BK MLADA BOLESLAV
26. 2. 2022 Tomáš Taybner

V předkole B-tým neuspěl proti Velkým Popovicím a skončila mu sezóna

PK2, sobota 26. 2. 2022
Ml. Boleslav - V. Popovice MBL - VPO
M l. B o l. – Předkolo play-off odehrál v tomto týdnu B-tým Bruslařského klubu proti Slavoji Velké Popovice. Sérii hranou na dva vítězné zápasy zahájili venku, kde nestačili na soupeře 3:4 po dobrém a tvrdém výkonu. Doma museli vyhrát, aby sérii vrátili na neděli zase ven a nezačali špatně, neboť Lukáš Rovný otevřel skóre. Na konci druhé třetiny držel B-tým vedení 4:3, avšak v posledním dějství domácí celek zradila koncovka, což soupeř potrestal a otočil stav utkání. B-týmu tedy končí sezóna a dál postupují Velké Popovice.
Ml. Boleslav: Krinwald – Málek, Kadeřábek J., Bartoš, Vondrlík "A", Zvolenský, Dinga, Kaulfus – Rudolph, Kadeřábek T. "C", Hochman, Mareš "A", Tregl, Ficek, Ďurač, Hruška, Rovný, Moucha
V. Popovice: Lorenc – Mocek, Krejčí, Mareček T., Stejskal, Nejedlý, Zilcher – Žoha "A", Vacek, Maňas, Formánek, Dulovec, Rejna "C", Bícha, Culka "A", Kukačka, Cikánek, Synáč, Mareček A., Freisler, Voska
Branky a nahrávky: 7. Rovný (Kadeřábek T., Kadeřábek J.), 22. Moucha (Kadeřábek T.), 35. Bartoš (Ďurač), 38. Rovný (Zvolenský) – 11. Bícha, 18. Mareček (Mocek), 36. Mocek (Kukačka), 47. Vacek, 55. Bícha, 59. Mocek, 60. Bícha. Rozhodčí: Kubeš — Balák, Zahradníček. Vyloučení: 5:5, navíc Vondrlík (MBL) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:7.

Komentář

Počáteční oťukávaná, kdy byli na puku více hosté, postrádala nějakou významnější střelbu, ale v 7. minutě se prosadil Lukáš Rovný, jenž zakončil do volného prostoru u levé tyčky. Bruslaři sice rychle nabyli, ale také rychle pozbyli. Vzápětí po střelení úvodního gólu šli do čtyř, a přestože se v početní nevýhodě ubránili, nepohlídali si poté Mikuláše Bíchu, jenž vyrovnal. Domácí tým odpověděl tlakem na brankáře Lorence, který však nevedl ke skórování, a tak po chvíli přebral iniciativu Slavoj, jehož útoky byly postupem času čím dál nebezpečnější. Roman Krinwald svůj celek výborně podržel několika skvělými zákroky, jenže na přesilovkovou střelu Davida Mocka, kterou tečoval do brány Aleš Mareček, už byl krátký. Boleslav byla chvíli otřesená, ale Krinwald další šance Popovic, jež vznikly do odchodu do kabin, už nepustil.

Se startem druhého dějství přišla na led jiná Boleslav a hned se pustila do soupeře. Záhy se B-tým radoval z vyrovnání, jež zařídil po nahození od Tomáše Kadeřábka výbornou tečí Lukáš Moucha. Pak hráli svou první přesilovku, během níž příliš nedokázali Lorencovu branku ohrozit, a i po jejím skončení byly k vidění spíše jen souboje a nepřesnosti na obou stranách s častými přerušeními. Ve 31. minutě se však Tomáš Lorenc pořádně zapotil při závaru, v kterém mu doráželi puk nakonec neúspěšně Tomáš Kadeřádek, Rudolph a Zvolenský. Na opačné straně vzápětí zvonila tyč Krinwaldovy branky po výstřelu Kryštofa Vosky. Důraz museli domácí uplatnit při dalším oslabení, a to s sebou neslo i vypjaté momenty. Ty odnesl za píchnutí holí pětiminutovým trestem plus do konce utkání Vondrlík a hostům se nabídla velká příležitost, s kterou však naložili prachbídně díky zbytečným vylučováním, a změnila se v pořádnou divočinu. Ve hře ve čtyřech byla lepší Boleslav a Libor Bartoš vyslal plachtící střelu, jež doplula až pod víko překvapeného Lorence. Od modré čáry ale podobnou trefou Velkopopovičtí zase srovnali zásluhou Davida Mocka. Když byli hosté vyloučeni podruhé, napřáhl se Petr Zvolenský k pořádné střele, kterou do sítě usměrnil další přesnou tečí Lukáš Rovný. Domácí celek si tedy vybudoval jednogólové vedení a odcházelo se do kabin za stavu 4:3.

Po návratu se Boleslav pustila do velké ofenzivy, kdy Lorence nijak nešetřili, a ten byl nucen předvádět jeden zázračný zákrok za druhým. Neuspěli Rudolph, Tomáš Kadeřábek, Hruška ani Tregl, kteří mnohokrát mířili do odkryté klece, ale Lorenc se vždy dokázal přemístit na poslední chvíli na to správné místo a se štěstím držel hosty nad vodou. Velkou šanci na hattrick měl Lukáš Rovný, jemuž nevyšel blafák, ale ani tentokrát se nezadařilo, jako by se Bruslařům rozladila mířidla. A to soupeř ve 47. minutě potrestal, když srovnal Martin Vacek nechytatelnou ránou z pravého kruhu na 4:4. Poté byl najednou plný led naopak hostů a Krinwald se též měl co ohánět. Na přesilovkovou dorážku Mikuláše Bíchy už ale také nestačil. S Bruslaři to vypadalo špatně a do konce zápasu zbývalo pět minut. Další obrat se však už nezdařil a Boleslavští začali hrát v této situaci, kdy přišly i sporné verdikty sudích v jejich neprospěch, vabank. Při přesilovce na posledních asi 80 vteřin odvolali brankáře, jenže ztráceli puky po vhazování a byly z toho dva góly do prázdné brány. O ty se postarali David Mocek a Mikuláš Bícha, který zatloukl poslední hřebík a zároveň završil svůj hattrick. Pro Bruslaře tato sezóna tímto skončila.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav B): V první řadě musím pogratulovat soupeři. Velké Popovice jsou kvalitní soupeř, šli jsme do této série s velkým respektem a ukázalo se, že dokážeme hrát opravdu s každým. To jsme si už dokázali v základní části na konci. Klukům chci poděkovat za nasazení a za obětavost, co ukázali v obou zápasech. Je velká škoda, že jsme se nemohli vrátit do Velkých Popovic. Určitě bychom si zasloužili tu sérii takto zdramatizovat. Klukům děkuji za sezónu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.