BK MLADA BOLESLAV
11. 12. 2021 | Vojtěch Drbohlav

Gól tři sekundy před koncem přinesl dorostu výhru a první místo v tabulce

22., sobota 11. 12. 2021
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Ve ŠKOENERGO aréně se v sobotu po obědě odehrálo přímé utkání o první místo v tabulce skupiny A Extraligy dorostu. Svěřencům trenéra Davida Vrbaty se podařilo podat kvalitní výkon a i přesto, že ve třetí třetině Sparta srovnala na 2:2, Bruslaři hráli až do konce a gólem tři sekundy před koncem základní hrací doby vybojovali tříbodové vítězství.
Ml. Boleslav: Hora – Skok, Sypecký, Vochvest (A), Hlinský, Vlasák (A), Průšek – Šachl, Hasman, Hradec (C), Dobner, Hurt, Steklý, Moyseyev, Král, Gron, Šindelář, Lisler
Sparta: Kogler – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Potoma, Novák, Fábry, Skuratov, Poláček, Křišťan, Hrubý, Žmola
Branky a nahrávky: 6. Vlasák (Král, Steklý), 13. Průšek (Král, Gron), 60. Gron (Šindelář) – 26. Šeba (Fábry, Bartoň), 57. Stepanchuk (Vašíček, Fábry). Rozhodčí: Labuta – Povová, Brož. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Komentář

Do souboje o první místo v tabulce vstoupili mnohem lépe boleslavští hráči. V úvodu zápasu byli mnohem aktivnější, Sparta naopak velmi často vyhazovala puky na zakázané uvolnění. Bruslaři se dostali do vedení v 6. minutě, když od modré čáry vystřelil Vojtěch Steklý a radoval se z gólu. Jeho spoluhráči velmi dobře stínili, takže měl Max Kogler velmi špatný výhled na puk.

V 9. minutě mohl zvýšit Vojtěch Hradec, jenže přímo proti gólmanovi minul. Na 2:0 pro Bruslaře však navýšil Jáchym Průšek. Poté viděli diváci mnoho zakázaných uvolnění, až na jednu výjimku to bylo vždy na straně sparťanů. V 18. minutě mohl jet sám na gólmana Petr Poláček, když obdržel dlouhý pas od Maxe Koglera, jenže Poláček nestihl k puku rychle dojet, což se lépe podařilo mladoboleslavskému brankáři Horovi, který jej vyrazil. Po 20 minutách tedy bylo skóre 2:0.

Do dalšího dějství nastoupili lépe Pražané. Podařilo se jim také snížit. Nejprve sice nevyužili přesilovou hru, ale nedlouho po jejím vypršení se trefil ze skrumáže před brankou David Šeba. Domácí tak vedli už jen rozdílem jedné branky.

Sparťané hráli ve druhé třetině také několik přesilových her, jenže ty se jim vůbec nedařily. Další branky v této dvacetiminutovce už nepadly, a tak ji Sparta vyhrála 1:0. V dalším průběhu hry sice měli Pražané více ze hry a několikrát nepříjemně vystřelili na boleslavskou branku, jenže několik střel bylo nepřesných.

Na začátku třetí třetiny hráli domácí přesilovou hru a byla to asi nejlépe sehraná přesilovka zápasu. Bruslaři byli prakticky celé dvě minuty v útočném pásmu a často stříleli, jenže se jim nepodařilo dostat do pozic, z nichž by zakončovali snadněji nebo brankáře Sparty výrazněji vyvedli z míry. V 51. minutě byli sparťané velmi blízko vyrovnání, když domácí nechali ujet Petra Poláčka. Ten vystřelil z pravého kruhu, jenže proti němu předvedl David Hora úspěšný zákrok lapačkou.

V závěru třetí třetiny se Spartě podařilo vyrovnat z protiútoku. Střela z hokejky Bogdana Stepanchuka propadla ve skrumáži až za Davida Horu. Hosté se tak radovali z toho, že získali šanci na bodový zisk. V dalších minutách třetí třetiny byli Bruslaři aktivní a drželi se v útočném pásmu, Sparta je však zprvu do výraznějších šancí nepouštěla. Jenže tři sekundy před koncem základní hrací doby udeřili boleslavští dorostenci, když se trefil Stanislav Gron, který svým gólem rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Mladé Boleslavi. Bruslaři tak měli velké štěstí, Sparta naopak smolně neodváží z města automobilů ani bod, ačkoliv ji od bodového zisku dělily pouhé tři sekundy.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): Z našeho pohledu určitě výborné utkání jak ze strany Sparty, tak i z té naší. Myslím si, že kluci byli odměněni tím gólem tři sekundy před koncem za tu dřinu, kterou během celého zápasu odvedli. Vrátilo se nám to a musím kluky pochválit. Hráli výborně, plnili, co měli. Výborně nám zachytal gólman, takže super

František Ptáček (HC Sparta Praha): Bylo to velice kvalitní utkání a přineslo důkaz, že se hokej hraje 60 a ne jen 40 minut. My jsme těch prvních 20 nehráli a těch dalších 40 to byl vyrovnaný zápas. Šlo jen o to, kdo s koho. A soupeř byl tři sekundy před koncem šťastnější.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.