BK MLADA BOLESLAV
13. 1. 2022 | Jitka Čechová

Desáté vítězství v řadě dorostencům uteklo, s Plzní prohráli 2:5

25., čtvrtek 13. 1. 2022
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – Dorostenci BK Mladá Boleslav mohli ve čtvrtečním utkání s Plzní vybojovat svou jubilejní desátou výhru v řadě, nakonec na to ale nedošlo. Hosté zápas zlomili na svou stranu ve třetím dějství a zvítězili 5:2. Za Bruslaře se ve druhé dvacetiminutovce trefili Vítek a Průšek. Středočeši nicméně nadále vedou tabulku "o pořadí v play off skupiny A" a to o šest bodů právě před Plzní a Slavií.
Ml. Boleslav: Forst – Hlinský, Křivánek, Kubíček, Halman, Skok, Průšek – Šachl, Hradec, Kristek, Steklý, Šindelář, Gron, Moyseyev, Hasman, Dobner, Vítek
Plzeň: Jansa – Jiříček, Lučan, Hromádka, Prošek, Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší, Mazanec, Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Benák, Makovec
Branky a nahrávky: 32. Vítek (Moyseyev), 33. Průšek (Hradec) – 17. Kučera (Eichler), 19. Bílek (Prošek), 33. Benák (Mazanec, Hořejší), 53. Benák (Makovec), 55. Benák (Hořejší, Jiříček). Rozhodčí: Vyštejn – Kettner, Zmeškal. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 20:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

Komentář

Úvodní třetina zápasu mezi Mladou Boleslaví a Plzní toho zpočátku mnoho nenabídla. Obě strany se jen s obtížemi prokousávaly do svých útočných pásem, skutečně výrazné šance byly k vidění jen ojediněle. De facto až po deseti minutách hry se v opravdu velké příležitosti objevil Marek Hořejší, domácí brankář Forst si ale s tímto pokusem poradil. Tou dobou už ale Západočeši začali pomalu ale jistě dominovat – až z toho byla úvodní branka utkání, kterou se po povedené kličkované blýskl Jan Kučera. Poměrně záhy pak hosté navýšili, z chumlu na brankovišti mířil přesně Jan Bílek. Závěrečná pošťuchovaná už nemohla plzeňské vedení po 20 minutách hry nijak ovlivnit.

Druhá třetina zaujala především svými 47 sekundami v polovině utkání, kdy padly hned tři branky, ovšem nepředbíhejme. Nejprve totiž Bruslaře oslabil svým faulem Šachl, čehož málem využili Jiříček s Mazancem. V obou případech měl domácí brankář Forst i značnou dávku štěstí. Ve třicáté minutě faulovali i hosté, což nabídlo velkou příležitost především Gronovi – poloodkrytou klec ale bohužel netrefil. A pak to přišlo. Nejprve se parádní střelou z kruhu prosadil Jakub Vítek. Za 31 sekund se trefili hosté, skóroval Adam Benák. A dalších 16 sekund stačilo k tomu, aby se znovu trefili Středočeši, tentokrát díky Jáchymovi Průškovi. Po druhé třetině byl stav na časomíře 2:3.

I proto třetí část voněla příslibem všeho možného – obzvlášť když Plzeňští hned v její druhé minutě faulovali. Jenže veškeré snahy Středočechů vycházely naprázdno, ba co víc, domácí se začali tak trochu trápit. Moyseyev se prohnal útočným pásmem jako uragán, zakončit ale nedokázal. A když Západočeši přežili další oslabení, začali úřadovat sami. Přesněji řečeno jeden jejich hráč – Adam Benák totiž přidal další dva plzeňské góly, čímž jednak završil svůj hattrick a jedna rozhodl o vítězství svého týmu 5:2.

Ohlasy trenérů

David Vrbata, BK Mladá Boleslav: Plzeň byla tentokrát lepší, od začátku si šla za vítězstvím víc. My jsme zápas sice odmakali, bohužel to ale nestačilo a nezbývá než soupeři pogratulovat. A že jsme měli mezery v sestavě? Na to se nechci vymlouvat. Jsme rádi, že několik kluků dostalo šanci v juniorce, alespoň jsme dostali do hry kluky, které jsme třeba doteď až tolik nehráli. Jsme za to rádi, za obojí. Teď je třeba se z tohohle zápasu hlavně poučit.

Petr Kořínek, HC Škoda Plzeň: Bylo to oboustranně kvalitní utkání. Viděli jsme hodně nasazení, bojovnosti a bruslení. Na dorostenecký hokej to byl velmi dobrý zápas, velmi vyrovnaný. Myslím, že jsme byli hladovější, a že jsme zaslouženě vyhráli. Kluci to odmakali a ve třetí třetině se nám to podařilo zlomit. Kéž by bylo takových zápasů co nejvíc.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.