BK MLADA BOLESLAV
20. 3. 2022 | Vojtěch Drbohlav

Dorost proti Spartě prohrál, v pondělí bude odvracet konec sezóny

ČF3, neděle 20. 3. 2022
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a – Bruslařům se v neděli proti Spartě nedařilo. Domácí díky třem rychle vstřeleným gólům ve druhé třetině vedli o tři branky a během hry šest na čtyři v závěru zápasu zvýšili ještě na 4:0. Boleslavští sice v posledních minutách skóre korigovali na 4:1, na jejich prohře to však nic nezměnilo. V pondělí čeká dorost rozhodující klání. Pokud v Praze zvítězí, vrátí se série k poslednímu zápasu do Mladé Boleslavi. V opačném případě by Středočechům skončila sezóna.
Sparta: Hrabal – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Netušil, Žmola, Křišťan
Ml. Boleslav: Hora - Skok, Sypecký, Vochvest, Hlinský, Vlasák (A), Průšek – Šachl, Hasman, Hradec (C), Dobner, Steklý, Moyseyev, Král, Vítek (A), Gron, Šindelář, Lisler
Branky a nahrávky: 21. Vašíček (Fábry, Port), 23. Novák (Poláček, Křišťan), 23. Fábry (TS), 56. Vašíček – 58. Gron (Vochvest, Moyseyev). Rozhodčí: Kostourek – Beneš, Kučera. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 131. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Komentář

Sparta do utkání proti Mladé Boleslavi vstoupila lépe a již od začátku první třetiny si vytvářela šance. I přes několik vyložených šancí sparťanů se však Bruslaři velmi dobře bránili a mnoho puků směřujících na bránu pochytal brankář David Hora. První dějství tak nepřineslo žádnou branku.

Po 34 sekundách odehraných ve druhé třetině se však Sparta prosadila na 1:0, když se z mezikruží trefil Martin Vašíček. Po necelých dvou minutách bylo ale pro Středočechy ještě hůře, Pražané totiž navýšili na 2:0. Domácím se nepovedla rozehrávka, čehož využil Lukáš Novák. O několik sekund později bylo navíc ještě hůř pro Bruslaře. Další gĺ totiž přidal Andrej Fábry Ve 24. minutě se do samostatného úniku dostal Stanislav Gron, jeho příležitost však zmařil brankář domácích. Boleslavští měli ve druhém dějství i další šance, hráli také přesilovky, jenže v nich se rovněž nedařilo prosadit.

Na začátku třetí třetiny vedla Sparta o tři branky a pro Bruslaře, kteří byli před začátkem této série v lepším tabulkovém postavení, a tudíž mohli být považováni za favority, bylo ještě reálné s výsledkem utkání něco udělat. V 56. minutě ale Pražané zvýšili na 4:0. Bruslaři totiž měli přesilovku a ještě odvolali brankáři, zkusili tak hru šest na čtyři. Ta však nevyšla a puk, který vyhodil z obranného pásma Martin Vašíček, skončil v prázdné mladoboleslavské bráně.

Bruslaři bojovali až do konce a za svou snahu si vysloužili alespoň snížení na 4:1. V 58. minutě vstřelil jediný gól Středočechů v utkání Stanislav Gron. Boleslavským dorostencům se tak nepodařilo proti pražské Spartě v rámci třetího utkání série uspět. Už v pondělí se proti stejnému soupeří postaví znovu. Budou odvracet konec sezóny. Pokud by totiž v pondělí Sparta vyhrála, postoupila by do semifinále. Pokud by naopak uspěli Bruslaři, odehrálo by se rozhodující páté utkání v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Sparta Praha): Z vítězství máme velkou radost. Utkání pro nás nebylo úplně tak jednoduché, jak to vypadá. První třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá, na druhou stranu se nám povedl vstup do druhé třetiny. Trvalo nám dvacet minut než jsme se zahřáli. Pak jsme se zbytečně nechali několikrát vyloučit a nechali jsme soupeře vrátit se zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme si už výsledek pohlídali a došli si pro vítězství. Brankář Hrabal znovu potvrdil své kvality a pomohl nám k vítězství. Nyní doplníme energii a nachystáme se na další zápas, abychom byli připravení zejména po fyzické stránce.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Utkání rozhodl vstup do druhé třetiny. Bohužel pro nás jsme udělali velké chyby, které soupeř potrestal a zároveň odskočil na tři góly. V dalším průběhu jsme se už nedokázali gólově vrátit zpátky do hry, bylo to pro nás velmi těžké. Myslím si ale, že jsme neodehráli úplně špatné utkání, jak říkám, rozhodlo prvních pět minut ve druhé třetině. V dalším utkání musíme chodit více do branky a být agresivnější. Věřím, že další zápas máme šanci zvládnout a pojedeme ještě k nám.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.