BK MLADA BOLESLAV
6. 1. 2022 | Daniel Kubelka, Vojtěch Drbohlav

Dorost zdolal energetiky a z Karlových Varů veze výhru

23., čtvrtek 6. 1. 2022
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Boleslavští dorostenci se v rámci skupiny, v níž se hraje o umístění do play off představili na ledě Karlových Varů. Utkání s domácí Energií bylo vyrovnané, Bruslařům se však podařilo ve druhé půlce utkání soupeři odskočit o dvě branky a z lázeňského města odvézt tři body. Boleslavští tak nadále zůstávají prvním týmem tabulky.
K. Vary: Ebenstreit – Malý, René Kubíček "C", Cipko, Mähler, Postl, Smýkal – Bálek, Zahejský, Poizl, Pavelec, Šmíd, Váňa, Holejšovský, Pastor "A", Šilhan "A"
Ml. Boleslav: Forst – Vlasák "A", Richard Kubíček, Sypecký, Skok, Hlinský, Průšek, Křivánek – Gron, Hradec "C", Lisler, Steklý, Šindelář, Dobner, Hurt, Šachl, Hasman, Havránek
Branky a nahrávky: 19. Kubíček (Zahejský), 22. Holejšovský (Smýkal, Pastor) – 14. Steklý (Dobner, Šindelář), 20. Hlinský (Gron), 39. Šachl (Gron, Hlinský), 47. Hurt. Rozhodčí: Malá – Deja, Kaiser. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 23:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Komentář

Úvod utkání se nesl ve vyrovnaném, opatrném duchu. Oba týmy si nedokázali vytvořit větší šanci a brankáři neměli příliš mnoho práce. První větší vzrušení tak přišlo až ve 14. minutě a hned se měnilo skóre. Hosté po vyhraném buly oblehli domácí branku a Vojtěch Steklý po dvou neúspěšných pokusech nakonec třetí ranou Ebenstreita překonal – 0:1. Domácí mohli srovnat hned vzápětí, jenže osamocený Šmíd volejem z kruhu neuspěl. Hosté následně nevyužili početní výhodu a když přišla podobná možnost na domácí straně, energetici nezaváhali. V 19. minutě zavezl puk zprava za branku Zahejský, nahrál na modrou čáru, odkud přesným švihem srovnal skóre domácí kapitán René Kubíček – 1:1. Radost domácích ale neměla dlouhého trvání, přesně 62 sekund. Po faulu Váni hráli přesilovku opět hosté a tentokrát ji už využili, když se Adam Martin Hlinský trefil podobně jako Kubíček švihem od modré čáry – 1:2.

Obraz hry ve druhé třetině nabídl podobnou podívanou jako závěrečná pasáž úvodní dvacetiminutovky, diváci v KV Areně se tak rozhodně nenudili. Radost do jejich tváří navíc vnesl už ve 22. minutě po šikovné teči Smýkalovy rány od modré čáry Petr Holejšovský, který vyrovnal na 2:2. Hosté mohli vzápětí znovu odrovnat, při Ebenstreitovi ale stálo štěstí a puk pouze projel brankovištěm za jeho zády. O chvíli později ujeli do přečíslení dvou proti jednomu karlovarští benjamínci Bálek s Poizlem, jejich akce ke gólu nevedla, stejně jako v 28. minutě další šance domácích. V ní pálil z kruhů Poizl, odražený puk po jeho ráně ale Kubíček nedokázal uklidit do odkryté branky hostí.

Střely pak přicházely se železnou pravidelností na obou stranách, oba brankáři se ale dlouho činili. Na začátku 37. minuty putoval na trestnou lavici Pastor, kterého o minutu později napodobil Kubíček. Hosté sice výhodu dvou mužů v poli i díky skvěle chytajícímu Ebenstreitovi nevyužili, klasickou přesilovku ale v čase 38:29 díky přesné ráně Petra Šachla již ano – 2:3.

Domácí vstupovali do třetí části s jasným cílem, pokusit se minimálně vyrovnat. Blízko k němu měli v polovině 44. minuty, Pastor však netrefil Zahejského pobídku před brankou. Už za pár minut toho energetici mohli hodně litovat. V čase 46:28 po chybě domácí obrany skóroval Jan Hurt, který v souboji tváří v tvář nedal Ebenstreitovi šanci – 2:4. Energetici ve zbytku utkání nenašli recept na dobře chytajícího Forsta a s Mladou Boleslaví nakonec prohráli o dvě branky. Bruslaři tak vyhráli i pátý zápas nadstavbové skupiny.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme nenastoupili vůbec špatně. Drželi jsme se plánu, kdy jsme chtěli hrát jednoduše, co nejrychleji otáčet hru. V průběhu utkání se nám nepodařilo ubránit přesilovky soupeře, které de facto rozhodly o výsledku. Do třetí části jsme vstupovali s tím, že bychom chtěli utkání otočit, bohužel čtvrtý gól po naší chybě rozhodl.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Jsme rádi za tři body. První třetina nebyla z naší strany dobrá. Vary nás přehrávaly, zamkly nás ve třetině, my jsme ale paradoxně po dvaceti minutách vedli. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl, třetí byla lepší. Měli jsme štěstí, že se nám podařilo vstřelit čtvrtý gól, čímž jsme se uklidnili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.