani ne po minutě od vstřeleného gólu domácích už Králův Dvůr zase vedl. Z pravého kruhu zakončil do horního rohu Maškovy brány Ondřej Gebhart - 4:3. Tato situace se krátce před koncem druhé dvacetiminutovky opakovala. Jan Vondrlík sice nedlouho před odchodem do šaten srovnal na 4:4, jenže 18 sekund před koncem se hosté ze samostatného úniku radovali z gólu na 4:3, který vsítil Milan Piovarči.

Ve 48. minutě se domácím podařilo srovnat na 5:5. Předcházela tomu spálená šance Petra Zvolenského, po níž měli Bruslaři tlak a ten zužitkoval opět Milan Ficek mladší, jenž vstřelil ze závaru před brankářem svůj druhý gól zápasu.

V dalším průběhu třetí třetiny obě mužstva bojovala, bylo znát, že jde o souboj dvou předposledních celků, které nutně potřebují body k záchraně. Přesto už do konce třetího dějství branky nepadly, a tak utkání pokračovalo prodloužením. V něm se prosadili po dvou minutách Bruslaři. Ze skrumáže dostal puk za brankovou čáru Michal Mareš. Boleslavští si tak připsali důležité dva body do tabulky, Králův Dvůr získal jeden.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Jsme spokojení. Radši bychom tři body, ale jsme rádi i za ty dva. Je to ubojované, jsme malinko pod tlakem, dostali jsme se tam sami, ale musíme bojovat dál. Čekají nás další zápasy, ze kterých musíme urvat body. Chci každopádně klukům poděkovat za bojovný výkon.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.