BK MLADA BOLESLAV
5. 2. 2022 | Tomáš Taybner

Dorostenci udolali Spartu po nájezdech, rozhodl Šindelář

32., sobota 5. 2. 2022
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Dorostence čekal v sobotu silný soupeř a zároveň tabulkový soupeř - Sparta Praha. První rána kapitána Hradce dostala Bruslaře do vedení, jenže Pražané dokázali ještě v první periodě zvrátit stav na svoji stranu. Po vyrovnání z hole Hlinského dospělo utkání do nájezdů, které parádní fintou rozhodl Šindelář. Dorostenci už ve čtvrtek vyrazí do Plzně, kde se utkají s vedoucí Škodovkou.
Ml. Boleslav: Hora (Vystrčil) – Skok, Sypecký "A", Křivánek, Hlinský, Kubíček, Průšek – Šachl, Dobner, Hasman, Hradec "C", Kristek, Steklý, Vítek, Vítek "A", Gron, Šindelář, Lisler
Sparta: Přikryl (od 32. – 34. Tvrzník) – Mack, Marton, Šeba, Bartoň "C", Byakov, Vrabec, Janský – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Potoma, Jakab, Žemlička, Novák "A", Fábry, Skuratov
Branky a nahrávky: 5. Hradec (Gron), 23. Hlinský (Dobner, Vítek), rozh. náj. Šindelář – 6. Šeba, 19. Vašíček (Fábry). Rozhodčí: Vyštejn – Beneš, Povová. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Komentář

Už od úvodního hvizdu byl ve ŠKOENERGO aréně k vidění svižný hokej s velkým množstvím osobních soubojů. Už v první minutě se snažil v pádu zakončit Janský, kterému nakonec kotouč z hole sjel. Na druhé straně zase Gron z otočky marně hledal své spoluhráče, když jim adresoval touš do mezikruží. Ve 4. minutě vyrazil do úniku Stepanchuk, jenže však na Horu nevyzrál. Stejný hráč pak putoval na trestnou lavici, odkud sledoval střelu Hlinského, která ještě skončila mimo branku. V čase 4:31 se k dorážce Gronova pokusu dostal Vojtěch Hradec a Bruslaři vedli. Spartě k vyrovnání stačilo jen 33 sekund, neboť se David Šeba po překročení modré čáry rozhodl vystřelit a svým nenápadným pokusem Horu překvapil - 1:1. Poté zase hrozili Bruslaři, ale gól ze svých šancí nevytěžili. Střelu Skoka zablokoval Vrabec a Šindelářův projektil schovaný za obránce Bartoně si Přikryl pohlídal. Na druhé straně zastavila branková konstrukce pokus Byakova od modré čáry. Ačkoliv byly nadále k vidění další útočné akce, střely na branku nepřibývaly. To se změnilo v 19. minutě při přečíslení, během kterého Fábry sice spadl, přesto však dokázal dostat kotouč na hůl Martina Vašíčka, jenž se trefil pravé tyči. Sparta si tak do kabin odnesla jednogólový náskok.

Na startu druhé části vypadali domácí hráči. Po vyrovnání toužil Steklý, jenže ani nadvakrát se mu přes hostující hokejky nepodařilo zakončit. Ve 23. minutě vyslal Adam Martin Hlinský z pravé strany střelu, která skončila v síti za překvapeným Přikrylem a bylo vyrovnáno. Na druhé straně se snažil odpovědět Skuratov, jenž si z levé strany najel před Horu a chystal se zakončit. Naštěstí pro domácí mužstvo ho těsně před zakončením dokázal odzbrojit Sypecký. Po přerušení hry ve 32. minutě vyrazil Přikryl na střídačku kvůli problému s přetrženým řemínkem u svého betonu a do hry musel Tvrzník. Sparťanská dvojka se však v brance ohřála jen dvě minutky a bez nutnosti zasahovat. To Přikryl po svém návratu musel ihned likvidovat nahození Skoka od modré čáry, později také pokus Hradce, jenž od Lislera dostal přesný pas do slotu. O minutku později ještě dokázal zastavit nájezd Steklého z levé strany.

Bruslaři načali třetí dějství v přesilové hře, jenže se k ohrožení Přikryla vůbec nedostali. Ten musel zasahovat až při hře v rovnovážném počtu, kdy nejprve vyrazil střelu Vítka, poté i dorážku Hradce z otočky. Ve 46. minutě Lisler našel na kruhu Hradce, do jehož pokusu se obětavě položil Jakab. Na druhé straně hrozil po levé straně Novák, kterého Skok dokázal čistě odstavit od puku. Přikryl zase na opačné straně kluziště vyrazil střelu Steklého svoji maskou. O pár minut později sebral Gron puk rozehrávajícímu Přikrylovi a hledal před brankou Šachla, jemuž však puk přeskočil hůl. V 53. minutě proskákal kotouč brankovištěm Sparty po dorážce Dobnera. Šance na rozhodnutí přišla dvě minuty před koncem třetí části, kdy fauloval Vrabec a Bruslaři měli k dispozici přesilovku, načež si domácí lodivod vyžádal oddechový čas. Nejprve nabídku Hlinského tečoval mimo Vítek, poté Přikryl vyrazil Skokův příklep. Základní hrací doba nerozhodla a šlo se do prodloužení.

Nastavený čas začali s pukem na hokejce Bruslaři a do šance se dostal Hlinský, kterého našel hezkou žabičkou Hradec. Domácí jedenáctka však byla příliš blízko k brankáři, takže nebylo kudy puk do sítě dostat. Čas plynul a zdálo se, že se už nic nestane, jenže pak přišla poslední minuta. Jako první zahrozil Odehnal, jehož střelu z vrcholku kruhů Hora vyrazil, po střele Fábryho zase zvonila pravá tyčka. Ani tyto momenty gól nepřinesly a na řadu přišla dovednostní soutěž - nájezdy.

Jako první se k puku postavil Novák, který po dlouhé forhendovou kličce překonal Horu. Na druhé straně ve druhé sérii vyrovnal Dobner, jenž naopak předvedl precizní blafák do bekhendu. V páté sérii Odehnalovi před zakončením poskočil kotouč a s odpovědí přispěchal David Šindelář. Mladoboleslavský útočník předvedl fintu á la Peter Forsberg, která zařídila Bruslařům bonusový bod.

Ohlasy trenérů

David Vrbata, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi, že jsme dnešní zápas dotáhli do vítězného konce. Myslím, že jsme byli lepším týmem a měli spoustu šancí, které jsme neproměnili, takže to je asi jediná kaňka na tomto zápase. Jinak kluci hráli výborně, odmakali to po ofenzivní i defenzivní stránce a jsme za dva body rádi.

František Ptáček, HC Sparta Praha: Výborný zápas, tempo, souboje, hrálo se nahoru a dolů. Objevovaly se tam věci, které chtějí vidět všichni, jako třeba důraz, tlak do brány, střely. Samozřejmě bych si to představoval ještě lepší, ale je to zase krok dopředu. Je vidět, že se kluci během sezóny někam posunuli. V závěru jsme pak byli horší v dovednostní soutěži.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.