BK MLADA BOLESLAV
15. 1. 2022 | Tomáš Taybner

Dorostenci padli v derby s Libercem po prodloužení

26., sobota 15. 1. 2022
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Čtvrté regionální derby této sezóny hostila 15. ledna ŠKOENERGO Aréna. Domácí vstupovali do zápasu po čtvrteční prohře se snahou znovu se vrátit na vítěznou vlnu, zatímco Liberec chtěl po dvou vyhraných zápasech za sebou přidat třetí. V první periodě hosté využili tři přesilovky a vedli. Boleslavští na startu třetí periody srovnali stav a utkání za stavu 4:4 dospělo do prodloužení, kde individuální akcí rozhodl Vojtěch Hois, takže i čtvrté derby letošní sezóny patřilo hostujícímu týmu.
Ml. Boleslav: Vystrčil (od 10. Forst) – Skok, Hlinský "A", Halman, Šilhavý, Kubíček, Průšek J. – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec "C", Kristek, Steklý, Moyseyev, Vítek "A", Šindelář, Lisler
Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek P., Macháček, Ficenc – Kučera, Hrabčák, Fiala "A", Hois "A", Vološín, Shpilka, Jansa, Janata "C", Prokůpek, Hájek
Branky a nahrávky: 3. Hradec, 23. Moyseyev (Vítek, Lisler), 29. Vítek (Hradec), 41. Šilhavý (Vítek) – 5. Shpilka (Janata, Hois), 8. Ehrenberger (Hájek), 10. Hrabčák (Fiala), 27. Průšek (Jansa), 62. Hois (Janata). Rozhodčí: Šmika – Karda, Horažďovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 28:23. Průběh utkání: 1:0,1:3,2:3,2:4,4:4,4:5.

Komentář

Bruslaři na vstupovali do utkání jako vedoucí celek skupiny A a chystali se v derby uspět. Hned ve 2. minutě si kotouč ke střele připravoval Steklý, jenže Ficenc ho odzbrojil. Bruslaři však pokračovali ve hře v útočném pásmu a jakmile jej opustili, tak se za modrou čarou chopil kotouče Vojtěch Hradec. Domácí forvard si dojel až na levý kruh, odkud střelou na lapačku Hambálka otevřel skóre. Pak byl vyloučen Šachl a Liberečtí si zkusili první přesilovku. Krátkou kombinace Hoise s Janatou vyústila ve střelu Janaty, kterou z mezikruží dorazil do branky Vasyl Shpilka. V 8. minutě putoval na trestnou lavici podruhé Šachl. Liberečtí se tentokrát dočkali už po 30 sekundách, když v brance skončilo tečované nahození Jakuba Ehrenbergera. Zkraje 10. minuty domácí dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě a Tygři dokázali další početní převahu zúročit už za 6 sekund. Hned po vhazování střílel Fiala a po zákroku Vystrčila puk do branky dorazil. Domácí gólman bezprostředně poté vystřídal a pustil do branky Forsta, navíc si trenéři vzali oddechový čas, aby svoje svěřence uklidnili. Mladá Boleslav mohla snížit v přesilové hře, když byl vyloučen střelec třetí branky Hrabčák, jenže se jim nepodařilo přinutit Hambálka k zákroku. Žádná další šance už k vidění nebyla, takže hosté odešli do šaten šťastnější.

Po změně stran Bruslaři přidali a hned po startu druhé periody se na pravém kruhu ke střele z otočky dostal Lisler, jenže těsně minul. Nicméně přišel také faul Tygrů, pro který na trestnou lavici putoval Hois. Domácím se v přesilovce podařilo po rychlé kombinaci dostat do šance Nikitu Moyseyeva, jenž si z levé strany najel do mezikruží, odkud trefil mezírku mezi betony Hambálka. Liberečtí pak také měli svoji přesilovku, ale svoji mimořádnou produkci z první periody nepotvrdili. Ve 27. minutě vyhrál Jansa souboj o vyhozený kotouč a nahodil kotouč na Forsta. K dorážce se poté dostal Pavel Průšek, který dopravil puk do branky. Bruslařům se už za minutu podařilo odpovědět. Hradec byl za brankou faulován, ale v pádu dokázal přihrát puk do mezikruží na Jakuba Vítka. Ten se opřel do kotouče a přes brankáře i bránící hráče jej uklidil do branky. Ve 35. minutě Forst zneškodnil střelu Jansy z pravé strany i následné dorážky dalších hostujících útočníků. Na druhé straně byl zase Hradcův pokus z levé strany ztečovaný mimo a tak druhá třetina skončila za stavu 3:4 z pohledu Bruslařů.

Hned po startu třetího dějství se Boleslavi podařilo vyrovnat, když od modré čáry střílel Rostislav Šilhavý a kotouč po odrazu od jednoho z hostujících hráčů skončil v síti. Na druhé straně si Forst poradil se střelou Janaty z kruhu. Bruslaři mohli přidat další gól v přesilovce, avšak Hambálka nijak neohrozili. Hostující brankář musel zasahovat až proti střele Šachla z mezikruží, kterou zvládl udržet ve výstroji. Liberečtí si také zkusili hru v početní převaze. Jakubcova nabídka od mantinelu však naštěstí pro domácí minula Shpilkovu hůl a další šanci už Liberec neměl. V 57. minutě se chystal z mezikruží střílet Hradec, jenže v poslední chvíli ho od puku odstavil Ehrenberger. Zbytek třetí části už se odehrál především podél mantinelů a následovalo prodloužení.

Bruslaři se po úvodním vhazování získali kotouč, ale k ohrožení hostující klece se už nedostali. Naopak Liberečtí se po uzmutí puku nijak neostýchali a skórovali hned z první šance nastaveného času. Janatovu přihrávku převzal ve středním pásmu Vojtěch Hois, jenž se zbavil domácího obránce a svou akci zakončil dlouhou forhendovou kličkou, po které zasunul puk za betonem Forsta až do branky.



Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: Bojovný výkon z naší strany, jsme za bod rádi, protože Liberec hrál dobře. Po našich individuálních chybách se Liberec dostal do přesilovek, kde dal góly. V prodloužení při rozhodujícím gólu jsme tu situaci špatně vyřešili. Klukům však patří dík za to, že se za stavu 1:3 nevzdali a bojovností se vrátili do zápasu. Chyběli nám někteří hráči, ale na to se nemůžeme vymlouvat.

Milan Plodek, Bílí Tygři Liberec: Z pohledu hry i výsledku se to hodnotí dobře. Soupeř byl silný a zápasy s ním jsou vždy kvalitní. Dali jsme hezké góly a využili přesilovky, což je pozitivní. Od druhé třetiny domácí přidali, zvýšili tempo a měli jsme chvílemi problémy. Dobrý zápas a pro nás super příprava na play-off.


Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.