BK MLADA BOLESLAV
20. 2. 2022 Lukáš Chuchválek

Proti Kolínu v posledním zápase základní části béčko uspělo a čeká ho předkolo play-off

22., neděle 20. 2. 2022
Ml. Boleslav - Kolín MBL - KOL
M l. B o l. – Zápas o všechno mají za sebou hráči B-týmu, kteří na dálku bojovali se svými konkurenty ze spodní části tabulky o účast v play-off. A proti nim stál na ledě nejtěžší možný soupeř, B-tým Kolína. Díky Davidovi Rudolphovi začali Bruslaři dobře a v průběhu druhé třetiny si vybudovali tříbrankové vedení. V třetím dějství soupeř málem vyrovnal, ale Boleslav se dokázala včas sebrat a dovedla utkání do vítězného konce. V tabulce východní skupiny přeskočil B-tým jak Vlašim, tak Žabonosy, a do předkola play-off vstoupí z pátého místa.
Ml. Boleslav: Krinwald – Vondrlík (A), Zvolenský, Málek, Kadeřábek J., Bílek, Dinga – Ďurač, Čermák, Moucha, Tregl, Rudolph, Christov, Mareš (A), Ficek, Kadeřábek T. (C), Hruška, Rovný
Kolín: Kvasil – Křeček, Sladký, Hanzl, Vaněk – Malý, Martínek (C), Spitzer (A), Kozák, Stehlík, Hyšpler, Kadlec J. ml., Želizňak, Kadlec J. st. (A), Semirád, Pešek
Branky a nahrávky: 9. Rudolph (Kadeřábek T., Rovný), 26. Rudolph (Kadeřábek T., Kadeřábek J.), 30. Ďurač (Mareš), 33. Ficek (Ďurač), 54. Hruška (Ficek, Zvolenský) – 22. Pešek (Semirád, Stehlík), 42. Pešek (Stehlík, Semirád), 47. Semirád (Stehlík). Rozhodčí: Raška – Holec, Záhora. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.

Komentář

V úvodu se iniciativy chopil domácí celek a uskutečnil pár výpadů, přičemž dobře zabraňoval útočným akcím soupeře. Blízko k otevření skóre byl v 5. minutě Ivan Ďurač, jenž z předbrankového prostoru trefil jen gólmana. Z dálky to zkusil Lukáš Rovný, avšak Kvasil jeho přízemní střelu vystihl. Až teprve v 9. minutě přinesla boleslavská aktivita kýžený výsledek, když zaútočili Tomáš Kadeřábek a David Rudolph. První pokus se jim ještě nepovedl, ale o pár sekund později, když si prohodili role nahrávače a střelce, zaznamenal právě David Rudolph úvodní branku zápasu. Tato facka probrala hosty a Boleslav se musela bránit. Po překonání kolínské ofenzivní snahy znovu zblízka zkusil štěstí Ďurač, jenž zachytil vysoký kotouč, ale byl faulován. V následné přesilové hře se však domácím nedařilo dostávat se moc ke střelbě. Po jejím skončení ujel k Romanovi Krinwaldovi Hyšpler, jenž provětral jeho lapačku, a následně zahrozil i Stehlík. Do brejku pak ujel Tomáš Kadeřábek, jenže v rozhodující moment mu poskočil kotouč, a tak ideální čas na střelu propásl. Před odchodem do kabin to zkusil znovu a neprostřelil betony Matěje Kvasila.

Kolín se pokoušel v druhém dějství napravit špatný vstup do utkání a už za necelé dvě minuty se radovali z vyrovnání, které zařídil Lukáš Pešek. O nějaký čas později si Boleslav znovu zahrála přesilovou hru, v níž se také moc nedařilo a v momentě, kdy to už už vypadalo, že se Kolín ve čtyřech ubrání, přišla pro hosty studená sprcha, protože se trefil opět David Rudolph dvě vteřiny před návratem Hanzla na led. Hosté chtěli vyrovnaný stav zpět, a tak se snažil z dálky nahazovat Jiří Kadlec, veterán a pro tu část boleslavského hokejového publika, která zde něco pamatuje, dobře známá legenda. Avšak nebyl úspěšný. Kozli dostali ve 30. minutě šanci srovnat, když byl vyloučen Málek, ale zkazili buly a neuhlídali rozjíždějícího se Ivana Ďurače, jenž dostal puk a s nikým v závěsu překvapil prudkou, mírně přizvednutou střelou brankáře. Jiří Kadlec na to reagoval dalekonosným pokusem trefit protější růžek Krinwaldovy branky, ale o decimetr až dva minul. Martínek to zblízka zkoušel také, jenže puk odletěl po teči do ochranné sítě. Potom se puku chopil opět Ďurač, jenž od mantinelu z pravé strany vyslal nahození na Kvasila, jenž neměl situaci pod kontrolou, navíc hosté nevyčistili prostor před bránou, a tak se nabídla šance pro Milana Ficka, jenž nepříliš prudkou ranou trefil mezeru mezi levým betonem a levou tyčkou. Jiří Kadlec mladší s Jiřím Hyšplerem také ujížděli do brejku, obrana Boleslavi je však dohnala. Kozli dostali Boleslav pod tlak, ale nic nebezpečného z toho nevzniklo. A to ani při přesilovce hrané v samém závěru dějství.

Třetí třetina začala podobně jako druhá. Kolín velmi brzy opět skóroval a vrátil se do hry. O to se postaral opět Lukáš Pešek, jenž dostal skvělou přihrávku k pravé tyči, kde přehodil Krinwalda. Pro hosty v tu chvíli bylo veseleji a ve 47. minutě přišel dokonce kontaktní gól jako výsledek tlaku, který si Kolín vytvořil. Stehlík s Jakubem Semirádem, kteří hýřili velkou aktivitou, prudce vpadli do útočného pásma a druhý jmenovaný vyslal nechytatelnou střelu. A najednou se po pohodlném tříbrankovém vedení musela Boleslav bát o výsledek. Domácí celek se ale rychle oklepal a začal zodpovědněji bránit a opět efektivně útočit. David Rudolph se přesně v čase 50:00 procpal zpoza brány před Kvasila, jemuž poslal puk pod výstroj, a ten vypadl do brány. Ta však byla nejspíš ještě při objíždění branky posunutá, a tak nemohl být Rudolphovi gól znamenající hattrick uznán. Na druhé straně pak ale zase Krinwalda zachránila tyčka. V 54. minutě přišlo rozhodnutí, když se po zakázaném uvolnění Boleslavi povedlo Petrovi Zvolenskému vyhodit kotouč daleko, takže by bylo pískáno znovu, ale Milanu Fickovi se povedlo kotouč na poslední chvíli dohnat, objel bránu a přihrál do mezikruží Jakubovi Hruškovi, jenž neváhal a zamířil do horní části brankové konstrukce nad Kvasilovo rameno. Do zbytku utkání se Kolín pokoušel se stavem něco dělat a boleslavská obrana měla plno práce udržet hosty na uzdě. Bruslaři také občas zaútočili, aktivní byli zejména Mareš a Rovný. Kozli zkusili v poslední minutě hru bez brankáře a Bohumil Sladký se svou šancí neuspěl. V úniku pak výstřelem ze středního pásma bez možnosti se pořádně připravit minul prázdnou branku domácí Dominik Tregl. Skóre se tedy v hektickém závěru nezměnilo a Boleslav porazila favorita utkání 5:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): Zápas se hodnotí podruhé po sobě úplně skvěle. Kluci makali od začátku do konce. Hráli jsme s těžkým soupeřem, ale potvrdilo se, že když dodržujeme to, co máme, a dáme tomu i srdíčko, tak se dá porazit každý. Před play-off, které nás teď čeká, to byla dobrá příprava. Hráčům za předvedený výkon děkuji.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.