BK MLADA BOLESLAV
10. 3. 2022 | Tomáš Taybner

Junioři porazili Kometu 4:2 a nadále vedou skupinu C

47., čtvrtek 10. 3. 2022
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
M. l. B o l. – Po jednom týdnu se Bruslaři opět vydali do Brna, kde se počtvrté v nadstavbě potkali s místní Kometou. První góly byly k vidění ve druhé periodě, a to dva na každé straně. Na startu třetího dějství dostal Bruslaře do vedení Simon, na něhož v 51. minutě navázal Křepelka. Mladoboleslavští junioři tak berou tři body a už se připravují na sobotní zápas v Jihlavě. Start utkání v CZ LOKO Aréně je naplánován na 12:30.
Kometa Brno: Schnattinger (Petržilka) – Řehák, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček "C", Svoboda, Němec – Horký, Bartes, Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý, Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Král) – Moravec, Křepelka, Hrouda, Rajgl, Jasečko – Simon, Závora "C", Polák, Brouček, Půček, Broš, Vlasák, Hruška, Václavík, Hamršmíd, Vyroubal, Plíšek.
Branky a nahrávky: 23. Sedláček (Malý), 31. Šalé (Malý, Sedláček) – 21. Polák (Simon), 40. Půček (Rajgl, Křepelka), 45. Simon (Plíšek, Brouček), 51. Křepelka (Brouček). Rozhodčí: Maršálek, Šudoma – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 19:47. Průběh utkání: 0:1,2:1,2:4.

Komentář

Středočeši přijeli do Brna jako vedoucí celek skupiny C a chtěli v této pozici také odjíždět. První krůček k vítězství chtěl učinit Václavík, který se snažil dorazit puk do branky poté, co Schnattinger jen vyrazil střelu od pravého mantinelu. Domácí brankář o pár minut později zlikvidoval střelu Závory z pravého kruhu, která směřovala na bližší tyč. Na druhé straně ve 12. minutě hrozil Šalé, jenž se od mantinelu proháčkoval až před Stuchlíka, avšak branku následně minul. V 15. minutě Brouček v mezikruží tečoval střelu Jasečka a moc nechybělo, aby puk skončil v brance u levé tyčky. Bruslaře poté podržel Stuchlík, kterého chtěl překonat Ivo Sedláček a dorážkou také Malý, jenže hostující brankář dokázal kotouč udržet ve své moci.

Po startu druhého dějství už začaly padat také góly. V čase 20:50 našel Simon stříleným pasem Vojtěcha Poláka, který se dobře zorientoval v předbrankovém prostoru, odkud puk nasměroval do sítě. Kometa chtěla rychle odpovědět a mohla tak učinit už o minutku později, jenže Bartes po pasu Harmima zpoza branky minul hostující klec. Vyrovnání tak přišlo "až" v čase 22:34, když Sedláčkovu nabídku do branky Bruslařů uklidil Jakub Malý. Bruslaři si mohli vzít vedení zpět ve 29. minutě, když Půček přenechal puk Jasečkovi, jehož ránu Schnattinger vytáhl až do ochranné sítě. Nicméně to byli domácí, kteří odskočili ve skóre. Na startu druhé poloviny utkání v čase 30:01 se Eduard Šalé dokázal dostat přes obránce Bruslařů a bekhendem překonal Stuchlíka. Středočeši mohli srovnat ve 33. minutě, když se Brouček tlačil do zakončení z levé strany, avšak Schnattinger ho dokázal vychytat. Do kabin se přeci jen šlo za smírného stavu 2:2. To, když Jan Půček přesně tečoval ránu Rajgla od modré čáry.

Ve 42. minutě na trestnou lavici putoval Harmim, ale přesto se hosté dostali do první vážnější šance třetí dvacetiminutovky. Šalé vyslal na zteč Malého, jenž zakončil jen do Stuchlíkova betonu. Následně za katr usedl také Boltvan a Kometa se musela bránit ve třech. Po přihrávce Půčka zela před Polákem prázdná brána, jenže hostující střelec nabídnutou šanci nevyužil. Nemusel však dlouho smutnit, neboť Michal Simon se dokázal prosadit střelou z osy hřiště a Bruslaři odskočili do trháku. V 51. minutě Schnattinger zastavil zakončení a dorážku Broučka, bekhendový pokus Karla Křepelky už však chytit nedokázal. Další přečíslení Bruslařů pak Křepelka zakončil mimo, ale Bruslaře už to mrzet nemuselo. To ani poté, co Kometa zkusila hru v šesti bez brankáře. Středočeši v Brně vyhráli díky úspěšné třetí třetiny 4:2 a postup do vyřazovací fáze už je s největší pravděpodobností nemine.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla, HC Kometa Brno: Pro nás to dnes bylo kruté. Utkání bylo velice podobné tomu, co jsme odehráli v Boleslavi. V oslabení jsme měli velkou šanci, kterou jsme vyřešili tak špatně, že jsme nakonec dostali gól, který ve výsledku rozhodl. Nemyslím si, že bychom byli horším týmem, ale i takový je někdy hokej.

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Jsme moc rádi, že jsme dnešní zápas zvládli. Po dlouhé době jsme měli trochu pozměněnou sestavu, taky proto musím klukům za dnešní výkon poděkovat. Všichni dnes makali a vítězství si zasloužili, myslím si, že jsme po většinu utkání byli lepším týmem.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.