BK MLADA BOLESLAV
27. 1. 2022 | Lukáš Chuchválek

Urputný zápas se Slavií dorostenci zvládli

29., čtvrtek 27. 1. 2022
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – V 11. kole skupiny o pořadí v play-off narazila Boleslav na domácím ledě na pražskou Slavii, s níž změřila síly po vynucené pauze z důvodu karantény. V první třetině mladí Bruslaři otevřeli skóre zásluhou Hlinského, pak sice na úvod druhé třetiny Švec srovnal, ale po sérii vyloučených měla pak Boleslav už zápas pod kontrolou, když ještě ve druhé dvacetiminutovce navýšili Vlasák a Šachl. Na konci, kdy čelili drtivému tlaku soupeře, pečetil výhru trefou do prázdné branky Šindelář. Slavii tak v této skupině poráží Boleslav už potřetí a upevňuje si první pozici.
Ml. Boleslav: Hora – Skok, Sypecký, Hlinský, Kubíček, Vlasák (A), Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec (C), Hurt, Steklý, Král, Vítek (A), Gron, Šindelář, Lisler
Slavia: Vavřena – Karas, Kříženecký, Málek (A), Hubinka, Švec (A), Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Tomas (C), Němeček
Branky a nahrávky: 17. Hlinský (Vítek), 35. Vlasák (Šachl, Gron), 37. Šachl (Šindelář, Kubíček), 60. Šindelář (Hradec) – 21. Švec (Tomas, Chludil). Rozhodčí: Žižka – Hradil S., Hlinka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Komentář

Hned v první minutě přijel Hurt s pukem na levý kruh, odkud nahrával najíždějícímu Hradci s úmyslem zařídit brzký gól, ale nebylo jim přáno. Po nich následující formace rovněž neuspěla a nebyla trefena odkrytá branka. Bruslaři zaměstnali brankáře Vavřenu i jeho obranu i v dalších momentech, zatímco nepouštěli Slavii před Davida Horu. Nakonec se ale Slavie přece rozjela, ale směrem dopředu to drhlo. Velkou šanci propásl Patrik Němeček, k němuž se dobře odrazil puk, ale v mezikruží se tak zamotal, že nevystřelil. Lépe si počínal Kříženecký, jenž však narazil na připraveného Horu. Pak zase útočili domácí, zprvu ne příliš úspěšně. Zblízka se ale prosadil u levé tyče Adam Martin Hlinský, jenž v 17. minutě otevřel skóre. Následovala tříminutová marná snaha Slavie o vyrovnání, jež byla tímto gólem probuzena k dosud nebývalé střelecké aktivitě.

Jenže co se Slavii nepovedlo na konci první třetiny, to se povedlo hned po nástupu na led v té druhé. Za pouhých 14 sekund totiž domácí šokoval obránce Slavie Martin Švec, jenž udeřil od modré a puk doletěl až do sítě. Boleslav byla z tohoto vývoje malinko otřesená a vůbec se nějakou dobu nedařilo navázat na hru z prvních dvaceti minut, navíc se začalo vylučovat. V této fázi se už domácí vzpamatovali a zodpovědně oslabení ubránili. V plném počtu se pak hrál hokej nahoru dolů a dlouho trval vyrovnaný stav 1:1. Avšak s koncem třetího oslabení Boleslavi domácí celek v 35. minutě zatnul drápy a Šachl zprava vystřelil na Vavřenu, jenž neudržel kotouč a pro dorážku si přijel Adam Vlasák, jenž nedal brankáři šanci. Boleslav opět vedla a byl jí plný led, zatímco Tomas marně čekal ve středním pásmu, zda k němu nedoletí puk, aby mohl ujet do brejku, avšak Boleslav o něm věděla. A v 37. minutě znovu udeřila, když se Šindelářovi povedlo zavézt kotouč do útoku, kde měl mnoho prostoru na čekání, až přijedou spoluhráči, a nabídl puk Petru Šachlovi, jenž na nic nečekal a prudkou dalekonosnou ránou, která se nedala chytit, vymetl pavučiny Vavřenovy brány.

Poslední dějství bylo ve znamení boje, neboť pro Slavii nebylo stažení dvojbrankového manka nedostižným cílem. Jenže naráželi na připravenou Mladou Boleslav, která před Horou čistila prostor a spoluhráči mu pomohli i v těžkých chvílích, kdy Slavia vyrobila závar před jeho brankou, pokud on nedostal kotouč pod kontrolou. Tlak vyvíjely nepřetržitě všechny tři slávistické lajny a David Hora se měl co ohánět, až to nakonec ve výsledku otočilo vývoj počtu střel na bránu ve prospěch Slavie, třebaže Boleslav soupeře v prvních dvou třetinách přestřílela. V neprospěch pražského celku hovořilo i to, že nedokázali využívat momenty šťastných odrazů a zmatků v brankovišti, kdy zela poloprázdná brána. Trenér domácích v polovině třetiny tedy raději stáhl hráče na střídačku využitím oddechového času, aby se uklidnili a nadechli. A vyplatilo se, neboť domácí dokázali na čas držet hráče Slavie dál od své brány. Hosté se s krátícím se časem rozhodli, že zkusí hru v šesti, a v čase 56:40 Vavřena upaloval na střídačku. Boleslav v této době přečkala několik pekelných momentů, kdy se puk ve zhuštěném prostoru po ranách hostí odrážel jak kuličky. Po oddechovém času pro hosty se ukázalo být řešením vytěsnit soupeře ze třetiny a pokusit se dostat puk do prázdné branky. Po pár nezdařených pokusech se to povedlo až půl minuty před koncem Davidu Šindelářovi. Boleslav tedy ve skupině o pořadí v play-off porazila Slavii i potřetí.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Byl to pro nás těžký zápas, protože jsme minulý týden nehráli. Byli jsme v karanténě. Kluci to odmakali, byl to dobrý zápas z obou stran, kvalitní, hodně nahoru a dolů. Nás podržel gólman, posledních deset minut jsme tam měli závary, ale kluci to zvládli a patří jim za to velký dík. Máme tři body.

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Přijeli jsme s okleštěnou sestavou, ještě dnes a včera nám odpadli další dva hráči. Klukům nemám moc co vytknout, vyhořeli jsme jen na střelecké potenci. V první třetině jsme se sžívali s nastaveným tempem hry, ale z naší strany to bylo celkem fajn. Druhý gól jsme dostali po chybě, která by se nám neměla stávat. Třetí gól sehrála Boleslav výborně. A za třetí třetinu si myslím, nechci říct, že jsme si ho zasloužili, ale prostě jsme gól nedali. I tak musím kluky pochválit, protože jsme de-facto Boleslav nepustili ze třetiny a čtvrtý gól do prázdné už vůbec nic neřešil. My jsme prostě klukům řekli, že buď dostaneme tři, nebo je zkusíme dát. A myslím si, že ta třetí třetina ukázala, že ti kluci mají charakter.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.